japon balığım ters yüzüyor ??

kuyruğunda siyahlaşmalar varsaa bu hastalık.Benimde 3 tane japon balığım var.Eğer istersen pet shop a gidip bu siyah lekelerin ilacını alabilirsin.Fkat ben böyle yapmadım.O lekelerin sebebi muhtemelen taşlardır.uzun süre sonraa suda kii bir takım maddeler taşlarda birikiyor sanırım.Oda siyah noktalar yapıyor yanii hastalık .En azından benimkilere öyle oldu.Benimkilerde fanusta yaşıyor 8 aydır siyah lekeler olunca şöyle yaptım.taşları attım.Sonra balıkları ayrı bir kaba aldım hatta hazır satılan yoğurtların kabına aldım 2 günde bir suyunu değiştirdim ve balıkların lekerleri gitti.Sonra fanuslarını cifle temizledim iyicee.Cif fanustan tamamen yok olana kadarda fanusu yıkadım.Sonra balıklarıda fanusuna geri koydum.Yaklaşık 1-2 ay önce olmuştu bu olay.Şuan sapa sağlamlar canım

cnm dost acı söler ama balığın gıdıcı tam ölum belırtılerı ben gecen ay tam 5 balımı bu şekılde kaybettım akvaryum ve motorlaarı olmalatrına ragmen

Balıgın kabız olmuş canım ölmez merak etme,haşlanmış ıspanak at suyuna azar azar bi kaç gün.Ama yem atma bidaha,bide günde 1tane yem ver ve suyunu 5günde degil 10günde bi degiştir.Bizim balıgımızın 3.senesi bitti masallah :) tek başına ve fanusta havası bile yok açıktıgı zaman resmen agzıyla cama vuruyo.Bu aralar oda kabız olmuş bende uyguluyorm yani.

büyük ihtimal kabız olmuş.haftada bir gün ya aç bırak yada bezelyeyi haşla ver.konserve olmasın.tuzlu olduğu için zararlı.yarım kilo bezelyeyi dondursan sana 1 yıl yeter böyle.bezelyeyi balıklar çok seviyor.siyah beneklerde suyunu çok değiştirdiğinden.su ayda 1 falan değiştirilmeli.ve tamamı değil %50si falan.çünkü tam suyun dengesi oturmuşken sen değiştiriyorsun balık için yararlı şeyler gidiyor.o yzden hava motoru al.internetten almıştım ben.çok ucuz.5 lira.filtrede lazım oda çok pahalı değil 15 lira filan sanırım.siyah benekler için bi akvaryumcuya gidip ilaç alabilirsin.inşallah ölmez

Ben bunlari bilmiyordum. Baliklar hakkinda yeni birsey ogrendim. Ilgincmis. Ben de basligi gorunce komik birsey sandim. Meger hastaymis zavalli balik.

oooo sen bizim kabı görsen taş cenneti maşallah deniz kabuğu mu dersin normal taş mı dersin renkl taş mı dersin baya bi var balık da dedim ya aralarına kafayı gömüp duruyor ara ara alıştı sanırım taşların varlığına ama madem zararlıymış en azından azaltmak lazım o zaman sağol canım

arkadaşlar hepinize çok teşekkürler önerileriniz için bu konuyu açtığımın ertesi günü bir bezelyeyi ufalayıp koyduk onu yedi ve o günden sonra resmen düzgün yüzüyor inşallah bişeyi yoktur başka bir daha da olmaz bu şekilde dün bir bezelye daha verdim tam olsun diye iyice düzeldi gibi hiç görmedim ters yüzerken falan umarım tamamen iyileşmiştir çok sağolun kızlarrr :))

merhaba başlığı görünce yazmak istedim.üzerinde benekler var mı ? büyük bir ihtimalle suyun ısı değişiminden yada akvaryumdaki taşlardan hastalık kapmış olabilir. ıspanak ve bezelye öneririm. birde mantar önleyici damla var su dezenfektanı yeşil yada mavi oluyor.birde su tuzu al.eğer balıklarının uzun yaşamasını istiyorsan..tavsiye ederim.japonlar tek başına da oksijen tüpü olmadan yaşar fakat bir iki tane daha al bence.
balık bakmayı özledim bende.

teşekkür ederim cevap yazdığın için :) hayır üzerinde benekler yok sadece kuyruğunun uç kısmında az az siyahlaşmalar var ama benek şeklinde değil bezelye verdim ters yüzmesi geçti şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…