jinekologlar lütfen yardm edin! adet gecikmesi ve 2 hafta süren kahverengi leke!!

ozlemm ozlemm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2015
27
0
1
33
nisanlımla 13 gün önce yüzeysel ilişki yaşadım. sadece 1 damla zevk sıvısı temas etmiş olabilir . O bile hamile kalmayı sağlayabilirmiş çok düşük bir ihtimal diye 1 saat snra doğum kontrol hapı aldım. İlk defa ve 1 tane kullandm. Doğum kontrol hapı adetin baslamasıyla kullanılırmış ben baslamadan bir buçuk hafta önce kullandm o gün bu gündür 13 gün oldu adet olmadım ve her gün sıvı sekilde kahverengi akıntım oldu. bunlar daha yasanmadan 2 hafta önce pişik olmustum o yüzden enfeksiyon olabilir mi? kasıklarımın ağrıması üşüttüğüm gün olmustu. Sürekli değil.

Eczaneden bi test al emin olmak için . Iliskiye girdikten sonra hapı kullanmış olman nekadar güvenilir bilmiyorum ama hapi kullanmaya başladıktan sonra adette baze değişiklikler olabiliyor örneğin renkte, regl tarihi değişmesinde vsvs.

Bebeğin olması çok düşük bir ihtimal çünkü bosalma falan olmadı tam bir ilişki de değildi içeri girmeden yüzeysel bir seklde oldu yine de emin olmak için test yaparm.Haklısın haptan dolayı olmuş olabilir. Bir de adet şeklinde değil günde birkaç damla sıvı şeklde akıntı oluyor.

d. kontrol hapı 21 günlük bir ilaçtır. siz 1 adet alarak bu ilacı yanlış kullanmışsınız. ve bu sizin hormonal düzeninizi bozmuş. normal regl olana kadar bu şekilde lekelenmeleriniz olacaktır.
bir kaç damla şeklinde akıntı her bayanda normaldır. rengi ve kokusuna göre lutel faz döneminize göre akıntının kıvamı değişecektir. akıntınız su gibi yada beyazımsı ve kaşıntısız ise enfeksiyondan söz edilmez gayet normal bir durumdur.
eğer aklınıza ufakta olsa hamilelik gibi bir şüphe düştüyse doktordan randevu alın. hem enfeksiyon mantar pişik yada dahakötü durumlar için önlem alabilirsiniz. hamilelik yada kist yada rahim anormalliği var mı erkenden öğrenmiş olursunuz.

Akıntım kahverengi sıvı sekilde ve sürekli iç çamaşırımı değiştrmek zorunda kalıyorum birkaç damla da olsa koku yapıyor. Kasıntım falan yok. Pişiği kullandığım ped yapmıştı. . adet kanaması yerine bu akıntı gelince beni endişelendirdi. Muayenenin nasıl edileceğini bilmedğmden çekiniyorum doktora gitmeye.. yardmcı olduğunuz için çok tesekkürler

bekar olduğunuzu belirtirseniz alt karına ultrasonla bakarlar, aşağıdan muayene etmezler. kahverengi akıntı ilaçtanda olabilir, kisttende olabilir. koku varsa enfeksiyon yada mantar da olabilir. ve tedavi edilmezse büyük sıkıntılara neden olur.

Yani gitmem gerekiyor bu durumda.. peki normal adet olmam uzun sürer mi?

Yani gitmem gerekiyor bu durumda.. peki normal adet olmam uzun sürer mi?
kaç gün kalmıştı regl olmana. aslında 5-10 gün değişir normal regl sürende de olabilirsin bunu bende bilemem doktorlarda bilemez. stress yaparsan aylarıda bulabilir. düzenli regl oluyorsan günün az kaldıysa bekle istersen.

1 hafta kalmıştı. İlaçtan snra 1hafta olmadım. Olacakmış gibi hissedyrm olmuyo. Streste yapmıyorum bazen kötü birşey diye korkup ağladığım oldu ama gün içinde unutuyrm

1 hafta kalmıştı. İlaçtan snra 1hafta olmadım. Olacakmış gibi hissedyrm olmuyo. Streste yapmıyorum bazen kötü birşey diye korkup ağladığım oldu ama gün içinde unutuyrm
Şimdi adetim basladı buna sevineceğim aklıma gelmezdi korkulacak bir şey yokmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…