• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

jinekolojik muayeneden aşırı korkanlar...

Renknaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
62
1
86
Ankara
Ben bu başlığı benim gibiler için açtım arkadaşlar benim ki utanma çekinme falan değil, aşırı korkuydu. Farklı doktorlara da gittim ama çok korktuğumu görünce sen bilirsin deyip vazgeçtiler.
Bugün ilkdefa muayene oldum ki bu benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Günlerdir stresten uyuyamıyordum. Gebelik düşünüyordum ve gebelik öncesi bir kez de olsa muayene olmalıydım. Anladım ki doktorlar beni hiç cesaretlendirmemişler. Onlar için rutin bişey olduğu için ciddiye almamışlar.

Bu seferki doktor(5.) bana biraz hassas davrandı. Ve çok hızlı muayene etti. Öncelikle kızlar şunu söyleyim çok kısa sürüyor. Plastik gibiydi ve küçük bir aletti, bol jel sürülüyor ve hissedilmiyor. Lütfen korkmayın, Hep bilinmezlik ve başkalarının kötü tecrübeleri bizleri korkutuyor. Ben aşırı stres yaptım ağladım ve aşırı kasıldım.Buna rağmen kadın iyiydi yani, Ama şunu söylemeliyim, ısınmadığınız doktora muayene olmayın, doktorunuz size sabırlı ve yakın davranmalı, davranmıyorsa düşünmeyin. Doktorun yanına girdiğinizde, gerçekten korktuğunuzu ona belirtin, Onun yüzlerce muayenesinden biri olabilir evet ama sizin belki ilk olacak.

Rahat olun.......Rahat olun.......Rahat olun..... Gerekirse hüngür hüngür ağlayın. Ama kasmayın... Tüm bayanlara sağlıklı günler dilerim.....

ben de uzun zamandır muayene olmak istiyorum hiç muayene olmadım :59: en son 2 ay önce cesaretlendim doktorla tam konuşuyorum odaya başka bi hasta girdi ve bnm tüm konsantrasyon kendime güvenim kırıldı :43: bir de bu yetmezmiş gibi diğer hasta odadan çıkmadı ben de salak gibi sesimi çıkartamadım çok pişmanım:43:
ama önümüzdeki ay muayene olucam ne olursa olsun gerkirse cingar çıkarıcam yine başka hasta girerse:10::10::10:

Back