• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı rahatsız eden kız

berrin89

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
385
469
303
35
Guncelleme

Bugun kayinvalidem benden once davrandi. Mutfak kapisina tekme atti ben de icerdeydim. Git burdan neden boyle yapiyorsun yapma diye azarladim. Neyse bu evin etrafinda dolasiyor. Baktim gitmiyor annem dedi noldu. Dedim boyle boyle evin etrafinda dolasiyor cama tekme atti. Annesi de yok. Ben halletcem dedi. Ne yapiyorsun demis cocuk senden korkuyor. Ounamak istemiyor demis. Kiz ‘F*** you’ demis annemde sana ‘F*** you’ demis topu varmis elinde topu firlatmis git burdan diye. O sirada annesi gelmis kotu seyler yasamayalim cocugu uzak tutun torunumdan demis. Tamam demis.
Ben gorursem kadini ben de soylicem ki ciddiyetimizi anlasin.

Merhaba benim 4 bucuk yasında bir kızım var. Bugün site bahçesinde bir kız vardı geçen yazda gördüğüm zeka seviyesi düşük bir kız. Yani boy pos var belki 12 yaşında falandır ama çocuk gibi davranan. Ben kızımın tuvaleti gelmiş diye aldım kızı eve götürdüm parktan sonra tam kapıdayken bu kız geldi(ev müstakil) kapıdan içeri doğru girmek için yöneldi ben dedim sen parka git biz gelcez. Neyse anladı galiba. Parka doğru gidiyordu. Ben elimde bebek arabası içinde oğlum, kızım scooterla önden gitti. Kızım biraz önden gitti tabi. Bu kız tam parkın içinde kızıma doğru koşmaya başladı. Bebek arabasında oğlumu bıraktım aklıma kötü şeyler geldi dövcek galiba gibi. Kolunu sıkmış bir de iktirmiş. Koştum yanına. Bu sefer bebek arabasında oğlum kaldı. Napcağımı şaşırdım ona klştum sonra. Sonra gitti tekrar geldi kızımın tşirtünün içine “F*** you” yazmış 10 defa filan onu kotmuş. Aldım kagıdı attım çöpe. Annesi de o küçük seninle yaştaş değil bilmiyor falan diyor. Sonra kadın ilerde birileriyle telefonda görüştü.
Yani bu durumda ne yapabilirim diye size soracaktım. Kadına çemkirsem vicdanım sızlıyor. Birşey söylemesem evladımı koruyamamış olmanın vicdanı sarıyor. Napmalıyım? Belliki karşılaşcaz bu kızla

Son düzenleme:
Cocugu kizinizin yanina yaklastirmayin. Korkulariniz yerli mi yersiz mi bilmiyorum ama 4.5 yasinda bir kizin 12 yasinda kizla oynamamasi lazim zaten
Yani şöyle kızım insanlara karşı soğuktur zaten ben de oynatmak istemiyorum ama üstüne üstüne geliyor. İstemedikçe bir hırçınlaşma söz konusu. Ne doza çıkcağını kestiremiyorum. Nasıl yaklaştırmıyabilirim ki aynı parkta oynuyorlar. Görünce kaçırmam lazım heralde. Ama çocuğu ikna etmekte 😞

Kız akranı değil bu sebep bile yeterli zaten.. Zekasının geriliğini bir görüşmede anlayamazsınız her özel öğretim çocuğunun zekası geri değildir..
Sizin annesine kendi yaşıtları ile oynamasını istiyorum demeniz yeterli kimse kırılmaz gücenmez buna..

Çocukların ilişkisine müdahale etsen olmuyor etmesen olmuyor .Bir şey desen koskoca kadın geldi çocuklara karisiyor oluyor .E çocuk da sizin çocuğunuz zarar görme ihtimali de büyük gibi.Bence anneye bir şey demeyin büyük bir sorun olmadığı sürece.Cocugunuzu tembihleyin .O tehlikeli .Ona yaklaşma .Senden yaşça da büyük .Oyun arkadaşın olamaz .Konuşma gibi .Gözlemleyin .Çok mu ağır engelli .Çocuğu da uyarabilir .Kızınıza yaklaşmamasini söyleyebilirsiniz .Kandirmaniz kolay olur .O daha bebek sen koskocaman ablasin onunla oynama ,sen büyüklerle oyna gibi .

Yani şöyle kızım insanlara karşı soğuktur zaten ben de oynatmak istemiyorum ama üstüne üstüne geliyor. İstemedikçe bir hırçınlaşma söz konusu. Ne doza çıkcağını kestiremiyorum. Nasıl yaklaştırmıyabilirim ki aynı parkta oynuyorlar. Görünce kaçırmam lazım heralde. Ama çocuğu ikna etmekte 😞

Ikna etmenize gerek yok. Yaninizdan göndericeksiniz. Gerekirse annesine de söyleyin. Yasit olsalar neyise, ama.degiller

Merhaba benim 4 bucuk yasında bir kızım var. Bugün site bahçesinde bir kız vardı geçen yazda gördüğüm zeka seviyesi düşük bir kız. Yani boy pos var belki 12 yaşında falandır ama çocuk gibi davranan. Ben kızımın tuvaleti gelmiş diye aldım kızı eve götürdüm parktan sonra tam kapıdayken bu kız geldi(ev müstakil) kapıdan içeri doğru girmek için yöneldi ben dedim sen parka git biz gelcez. Neyse anladı galiba. Parka doğru gidiyordu. Ben elimde bebek arabası içinde oğlum, kızım scooterla önden gitti. Kızım biraz önden gitti tabi. Bu kız tam parkın içinde kızıma doğru koşmaya başladı. Bebek arabasında oğlumu bıraktım aklıma kötü şeyler geldi dövcek galiba gibi. Kolunu sıkmış bir de iktirmiş. Koştum yanına. Bu sefer bebek arabasında oğlum kaldı. Napcağımı şaşırdım ona klştum sonra. Sonra gitti tekrar geldi kızımın tşirtünün içine “F*** you” yazmış 10 defa filan onu kotmuş. Aldım kagıdı attım çöpe. Annesi de o küçük seninle yaştaş değil bilmiyor falan diyor. Sonra kadın ilerde birileriyle telefonda görüştü.
Yani bu durumda ne yapabilirim diye size soracaktım. Kadına çemkirsem vicdanım sızlıyor. Birşey söylemesem evladımı koruyamamış olmanın vicdanı sarıyor. Napmalıyım? Belliki karşılaşcaz bu kızla
Gercekten 12 yasinda kizin raporu var ise zeka geriligi yonunde..sizin yapicaginiz sadece annesi ile konusmak olmali..yada kizini alip guzelce konusmalisiniz..kardesin o senin..daha cok kucuk..felan seklinde..zeka geriligi durumlarindada bazi cocuklar saldirgan olabiliyor..bazilarida icine kapanik..bazilari takintili olabiliyor..yani gercekten cocogun durumunu iyi bilmelisiniz..annesi bu konuda vakif olacagindan durumunu detaylica sorun iaterseniz..annesine..ona gore onleminizi alabilirsiniz..

12 yaşında da olsa bi çocuktan bahsediyoruz. Ben olsam kızıma 2 meyve suyu verirdim birini ona vermesini söylerdim gözetimim altında tabi. Böylece diğer kız onu tehdit olarak görmekten vazgeçebilir. Bu şekilde algıyı değiştirmezseniz kızınız o kızı her gördüğünde korkabilir ve bu durum diğer kızı daha da tetikleyebilir. En mantıklı çözüm tatlıya bağlamak diye düşünüyorum

Ikna etmenize gerek yok. Yaninizdan göndericeksiniz. Gerekirse annesine de söyleyin. Yasit olsalar neyise, ama.degiller
Deniycem benzer bir konuşma geçti senden küçük o bilmiyor gibi annesi de dedi sen onla oynama ama sertleşmem lazım sanırım birdaha yaklaşmaya çalışırsa.

Gerçek bir zeka geriliği. Yani özel eğitim alan bir çocuk
Şimdi ben bir şey diyemiyorum bu konularda. Ama çocuğunuza bir şey diyecekseniz de yaşıtlarınla oyna diye uyarın derim başka şeye vurgu yapmayın.
Özel eğitim alıyorsa, zeka geriliği varsa uyarmak vs da işe yaramaz. Anlamayan insanlar kim bilir ne şekilde yorum yapmış ya da kızmıştır o çocuğa. Hak görüyor çünkü insanlar kendinde bazı şeyleri. Kendi çocuğunu almak yetmiyor parmak sallamayı marifet biliyor başka çocuğa.
Ama siz çocuğunuza anlatsanız da 12 yaşındaki çocuk onla oynayacağım diye taktıysa ne yapabilir tabii diyeceksiniz orda haklısınız.
Annesi ya da babası kim varsa yanında o tetikte olmalı. Telle falan konuşmadan gözüyle hep takip etmeli.
Siz annesi ile iletişim kurmalısınız

Deniycem benzer bir konuşma geçti senden küçük o bilmiyor gibi annesi de dedi sen onla oynama ama sertleşmem lazım sanırım birdaha yaklaşmaya çalışırsa.

Yani. Cocugu orda kirip rencide etmeye gerek yok sadece kiziniz onunla oynamak icin fazla kücük oldugunu. Kendine yasit oyun arkadasi bulmasi gerektigini söyleyip gönderin. Hircinlasirsa o zaman annesini muhatap alin

12 yaşında da olsa bi çocuktan bahsediyoruz. Ben olsam kızıma 2 meyve suyu verirdim birini ona vermesini söylerdim gözetimim altında tabi. Böylece diğer kız onu tehdit olarak görmekten vazgeçebilir. Bu şekilde algıyı değiştirmezseniz kızınız o kızı her gördüğünde korkabilir ve bu durum diğer kızı daha da tetikleyebilir. En mantıklı çözüm tatlıya bağlamak diye düşünüyorum
Maalesef tatlıya baglanmaz kızım zaten kolay arkadaş edinen biri değil. Ne yaparsam yapayım arada bir bag kurulamaz bu kızla. Mesela komşumuz birşey sorsun oo bisikletini nerden aldınız gibi cevap vermez. Erik verir teşekkür etmez sessiz kalır ki onları tanıyor uzun süredir. Bu kız benim kız cevap vermedikçe kızıyor. Bakışından tepkilerinden anlıyorsun bunu.

Gercekten 12 yasinda kizin raporu var ise zeka geriligi yonunde..sizin yapicaginiz sadece annesi ile konusmak olmali..yada kizini alip guzelce konusmalisiniz..kardesin o senin..daha cok kucuk..felan seklinde..zeka geriligi durumlarindada bazi cocuklar saldirgan olabiliyor..bazilarida icine kapanik..bazilari takintili olabiliyor..yani gercekten cocogun durumunu iyi bilmelisiniz..annesi bu konuda vakif olacagindan durumunu detaylica sorun iaterseniz..annesine..ona gore onleminizi alabilirsiniz..
Bir de şu var geçen yaz karşılaşmıştık. Çok akıllı bu ya. İşte internetten yabancı diller öğreniyor arkadaşlar buluyor gibi konuşmalar geçti. Ben de çocuğun durumunu kabullenmiyormuş gibi geldi. Sadece bu konuşmalar değil hatırlayamadığım konuşmalar bu izlenimi verdi.
Yani kadına gidip çocuğunuzun durumu nedir diye sormak, bir sıkıntı yok çok zekiyle sonuçlanır mı bilmiyorum

Maalesef tatlıya baglanmaz kızım zaten kolay arkadaş edinen biri değil. Ne yaparsam yapayım arada bir bag kurulamaz bu kızla. Mesela komşumuz birşey sorsun oo bisikletini nerden aldınız gibi cevap vermez. Erik verir teşekkür etmez sessiz kalır ki onları tanıyor uzun süredir. Bu kız benim kız cevap vermedikçe kızıyor. Bakışından tepkilerinden anlıyorsun bunu.
Arkadaş olsunlar demedim zaten sadece kızınızı odak olmaktan çıkarmış olursunuz. Parka çıktınız baktınız o da orda "el salla kızım merhaba de" dersiniz yürüyüş yapıyormuş gibi eve tekrar dönersiniz o olmadığı vakit çıkarsınız. Çocuğu uyarmak annesine söylemek onu daha da öfkelendirebilir demek istedim. Kalp kırmadan gerekirse parkta sonra oynayarak durum idare edilebilir.

Back
X