• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

jinekolog fobisi

rutiiin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
44
1
36
Kocaeli
gebe kaldığımda yumurtalığımda kistim olduğunu fak ettik. normal doğum yaptım ve doğumda kistten kurtulduğumu düşündüm. düşündüm diyorum çünkü doktora gidemiyorumbilmiyorumkismile doğum yapalı 1,5 yıl oldu ara ara özellikle ayaklarımı üşüttüğümde bacağımı kastıracak şiddete sağ yumurtalığımda ağrı oluyor. ama ben zaten nefretle gittiğim doktora artık gidemez hale geldim. nasıl yenicem bu fobimi korkmaya da başladım ama sürekli erteliyorum... bana güzel bişeyler söyleyin nolur:utangac::çok üzgünüm:

gebe kaldığımda yumurtalığımda kistim olduğunu fak ettik. normal doğum yaptım ve doğumda kistten kurtulduğumu düşündüm. düşündüm diyorum çünkü doktora gidemiyorumbilmiyorumkismile doğum yapalı 1,5 yıl oldu ara ara özellikle ayaklarımı üşüttüğümde bacağımı kastıracak şiddete sağ yumurtalığımda ağrı oluyor. ama ben zaten nefretle gittiğim doktora artık gidemez hale geldim. nasıl yenicem bu fobimi korkmaya da başladım ama sürekli erteliyorum... bana güzel bişeyler söyleyin nolur:utangac::çok üzgünüm:

canım ne mutlu sana doğum yapmışsın bebeğini kucağına almışsın bak bana 2 yıldır bekliyorum ve devamlı doktora gidiyorum kontrole bebek tedavisi için en azından öyle düşün bizim daha ne kadar gideceğimiz belli bile değil 1 seferliğine git ve ilaçla kistten kurtul.

Herşey biz insanlar için, doğum yapmak nasıl doğal bir olaysa, rahatsızlığımız için doktora gitmekte o kadar doğal ve normal. Eğer doktorunuzda o güveni hissedemiyorsanız ve size kendinizi rahat hissettirmiyorsa lütfen doktorunuzu değiştirin, bir kadın için jinekoloğu ömrü boyunca çekinmeden gidebileceği biri olmalı.

Doğum yapmış biri olarak bu fobinizi yenmiş olmanız gerekmiyor muydu ki. Hala yenmediyseniz, doktorunuzun tavrından olabilir gerçekten. Bayan doktorla görüşmenizde de fayda olabilir, rahatlık açısından. Muayene dediğiniz zaten 5 dakika sürüyor, o kadar büyütecek bir durum yok ki.

ıyi bir doktor bulursanız, zaten sizin sorularınıza, siz sormadan cevap verip, muayeninizi, sizi rahatlatarak yapıyorlar.

Bendede böyle bir fobi var çok küçük yaşta jinekoloğa götürülmemle alakalı oluştu,
ama gitmek zorunda kalınca gidiyorum, kısa süreceğini düşün bence ve sağlıklı olmak için şart, bayan olması bir etken olurmu senin için bilmiyorum ama ben bayan doktorları genelde çok kaprisli buluyorum beni daha çok geriyorlar sanki... Doktorunu değiştirmen belki yararlı olabilir, ama en mantıklısı beyinde bitiyor bu süreci uzatırsan daha ciddi sorunlar yaşayabileceğini düşün ve o masada geçen süreç sadece 5 dk.

ıhmal etmeden gitmenizi öneririm ben sonra daha ciddi bişeylere ebep olmasın Allah korusun.. Niye korkuyosunuz ki zaten ilaç verecek büyük ihtimalle birkaç ay kullanacksınız ve geçecek...

Back