Öncelikle çok sevindim beğenmenize.
Canon 450d başlangıç için çok güzel makinadır.
Ama sakın vazgeçmeyin. Eğer ben de temel fotoğraf eğitimi almadan direk makina alıp çekmeye kalksaydım inanın ben de çekemezdim. Ha şuan profesyönel miyim? Hayır, daha 40 fırın ekmek yemem lazım hala okuyorum yeni çekim teknikleri deniyorum.
Kit lens size rahat 1 yıl gider. Ama sanıyorum canonun kit lensleri 18-55 kısa sürede sıkılabilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz ilde temel fotoğraf eğitimi veren bri yer bulursanız mutlaka gidin. Temel kavramları öğrenmek çok önemli. Dıyafram- enstantane vs. gibi. Yada çekim yapma kuralları. Ne gibi fotoğraflar çekilir, ne gibi unsurlar varsa fotoğrafı bozar gibi.
Sonrasında zaten çekerek kendinizi geliştireceksiniz. Bol bol fotoğraf çekin.
Başlarda hep farklı şeyleri denemek ister, sonra ilgi alanınız belli olur buna göre lensler alınmaya başlanır:) Misal benim ilgi alanım portre ve manzara oldu. Manzara için geniş açı almam lazım fakat maalesef tokinaların fiyatı uçukkaydirigubbakcemile3
Ben size elimden geldiği kadar yardımcı olurum, ekleyin fotoğraflarınızı en azından kompozisyon açısından neler yanlış neler doğru tartışırız birlikte geliştiririz:1hug: