• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Jöle ve biryantin kullanmadan kıvırcık saçlar nasıl güzel görünür?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
saçlarımı gliss şampuanla yıkadığımdan beri kabarmıyor. kremini de duşta uyguluyorum. birde spreyi var en son onu sıkıyorum. saçlarımı havluyla sarıp bekliyorum. sonra sprey sıkıyorum. yastığın üzerine havlu serip saçlarımı yukarı alıp öyle yatıyorum. kurutma makinası tüy gibi yapıyor saçımı. ama saçlarınızı mutlaka tarayın. taramazsanız krıkları daha da artar. sarıp yatma fikri güzel bende deneyeyim bakalım.

bende saçlarımı yıkadıktan sonra taramıyorumm havluyla çok az kuruluyorm kuaförede azalttırdımm daha az kabarıyo ama benm saçlarımda çok kuruu

benim saçlarım çok kıvırcık değil dalgalı eskiden bende şekillendirmek de zorlanıyodum köpük gibi sekillendiriciler yada sarma gibi işlemlerde yapmıyorum her gören maşamı falan diyo tabi ben doğal diyince inandırmakta güçlük çekiyorumkaydirigubbakcemile3banyodan cıktıktan sonra hafif kurumaya yakın sacımı ortadan ikiye ayırıyorum sağ taraftaki saçlarımı saçınızın sıklığına göre tabi 4 5 tutama ayırıyorum sağdakilerini içten dışa soldakilerini de dıştan içe kıvırıp bukleler yapyıorum bunlar kuruyana kadar bu şekilde kalıyo kuruduktan sonra buklelerimi açıyorum ve çok güzel buklelere sahip oluyorumhihoyyyt deneyin bi kızlar derim

arkadaşlar bir de geçen gün dergide okudum. saçlarınızı duşta taradıktan sonra suyunu iice sıkın diyordu. çıkınca havluya sarmadan tutamlara ayırıp bu tutamları tuvalet kağıdıyla sıkcakmışız. yani bir parça tuvalet kağıdını saçın tutamına sarıp onla suyunu alcakmışız. bu yöntem saçtaki suyun %70 ini alırmış. hem de havlu gibi saçı kırmaz, kurutma mak. gibi zarar vermezmişş şakkıdı

Arkadaşlar

Ben de yıllarca saçımla nasıl başedeceğimi bilemedim. Ancak araştırmalarım sayesinde sonunda saçlarım benim istediğim gibi davranıyor kafalarına göre değil. :lepi: Kıvırcık saçlarla ilgili bir çok site var.İngilizce tabi ki . En iyisi Welcome to NaturallyCurly.com!. Her türlü bilgiyi içeriyor.

Kıvırcık saçların güzel görünmesi için en önemli olan şey nem. Çünkü bu tip saç genellikle kuru oluyor ve sert şampuanlar saç için faydalı olan doğal yağı da götürdüğünden saçlar iyice kuruyor ve bukleler yerine yoluk yoluk bir görüntü oluşuyor.

Edindiğim bilgiler. ABD'de de çok satan Curly Girl isimli bir kitap var. Bu kitapta Curly Girl Method dan bahsediliyor. Önce bana da çok tuhaf geldi ama bu metod saçı 'saç kremi' ile yıkamaya dayanıyor. Çünkü saçı temizleyen şampuan diil saç derisine parmaklarla yaptığımız sürtünme hareketiymiş. Eğer saç rejiminizden silikonları çıkarırsanız saç kremi temizlikte yeterli oluyor. Ben denedim ve kesinlikle temiz oluyor saçınız ve buklelerinize inanamıyorsunuz. İçerisinde silikon bulunmayan bir saç kremi bulmanız gerekiyor. Genelde sonu -cone ile biten herşey silikon bir de sonu -oxane olanlar var.

Ama ille de şampuan kullanacağım diyorsanız kural şu. Hergün kesinlikle şampuanlamak yok. Ayrıca kesinlikle sülfatsız bir şampuan kullanmak gerekiyor. Herhangi bir çeşit sülfat SLS, ALS hepsi yasak. Saç kremini sürmeyi unutmayın. Kıvırcık saç kremsiz olmaz. Bir de durulanmayan saç kremi kullanmanız gerekiyor.

Ayrıca saçınızı duştayken tarayıp bir kez daha sudan geçirip çıkıyorsunuz ve daha sonra taramıyorsunuz. Saçı kurulamak için ben de kağıt havlu kullanıyorum. Hafifce sıkıyorum suyunu. Bunların üzerine bir de uygun bir şekillendirici (ben Tresemme Touchable Curls Shaping Milk kullanıyorum ama maalesef TR'de yok :çok üzgünüm:) sürünce saçlarınıza inanamayacaksınız. zemuszemus TR'de bulabileceğiniz (biraz pahalı ama bence değer) ürünlerden Matrix Curl Life Contouring Milk (ama içinde silikon var )de oldukça başarılı bir ürün. Aslında silikonlar çok da öcü değil bence özellikle saçları benim gibi çok dolaşanlar varsa fayda görebilirler. Ama bu durumda ayda bir sülfat içeren bir şampuanla yıkamak gerekiyor. Tabi silikonların saçınızda biriktiğini hissediyorsanız.

Şu an mükemmel buklelerim var cidden. Herkes perma olup olmadığını soruyor. Eskiden saçlarıma fön çektirdiğimde daha çok iltifat alırdım şimdi ise herkes doğal halinin daha güzel olduğunu söylüyor. Hem fön de saçı yıpratıyor zaten ve artık saçlarımı hiç düzeltmiyorum. Düz saç çok sıkıcı geliyor. yerimseniben

Önemli bir kural daha saçı kendi kendine kurutmak en iyisi ama saç kururken ellerinizi saçınızdan çekin. Çünkü bu durumda saç kabarır. Kuruduktan sonra istediğiniz gibi elleyebilirsiniz. Kurutma makinesi kullanılacaksa da buklelerin açılmaması için mutlaka diffüzör kullanmak gerekiyor.

Deneyin farkı göreceksiniz. opuyorumnanaktan

canım durulanmayan kremleri kullanınca ben jöleyi terk etmiştim. panten kullanıyorum ben.

arkadaşlar kesinlikle banyoda saç kremi kullanın ben bir ara bırakmıştım saçlarım sert sert elektriklenmiş çok kötü oluyodu şimdi tekrardan başladım hatta her gün yıkandgımda şampuan kullanmıyorum onun yerine krem kullanıyorum.bide ben yıkadıktan sonra nemliyken durulanmayan saç kremi kullanıyodum pantenin kıvırcık saçlar için vardı ama yok artık onun yerine elidor alıyorum malesef.

arkadaşlar bryantin,köpük veya sprey ler nasıl hangisini ve hangi markayı önerirsiniz ? kıvırcık,omuzlarda ve seyrek saçlarım var ..

Ben de saçlarımı değişik denemler sonucunda kendime en iyi gelen yöntemi buldum: Daha havalı durması, tane tane düzgün kıvrımlar elde etmek için şöyle yapıyorum....
Saçlarımı bir kaç kez şampuanlayıp, sonra saç kremi sürüp, kremliyken tarıyorum. Durluyorum.
Saçımı havluya sarmadan önce, bir kaç kez suyunu elimle iyice sıkıyprum. Havluda 5 10 dakika belketip, Sonra jölelemeden önce 3 4 kez başımı biraz hızlı şekilde bir öne bir arkaya eğerek havalandırıyorum.
Sonra çok ucuz bir jöle kullanmak yeterli geliyor. ıpek'in mor renkli bir jölesi bana müthiş geldi.Onu saçlarıma çok nazik bir şekilde sürüyorum. Bazen öne eğik durumda, bazen ise direk normal durumda iken.Daha sonra fön makinamı mutlaka difüzörle kullanırım.Saçın kabarmasını ve karçaşık durmasını engellemek için saçınız kuruturken asla sağa sola uçuşmamalı... Dolayısıyla Ben difüzörü saçıma tam değecek şekilde saçımın tepesinden başlayarak sırayla bölüm bölüm her yerine temas ettiriyorum. kESıNLıKLE fön makinasını uzaklaştırmamak ve sağa sola sallamamak gerekiyor. O zaman kuruduğunda düzgün kalıpta güzel bir saç haline geliyor... Ben kuaförlerin saçı kurutma şeklinden nefret ederim. Bi taraftan fönü ellerinde sürekli sağa sola sallarlar, bi traftan fönü uzaktan tutarlar, bi taraftanda bir elleriyle sürekli saçınızı parmaklarıyla karıştırıp dururlar... Bunu yapmayan ve beni sinir etmeyen bir kuaföre rastlamadım:( Sonra kurudğunda aynada sanki bir cadı görüyor gibi oluyorsunuzdelikafadulden
Kıvırcık saçlara çok nazik ve itinalı davranmak gerekiyor ki, düzgün olsun.

Bu arada ben üşeniyor ve çok nadir uyguluyorum ama, ara ara saçları bir gece zeytinyağı vs. ile beslemek de çok sağlıklı olabilir arkadaşlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
gerçekten büyük bir sıkıntı kıvırcık saç :1no2:
tarayamazsın dert rüzgara çıkarsın dert her şampuanı kremi sevmez dert :1no2:

geçenlerde acil bir yere çıkmam gerekti saçlarım hafif kirliydi ve kötüydüü lavoboya kafamı eğip sadece saç kremiyle kfamı yıkadım kızlar hiç tarak kullanmadam ellerimi tarak gibi kullanıp işlemi bitirdim kaydirigubbakcemile3

sonuç tesadüf eseri bir sonuçtu bunu bilinçli yapmamıştım sadece günü kurtarmaktı amacım
ama saçlarım bu yöntemmi kullandığım iki gün mükemmel di bukle bukle her önüme gelenin dikkatini çekti

bu yöntemi geliştirmeyi düşünüyorum tek saç kremi kullanarak yaptığınız banyo sonucu kıvırcık saç mükemmel oluyor a.s

ama kafa karıştıran konu şampuansızda banyoda temizlenemeyiz CADIARZU

bu işe aklım yetmedi fikir üretebile olursa inanın çok sevineceğim :içelim:

gerçekten büyük bir sıkıntı kıvırcık saç :1no2:
tarayamazsın dert rüzgara çıkarsın dert her şampuanı kremi sevmez dert :1no2:

geçenlerde acil bir yere çıkmam gerekti saçlarım hafif kirliydi ve kötüydüü lavoboya kafamı eğip sadece saç kremiyle kfamı yıkadım kızlar hiç tarak kullanmadam ellerimi tarak gibi kullanıp işlemi bitirdim kaydirigubbakcemile3

sonuç tesadüf eseri bir sonuçtu bunu bilinçli yapmamıştım sadece günü kurtarmaktı amacım
ama saçlarım bu yöntemmi kullandığım iki gün mükemmel di bukle bukle her önüme gelenin dikkatini çekti

bu yöntemi geliştirmeyi düşünüyorum tek saç kremi kullanarak yaptığınız banyo sonucu kıvırcık saç mükemmel oluyor a.s

ama kafa karıştıran konu şampuansızda banyoda temizlenemeyiz CADIARZU

bu işe aklım yetmedi fikir üretebile olursa inanın çok sevineceğim :içelim:

Curly Girl Method'dan okuduğum kadarıyla saç kremlerinin içinde de yeterince temizleyici madde varmış. Ayrıca saç derisine parmakla yapılan sürtünme hareketi de saçı temizliyormuş. Ancak içeriği mümkün olduğunca basit olan bir saç kremi kullanılması gerekiyormuş. Ben 2 hafta kadar sadece saç kremiyle yıkıyorum sonra bir kez şampuan kullanıyorum ve sonuç çok iyi.

Back