Gebeliğe Hazırlık Jinekolojik muayene hakkında yardım lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

aknhn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2017
695
492
33
39
Arkadaşlar günaydın, 2 aylık evliyim. Bebek istiyoruz. Bunun için rutin kontol amacıyla bugün doktora randevum var.
Hormonlarımda evlenmeden önce sorum vardı.ilaç kullandım fakat kontrole gidememiştim.
Şimdi bugün tahlillerimi vericem dolayısıyla regl 3.günümdeyim. merak ettiğim mens döneminde vajinal muayene ultrason vs yapılıyor mu?
Siz yaptırdınız mı? İlk muayenem olacak.
Doktorum da erkek açıkçası hem utanıyorum hem tedirginim.
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen. Bir saat sonra gidicem doktora.

Evet canım ben yaptırdım. Mens döneminde de yapılıyo. Hatta benimkisi mensimin 5. Günüydü. Zaten sadece aleti içeri sokarken bakıyo ondan sonra oranla işi olmuyo ekrana bakarak yorum yapıyo doktor. Benim doktorum bir bez örtmüştü kasıklarıma. Çok utanmamıştım o yüzden. Ama elle de muayene yapmıştı benimkisi o zaman utanmıştım.

Yaaa çok teşekkür ederim.
İnşallah ben de kolay atlatırım. Gideceğim doktor doçent öğrencileri de olacaktır muhtemelen onları dışarı çıkarmasını isticem zaten. Ama yine de ne bileyim çok stresliyim yaaa. İnşallah çabucak biter.
Çok sağol canım çok teşekkür ederim.

Zaten benim bildiğim tahlil sonuçları mensin 3. Ve 5.

Rica ederim canım. İnşallah kolayca stressiz, en önemlisi de güzel sonuçlarlar atlatırsın :)

Canım sakın utanma onlar için o kadar normal bir şey ki.. muhasebecinin muhasebe defterine bakması gibi. Üzerine örtü örtecek zaten hiç kasma kendini muayene başladığında derin bir nefes al. Kendin hakkında bilgilenmek çok güzel bir şey. Yumurta takibinde ekranda OlgunlaşmışYumurtamı gördüğümde bebek görmiş gibi sevinmiştim.

Canım ben de senle aynı durumdayım. Hatta konu açtım bununla ilgili. Ben de hiç bu konuda doktora gitmedim ve homonlarım ne durumda hiç bilmiyorum. Ben sadece kan tahlili yaptırmayı düşünüyordum ya da ultrason filan. Alttan muayene illa yapılmak zorunda mı ki, ben hem utanıyorum hem korkuyorum açıkcası.

Yumurta gelişimi takibi sadece alttan oluyor bildiğim. Ayrıca rahim duvarına bakıyor. Allah korusun miyon ya da başka terslikler var mı kontrol ediyor.
Çok zor bir hastalıkmış çekmeyen anlamaz derler ama kendinizi rahatlatarak aşabilirsiniz başarabilirsiniz bence. inşallah doğum yapacaksınız. Ve bunlar çok geride kalacak
Utanma konusunda ise : Yakın arkadaşımın kardeşi jinekolog, o anlatmıştı. özel bölgeyi ak pak temizlenip parfüm sıkıyorlar, hiç gerek yok benim o bölgenin doğal ortamını görmem lazım diyormuş. Yani onların işi bu onun yerine koyun kendinizi günde onlarca defa yapıyorlar bu işi. hiç de umurlarında değili z :) ben bunu duyduktan sonra utanmamaya başladı. Koyverdim gitti :)

Çok teşekkür ederim atlattım şükür. Evet korkulcak bişey değilmiş acı vs yok ama utandım tabi neyseki geçti çok sağolun :)

Bence git ben bekarken çok gittim ama sadece bi kere hamgi akla hizmetse makattan bakmıslardı orda mahvolmustum beklemedğim için.
Ben sana sölim bugün gittim içeride belki 10 kişilerdi. Öğrenciler asistanlar vs. Anlattm durumu dr geçin ultrasona bi bakalım dedi. Geçtim asistan geldi örtü verdi. İçerisi karanlıktı zaten öyle ısıklı bi ortam değil utana sıkıla oturdum oraya geldi dr önce saniyeler süren bi elle muayene yaptı. Elle muayene ederken ışığı yaktı oraya doğru. Sonrasında da en fazla 2 3 dk süren bi ultrason olayı oldu. Ultrasonu koydgnda anında ısıgu kapattı zaten o dakikadan sora senn vajinanla değil ekranla işi oluyo. Gözle Baktıgı en fazla 5 6 saniyedir yani oraya. Korktugum gibi değildi. Doktorun yaklasımı da cok önemli tabi. Bana muayeneden önce önüme oturdugunda öğrenci arkadaslarda muatene esnasında buraya gelebilirler mi izin verir misiniz dedi. Ben de hocam ilk muayenem fazlaca tedirginim gelmeseler çok sevinirim dedim. Tamam dedi toplamda masaya oturmamla kalkmam sanırım 5 dk sürmemiştir. Hiç korkma inan ben evliliğimin ilk 1 haftası cok daha fazla acı çekmiştim. Kesinlikle vajinal muayeneden kaçma. Utanman masaya oturup doktorun geleceği ana kadar sonrasında alışıosun duruma. Git muayene ol canım inş bişe cıkmaz

Hadi gözün aydın canım atlatmışsın ne güzel. Şu an daha bir cesaret geldi sanki:)
Peki doktor sana direk alttan muayene edicem istiyor musun diye soruyor mu, yani senin isteğin doğrultusunda mı yapıyor bunu?

Gözle muayene ediliyor mu ya?
Ben bilerek ultrason cihazıyla bakılıyor.
Benim başıma hiç gelmediği için, yada ben yanlış biliyormuşum.
Geçmiş Olsun. İnşallah bir sıkıntı çıkmamıştır hastalıkla ilgili

Hadi gözün aydın canım atlatmışsın ne güzel. Şu an daha bir cesaret geldi sanki:)
Peki doktor sana direk alttan muayene edicem istiyor musun diye soruyor mu, yani senin isteğin doğrultusunda mı yapıyor bunu?
Günaydın canım evet çok şükür atlattım artık korkmam ama utanma mecbur herzaman olur sanırım :)
Hayır canım siz geçin içeri bi ultrasonla bakalım dedi ama istemezsen sanırım bakmaz hani itiraz edersen yani :) ama kuzenim hemşire yani karından bakılan ultrasonda her zaman herşeyi göremeyebiliyolar demişti belki o yüzden alttan bakmak istiyolar. Bekarlarda mecbur karından bakıolar ama evli oldugun zaman karın tercih etmiyorlar. Nitekim de haklı çünkü 4 5 ay önce evlenmeden yani karından bakılan ultrasonumda kistlerimi görememişlerdi ama şimdi kistlerim oldgunu söyledi. Bence korkmaya gerek yok acı veren bişi değilmiş :)

Çok sağol gözle muayene etmiyo önce elle bi bakıo ki bi 3 5 saniye falan sürüyo sonrasında da ultrasonla zaten oraya bakmıo bile işi ekranla ekrana bakıo hep. Çıktı malesef 8 10 tane kistim çıktı kendi kendime yumrtlama olmayabilirmiş eşimden sperm testi istedi bir de benim yumurtlama zamanımda tekrar gidip kan vermemi istedi kendi kendime yumurtlamam oluyo mu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…