Şimdi siz yazınca belki eksik birşey vardır diye döndüm hanımefendinin tüm konularını okudum. Ve benim anladıklarımı size özetleyeyim. Adamı sevmeyen bir kadın, adama bunu söylediği halde onun ısrarları ile evleniyorlar. Ama baştan beri içine sindirememiş aslında bu evliliği, ancak evlenmeden önceki halinden evlendikten sonra hasar kalmıyor adamın. Ve sizin anlattıgınızın aksine 5 yılda hiçbir yanlışı olmamış değil, baya sağlam hataları olmuş. Tabi bence bana göre. Aslında sizi de kendime benzettiğim için size göre de oldugunu düşünüyorum :) Nedir? Sadece konulardan anladığım kadarıyla 1) adam demiş ki eğer sana evlenmeden önce bir okul okuyacağımı söyleseydim beni beklemezdin, ki kadın bitmesini tercih ederdim evlenmezdim demiş, yani kadını kandırmış. Evlenene kadar olayı. 2) evlenmeden önce ilgi alaka bolken evlendikten sonra kesilmiş. Sanki o seni sevmiyorum lafının intikamı alınır gibi. Yani köprüyü geçene kadar olayı iki oldu 3) evlenmeden önce 4 yılda 2 kere elbiselere karışan adam evlendikten sonra full karışma hakkını görmüş. köprüyü geçme olayı 3. Ben sadece bu 3 olayı aklımda tutarak yazdım. Size göre 5 yılda tek hatası olmamış diyorsunuz ama bunlar benim için dev hatalar. Ve bence size göre de öyledir diye düşünüyorum. Bunlar karşısında sizin bahsettiğiniz hatası olsa hemen bitirir konu sahibi hemen boşar dediğiniz kadın aksine bakın kalkıp düzgün giyinmiş bunlara rağmen şebekliker yapmış üzerine bunları evlilikte yapılması gereken fedakarlıklar olarak nitelemiş.. ben hiç o bağımsız başı dik kadını göremedim. Hatası olsa çat diye boşar denilen kadını göremedim. Benim bu zamana kadar yazdıklarım gözlem üzerineydi, bundan sonra da şöyle tamamlayayım, hani kk da görüyoruz ya evlendim ev kurmak kolay mı kocamdır sen bekarsın anlamazsın, boşanmak zor, dul mu olayım ben, olmuş artık olan şeklinde bir bayan gördüm. Benzer düşüncelere sahip iki kadın olarak ne kadar farkı baktık bu olaya değil mi :)
Ha bir de bahsettiğimiz adam benim eşim olsa, bu bir kademe normal, neden çünkü biz canlı müziklere gideriz, dışarı çıkarız aktif bir sosyal hayatımız vardır, ama bu adam namaz kılan dini bütün bir adammış. Bu adamın oynayan kimseye yaş 70 bile olsa din gereği bakmaması lazım. Dolayısıyla diğer arkadaşların kişi kendinden bilirmiş çıkarımını ben kınayamadım. O konuda kim olsa bence böyle düşünürdü. Çünkü karşımızda normal bir insan yok ki, dinine düşkün bir adam var. Bu arada zaman ayırıp cevap verdiğiniz içinçok teşekkür ederim çok tatlısınız :)