İç Giyim ve Gecelik - Sabahlık - Pijamalar Jartiyer Modelleri

çokoprens

iki prens annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
2.766
15
318
45
Diğer

Jartiyer
Jartiyer kullanırken öncelikle içine hava geçirmeyen sıkı naylon külotlu çoraplara nazaran kendinizi daha ferah hissedeceğinizi söyleyebiliriz. Jartiyer kullanmak aslında sanıldığının tersine rahatsız ve zor değildir. Bir kaç pratik noktaya dikkat etmek size yepyeni bir giyim tarzının kapılarını açabilir.

Külotunuzu her zaman jartiyerinizin üstüne giyin. Böylece külotunuzu çıkartmanız gereken durumlarda; örneğin tuvalette :) jartiyerinizi çıkartmak zorunda kalmazsınız. Moda amaçlı iç çamaşırı fotoğraflarında hep jartiyerlerin külotların üstüne giyildiğini görürsünüz ancak bu giysinin daha iyi görünmesi içindir ve pratik yaşamda pek kullanışlı bir durum değildir.
Dar giysiler ile jartiyer kullanmayın, bu tarz bir giyimde jartiyerinizin stripeları ve klipsleri giysinizden belli olur, bu hoş olmayan bir görüntüdür. Yine de külotlu çorap giymek istemiyorsanız 'stay-up' tarzı jartiyersiz de bacakta durabilen çorapları deneyebilirsiniz.
Jartiyerinizi giydikten sonra stripeları çoraplara tutturmakta zorluk çekebilirsiniz. Bunun iki çözümü vardır; stripelar ayarlıdır, en uzun pozisyona getirin, klipsi çorabınıza tutturun ve ardından stripeları gerektiği kadar ayarlayarak kısaltın. Bir başka yol da jartiyerinizi giymeden klipslerini çoraplarınıza tutturmaktır. Oturun ve çoraplarınızı giyin, ardından jartiyerinizi giymeden klipslerini çorabınıza tutturun. Daha sonra ayağa kalkarak jartiyerinizi belinize bağlayın. İkinci metodun biraz daha pratik olduğunu söyleyebiliriz. Her defasında stripeların ayarıyla oynamak zorunda kalmazsınız.
Jartiyerlerin farklı modelleri vardır, stripelar genelde dört tanedir. İkisi önde ikisi de yanlarda olur. Yan stripelar ender olarak bazen arkada olabilir. Jartiyerinizi giyerken öndeki stripeları kendi hizasında çorabınıza tutturun. Ancak diğerlerini yanda da arka da olsa mutlaka çorabınızın yan tarafına tutturun. Jartiyerinizin arka (ya da yan) stripeları arkanızda kalırsa, oturduğunuz zaman aşırı gerilmeden dolayı çoraptan ayrılabilir. Doğrusu, oturduğunuz zaman jartiyerinizin önde olmayan stripelarının bacağınızın yan tarafında kalmasıdır.
Eğer jartiyerinizle birlikte dantelli bir jartiyer çorabı kullanıyorsanız jartiyerinizin klipslerini dantelin ince olduğu bölgelere takın. Böylece daha sağlam tutacaktır.
Son zamanlarda jartiyer çoraplarının çoğu jartiyersiz de kullanabilmelerini sağlamak için stay-up olarak üretilmektedir. Bu model çorapların dantel kısımları şeritler halinde silikon tabakalarla kaplanmıştır. Ancak gerçek jartiyer çorabı silikonsuz olur. Eğer silikonlu bir çorabı jartiyerinizle kullanmak durumunda kalırsanız klipsleri çoraba tutturmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu durumda jartiyerinizin klipsini çorabın silikon şeritlerinin olmadığı ara kısıma tutturun, böylece daha sağlam duracaktır.
Bir çok kadının jartiyerlerlerle ve jartiyerli iç çamaşırlarıyla sorunu kendilerine yakışmayacağı düşüncesinden başlar. Aslında jartiyerler kalın basenleri örtmek ve 'dikkati başka yere çekmek' için oldukça uygundur. Kilolu da olsanız asla bu tip çamaşırların size yakışmayacağını düşünmeyin, önce aşağıdaki önerilere bir göz atın...

Her zaman geniş yüzeyli jartiyerleri ya da jartiyerli büstiyerleri tercih edin. Bu tip çamaşırlar korse gibi toparlayıcı özelliğe sahiptir hem de örtücü olduğu için daha şık duracaktır.
Bu çamaşırlarla kullanılacak çorabın tipi çok önemlidir. Son günlerde kullanışlı olmalarından dolayı daha yaygın bulunan 'stay-up' çoraplar sizin için uygun olmaz. Sebebi ise bu çorapların dantel kısımlarına kaplanan silikonların çorabın kumaşı kadar esneyememesidir. Bacaklarınız çoraptan taşmış gibi görünebilir. Bu durum da bacaklarınızın aslında olduğundan daha kalın gözükmesine yol açar. Doğru yol silikonsuz hatta dantelsiz jartiyer çoraplarını tercih etmektir. Bu çoraplar daha çok esneyebileceği için bacağınızın şeklini alır ve daha güzel görünmenizi sağlar.
Genel bir yaklaşım olarak elinizden geldiğince koyu renkleri tercih etmenizde de fayda var.
Genelde bu tip çamaşırların kendilerine yakışmayacağını düşünen kadınlar bu kuralları yerine getirerek sahip oldukları çamaşırları giyip aynanın karşısına geçtiklerinde artık yeni bir iç giyim tarzına geçiş yapmış olurlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de içç çamaşırıı hastasıyımm yaaa dantell ve tüyy olayınaaa bayılırımmm ayıptırr söylemesiii ama kendimm içinn severimm sade ve sadeceee

Benimde koleksiyonum var...
Henüz jartiyer almadım ama alacak listemin başında..
Bide siyah kısa saten sabahlık bulabilsem...
Neyse annem ara verdirtti iç çamaşırı alış-verişine..
Bari en azından sözlen öyle devam edersin diyor..
Napıyım içimde var, bayılıyorum..
İç çamaşırı mağazalarının önünden geçerken vitrine yapışasım geliyor..
Ki bu merak annemden geliyor...
Onunda oldukça geniş bir koleksiyonu varmış..
Annem artık yeter dediğinde, ne yapayım anne genlerimde var diyorum..
Ben büstiyerden takılan değilde, külot şeklinde takılan jartiyerleri daha çok beğeniyorum..
Bir de giyme zamanım gelse şunları inşallah...

Son düzenleme:
aaaa gelll nehirrr birbirimizeee gösterelimmmm benimkilerrr harikaaa ayolll tabii bencee

Güzeldir güzell..
Benimkilerde güzeldir...
Ayol nasıl gösterecez...
İç çamaşırı koleksiyonu topiğimi açsak ne dersin??:roflol:
Ama çoğu bayanın böyle merakı yok..Evlendikten sonra amaaan giyilmiyor..Öyle heves ettiğin gibi olmuyor hemen çıkıyor üstünden, ne gerek var o kadar şey almaya diyorlarsırnaşık şey
Öyle olmak istemiyorum..

kuzuşş aynen ben de bu topigi düşünüverdimm ama tepki alırızzz belkimm hemm benn sade ve sadece kendimm içinn yazdın yaaa ondann seviyorummm eşim için deilll

Tabiki önce kendimiz için..Ben kendime yakıştırdığım için, bayılıyorum almaya...
Zaten daha evlilik umudum yok..
Küçüklükten beri bayılırdım annemin geceliklerini giyip aynaya bakmaya..
Ben mi normal değilim acaba??

:roflol::roflol: o zaman bende değilm bende onları giyip dans ederdim birde:roflol::roflol: herhalde annemden çok ben giydimsırnaşık şeysırnaşık şey

iç çamaşırı hastalarından biri de benim internette farklı markaların sitelerine girip yeni modelleri takip ederim iç çamaşırı alırken kendimi kaybederim gerçekten baylıyorum bazılarnı giymesem bile çekmecemi açtığımda rengarenk iç çamaşırlarını görmek mutlu ediyo benii :))) iç çamaşırı topiği açılsa neden tepki alalım kii burası bi kadın sitesi her türlü paylaşım mevcut bi o eksik süper olur valla

hiç sevmediğim bir iç çamaşır varsa o da jartiyerdir
herkesın kendi fikri ama bana hayat kadınlarının giydiği şeyler gibime geliyor:1closedeyes:

Son düzenleme:
benım cok yakın 3 arkadasım var kardeslerım:1hug:bız bırbırımıze artık dogum gunlerımızde bole hedıyeler almaya karar verdık ceyızlerımıze koymak ıcın:jeyyar:sırnaşık şeyhatta 10 gun sonra cicimin dogum günü ee artık kızlarla bakcez birseylersositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…