• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıl Köklerinde iltihaplanma

• Konu Sahibi Konu Sahibi elosh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

elosh

Ziyaretçi
4 ay önce ilk defa ağda yaptım ertesi gün genital bölgemde tüylerin alındığı yerlerden kocaman yara gibi içi iltahap kan dolu şeyler çıkmaya başladı daha fazla yara olmasın diye dokunmadım 3-4 gün sonra patlamaya başladılar kendiliğinden ve ne zaman alsam genital bölgemde böyle şler çıkıo napıcamı bilemiorum bunlarn nedeni nedir nasıl geçer lütfen bana yardım edin senağlama bacaklarımda fln böle bi sorun yok sadece genital bölgemde oluşuyolar dayanamıorum artık senağlama

bende carsamba gunu ilk kez agdayla aldim ve boyle seyler olmadi, belki ayni yeri bir kaç kez agdayla zorlamistirsin ondan enfeksiyon kapmistirsin! oncelikle bir doktora gorun! sanirim sana bir sure o bolgeye agdayi yasaklayacaktir ve belki merhemde verir! benim bulundugum yerde ozellikle o bolge için enfeksiyonlara karsi urun satiliyor! belki turkiye'de de vardir ama adini bilmiyorum (Lactacyd Femina) sen yinede bir danis doktoruna
kendi basina sakin birseyler yapmaya calisma ciddi sorunlar olabilir!
ve hangi agdayi kullandin bilmek isterim! belki kullandigin agda zararli olabilir
ben veet yesil çayli agda kullandim daha bir hafta olmadi bile ama hiç sikayetim yok!
gecmis olsun

canım geçmiş olsun
ama bnce ilk önce bi doktora git sana krem felan verir
bide bn genital bölgenin ağdayla alınmasının zararlı old duymuştum
tüy dökücü kremle veya jiletle alsan belki cildin hassastır
doktora gitmeyi ihmal etme
tekrar geçmiş olsun..

evet bi doktora gitsem iyi olcak galiba senağlama sağolun

canim bende de aynisi oluyor.. söylemesi ayip findik kadar da büyüyor.. oysa ben agda ile almiyorum jiletle aliyordum orami hep.. benimkalcamin ic tarafindan olusuyor bunlar.. yani tam genital bölgemde degil..internetden biraz arastirdim ve buna Çıban diyoruz,,, tabiiki ben doktor degilim, ne kadar dogru bilmiyorum ama bende de ayni senin anlattigin gibi ici kan doluyordu.. cokta aciyordu patlatmak istedigimde.. gecmis olsun canim

hatta sana bir kac bilgi aktarayim burdan..

___

Çıban, deride oluşan ağrılı, şiş apseye verilen isimdir.

Genellikle, bir kıl keseciğine ya da bir yağbezinin kanalına giren Staphylococcus aureus bakterisinden kaynaklanan, dokunulduğu zaman ele çok sert gelse de, gerçekte irinle doludur. İrinin birikmesi komşu sinirler üzerine baskı yapar ve iltihaba yol açar. Çıbanlar genel olarak, bir yere sürtünen bölgelerde, sözgelimi boyun, yüz, kulak, kol ve bacaklarda oluşur; ama bedenin her yerinde de görülebilir.

Küçük çıbanların tedavisi, bulunduğu bölgenin temiz tutulmasına, tahriş edilmesinin önlenmesine ve antibiyotik merhemler uygulanmasına dayanır. Özellikle yüzde çıkan büyük çıbanlar kan zehirlenmesine (septisemi) yol açabilir. Eger hastalık ıle ılgılı onlemler alınmassa 'sepsis'e kadar gider vucudunda zehirli kan.

-------------------------------------------

canim ilk agdayla aldigimda bende de oldu doktora gitim alerjim oldugnu söledi sende de olabilir bence bi doktora görün

..$€L!n..;3555352 .!.:
canım geçmiş olsun
ama bnce ilk önce bi doktora git sana krem felan verir
bide bn genital bölgenin ağdayla alınmasının zararlı old duymuştum
tüy dökücü kremle veya jiletle alsan belki cildin hassastır
doktora gitmeyi ihmal etme
tekrar geçmiş olsun..

evet haklısın arkadaşım bende duymuştum genital bölgenin agdayla alınması sakıncalı eldivenle almayı dene doktora git geçmiş olsun...

ya çook sağolun allah razı olsun bundan sonra ağdaya aslaaa

canm o bazi insanlar da oluyor kil koklerini cok cekiyorsun sanirim ondan iltihaplanarak cikiyorlar
sana onerim bi sure o bolgeni dinlendirmen agda kullanmaman
bu arada krem kullanmani da onermem pek
agda yaparsan eger tekrar yaptiktan sonra bepanten sur 2 saat su degdirme. boyle seyler cok etkili oluyor...

ya çook sağolun allah razı olsun bundan sonra ağdaya aslaaa

sakin boyle soyleme
belki de agdadan agdaya fark vardir ve sen sana alerji yapani kullanmistirsin...
sen doktora görünmeden kendi kendine teshis koyma....
belki baska bir seyden kaynaklaniyor olabilir ne bileyim stres gibi skinti gibi...
moralini bozma sen en kisa zamanda muayene ol...

canm o bazi insanlar da oluyor kil koklerini cok cekiyorsun sanirim ondan iltihaplanarak cikiyorlar
sana onerim bi sure o bolgeni dinlendirmen agda kullanmaman
bu arada krem kullanmani da onermem pek
agda yaparsan eger tekrar yaptiktan sonra bepanten sur 2 saat su degdirme. boyle seyler cok etkili oluyor...

evet nedeni buymuş çok tşk edrm

camsakizi alerji yapiyomus ama herkezde degil belki camsakizli agda kulanmisindir ondan kaynaklaniyodur

ben eskiden ağda ile alıyordum.aynısı oluyordu.sonra epilasyona döndüm yine aynısı oldu.eldivenle alıyorum şu an ve yine aynısı oluyor.yani ciltle ilgili bir sorun.kıl dönmesi dediğimiz olay oluyor.yani kıl çıkmadan önce iltihap veriyor.sonra iltihap patlayınca kıl çıkıyor.bir arkadaş bu sebepten dolayı doktora gitmiş.antibiyotikli bir krem vermiş çok memnun.kremin ismini ona sorup bende alacağım.kullanıp iyi gelirse sana adını yazarım.inşallah sana da iyi gelir.

bende de olmuştu ona benzer şeyler
ama benimkinin ağdayla alakası yoktu eminim çünkü ben kendimi bildim bileli ağda kullanıyorum
genital bölge temizleyeci jellerden almıştım
iç kısmına değdirmeden sadece yüzeysel olarak kullanıyorum geçti çok şükür

Cnm,bu konuda baya bir tecrübem var yani uzun yıllardır bu durumdan muzdaribim.Üstelik sadece o bölgede değil bacaklarımda ve kasıklarımda da var.Regl'ye yakın dönemde çıkıyorlar bende daha çok.4 yıl kadar önce cildiye ye gittim.Bunun bir rahatsızlık olduğunu ve bir bakteriden kaynaklandığını,daha çok özel bölgelerde kasıklarda göğüslerde çıktığını söyledi.Birkaç ilaç yazdı-ancak ben içinde hormon olduğunu öğrendiğim için almadım.Netice,dr ne yaparsanız yapın çok kalıcı bir çözümü yok yineler dedi.Bol kıyafetler giymem gerektiğinide ekledi.Ben sabun olarak bakteri öldürücü protex kullanıyorum,bactroman losyonu bir kova suyun içine biraz ekleyip banyodan çıkmadan vücüduma döküyorum.Şunuda arada yapıyorum suya sirke ekleyip durulanıyorum.Doktora gitmeni öneririm herkesin sebebi farklı olabilir.Geçmiş olsun...

Canım git bi dr a,sana muhtemelen biokadin gibi bi temizleme losyonu verir,belki antibiotik verir,fucidin gibi antibiotikli merhem krem flan verir,sen kendi başına bişeyler yapma dr a git mutlaka

aynı sorun bende de oluyor ama jiletle yapınca o yüzden hep kökten almam gerekiyor

aynı sorun bendede var fakat doktora gittim 2 tüp antibiotik krem ve hap kullandım yine çıkıyo yine çıkıyo hiç geçtikleri yok ağda da yapmıyorum ne yapcam hiç bilmiyorum patlıyo tekrar çıkıyor çok kötü bir şey başka çaresi yok mu acaba

malesef bendede var ama ben patlatıyorum elim durmuyo .kıl dönmesi oluşuyo içinden kılı çıkarınca rahatlıyorum valla bilmiyorum aceba kılı çıkarmam sakıncalımı inş degildir .bu durumun kesin bi çözümü yokmu yaaaaaaaaaaaaaaaaa
sir agda kullanıyorum bide epilaston aletide ama yok arkadaş ikiside aynı sonuç veriyo napmalıyımmmmmmm bilmiyorum açıkçası bundan dolayıda dr gitmeye utanıyorum iki aradayım yardım edin nolur

Back
X