- 13 Ekim 2009
- 1.371
- 12
arkadaşlar merhaba bizde ufak bir japon balığı var küçük bir akvaryumda tek yaşıyor ama öyle oksijen tüpü falan yok 4-5 günde bir de suyunu değiştiririz önem veririz yani ama yaklaşık 1 aydır ara ara ters yüzüyor balık şu son zamanlarda çok sık ters durur oldu dipte taşlar falan var küçük onların arasına yatıyor kımıldamıyor hiç bir de kuyruğunun uç kısmında siyahlaşmalar var bilginiz varsa bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim neden bu şekilde sizce ve ne yapabiliriz acaba ?
kuyruğunda siyahlaşmalar varsaa bu hastalık.Benimde 3 tane japon balığım var.Eğer istersen pet shop a gidip bu siyah lekelerin ilacını alabilirsin.Fkat ben böyle yapmadım.O lekelerin sebebi muhtemelen taşlardır.uzun süre sonraa suda kii bir takım maddeler taşlarda birikiyor sanırım.Oda siyah noktalar yapıyor yanii hastalık .En azından benimkilere öyle oldu.Benimkilerde fanusta yaşıyor 8 aydır siyah lekeler olunca şöyle yaptım.taşları attım.Sonra balıkları ayrı bir kaba aldım hatta hazır satılan yoğurtların kabına aldım2 günde bir suyunu değiştirdim ve balıkların lekerleri gitti.Sonra fanuslarını cifle temizledim iyicee.Cif fanustan tamamen yok olana kadarda fanusu yıkadım.Sonra balıklarıda fanusuna geri koydum.Yaklaşık 1-2 ay önce olmuştu bu olay.Şuan sapa sağlamlar canım
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler önerileriniz için bu konuyu açtığımın ertesi günü bir bezelyeyi ufalayıp koyduk onu yedi ve o günden sonra resmen düzgün yüzüyor inşallah bişeyi yoktur başka bir daha da olmaz bu şekilde dün bir bezelye daha verdim tam olsun diye iyice düzeldi gibi hiç görmedim ters yüzerken falan umarım tamamen iyileşmiştir çok sağolun kızlarrr :))
merhaba başlığı görünce yazmak istedim.üzerinde benekler var mı ? büyük bir ihtimalle suyun ısı değişiminden yada akvaryumdaki taşlardan hastalık kapmış olabilir. ıspanak ve bezelye öneririm. birde mantar önleyici damla var su dezenfektanı yeşil yada mavi oluyor.birde su tuzu al.eğer balıklarının uzun yaşamasını istiyorsan..tavsiye ederim.japonlar tek başına da oksijen tüpü olmadan yaşar fakat bir iki tane daha al bence.
balık bakmayı özledim bende.