• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Japon eğitim sistemi

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298

Japon eğitim sisteminden bir alıntı...

Temiz çocuklar gereken kendi sınıf mı? Japonya ' da öyle düşünüyor.

Finlandiya,japonya bu ulkelerde boyle.Okula,sinifa aidiyet duygusu kazandirmak icin bunu yapiyorlar.Ne kadar guzel.Dusunsenize Turkiyede cocuga bunu yaptiriyosun..Carlayan veliler istilasina tutulur okul.Biz de suruluruz cocuga yer sildirdik diye :)

Finlandiya / Türkiye eğitim sistemi arasındaki 10 fark diye bir yazı okumuştum .

Temizlik konusu orada da vardı .

Salı günü okula gittiğimizde , maalesef sıralarının üzerine sayısız basılmış evet mühürleri ile kirlenmiş bir manzara vardı .

Her çocuğa birer ıslak mendil , bir iki üç başlaaa dedim mi , en hızlı kim silecek diye hepsi yarışa girdi . Tabii diğer veliler hoşnutsuz izlediler ama ben sınıfa girene kadar da kimsenin o sıraları silmek aklına gelmemişti.

Not:Bende veliyim , öğretmen değil.

Finlandiya,japonya bu ulkelerde boyle.Okula,sinifa aidiyet duygusu kazandirmak icin bunu yapiyorlar.Ne kadar guzel.Dusunsenize Turkiyede cocuga bunu yaptiriyosun..Carlayan veliler istilasina tutulur okul.Biz de suruluruz cocuga yer sildirdik diye :)
Turkiyede yapılsa bin tane itirazci çıkar

Yaşadığı,oturduğu yeri temizlemesini,temiz tutmasını öğreniyor.Kötü bişey değilki

ben geçen sene velilerimle ilk toplantıda havalı havalı montessori tekniğini uygulayacağım demiştim:confused: masalrını kendileri silecekler vb. hoşlarına gitmişti :KK28:

güzel ve etkileyici bir sittem ama biz buna hazırmıyız onu bilmiyorum?çünkü bulduğum yerde çoğu okulda nerdeyse çoçuğuyla ilgilenmek adı altında okulda gün yapıyorlar :) okullar artık çoçukların yerinden çok velilerin toplatı yeri gibi bazen şıklık yarışına girdikleri görülüyor .....
Aslında toplanmışken çoçuklarımıza bunları aşılasak bu projelere imza atsanız inanin çoçuğunuzun geleceğine büyük bir yatırım yaparsınız....

Bu sistem özel anaokullarında montesorri adı altında yapılıyor çoğundda var gibi bişi. Tabii öyle bi kitap okumakla sistemi öğrendiğini sanan yerler eline yüzüne bulaştırıyor o ayrı

Biz okulda masaları siledik...çöpleri dökerdik...perdeleri sırayla eve yıkamaya götürürdük...öğretmenin masa örtüsünü götürmek çok havalıydı...bahçedeki çöpleri toplardık...:KK51:

Back