İzmirde tüp bebek yaptıranlar

Peki Nurettin beye gittinizmi hiç .?
Öylemi dersiniz hiç görüşmedim funda hanimla
Nurettin bey ile görüşmedim o daha yeni tüp bebekte Funda hanimda genç bir doktor fakat bu konuda yurtdışında eğitim aldı hatta ben onu bekledim 1 ay kadar iyiki öyle yapmışım irenbe Smyrna tavmergen aman diyim

Nurettin bey ile görüşmedim o daha yeni tüp bebekte Funda hanimda genç bir doktor fakat bu konuda yurtdışında eğitim aldı hatta ben onu bekledim 1 ay kadar iyiki öyle yapmışım irenbe Smyrna tavmergen aman diyim
Bunlar bırde nasıp kısmet Allah ol dedımı oluyor daha önce doktorumdu dedıgınız doktor arkadaşım hamıle kaldı ben kalamadım,

Tavmergenden de bahsetti doktor o taraflada çalıştığını söyledi hatta orayı önerdi transfer konusunda .
Medikal point düşünüyorduk biz açıkçası şaşırdım kaldım uzaktan geliyoruz İzmir'e.
Benim pek bir bilgim yok İzmir tüp bebek merkezleri hakkında intenrette karşıma çıktığı kadarıyla kendi kendime arastirmaya çalıştım ama İzmir'de olsam daha çok fikir sahibi olurdum.
Gezme görme şansım olurdu .

Funda hanımla da görüşmeyi deneyeceğim eşimle konuşup.
Haziran gibi başlamayı dusunuyoruz biz tüp bebeğe .
Ayrıntili araştırmaya calisiyorum her konuda .
2 defa tüp bebek deneyince deneyimli oluyoruz ister istemez 🤗
çok teşekkür ediyorum fikriniz için 🌸
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah bizlere de nasip olsun 💖

Tavmergenden de bahsetti doktor o taraflada çalıştığını söyledi hatta orayı önerdi transfer konusunda .
Medikal point düşünüyorduk biz açıkçası şaşırdım kaldım uzaktan geliyoruz İzmir'e.
Benim pek bir bilgim yok İzmir tüp bebek merkezleri hakkında intenrette karşıma çıktığı kadarıyla kendi kendime arastirmaya çalıştım ama İzmir'de olsam daha çok fikir sahibi olurdum.
Gezme görme şansım olurdu .

Funda hanımla da görüşmeyi deneyeceğim eşimle konuşup.
Haziran gibi başlamayı dusunuyoruz biz tüp bebeğe .
Ayrıntili araştırmaya calisiyorum her konuda .
2 defa tüp bebek deneyince deneyimli oluyoruz ister istemez 🤗
çok teşekkür ediyorum fikriniz için 🌸
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah bizlere de nasip olsun 💖
Dediğim gibi bu iş ekip işi Funda hanimin ekibi o kadar oturmuski ben çok güvendim tek kez acaba demedim transfer günüm senden gebelik bekliyoruz dedi bana ikiz olur zannetti ama kızım tek🥰🌸 dualarım sizinle

Merhaba .
Funda hanım ilk görüşmeden ücret alıyormu.?
Funda göde’yi tavsiye etmem.ilk seferinde 2 tane 2.gün embriyosu koydu tutmadı 2. Gün embriyosu gelişmemiş Lab.dönemlerinde yapılıyormuş bu arada üstelik 2.günde dondururken bana sormadılar bile donduralım mı gidişatı izleyelim mi diye.2. Denemede ısrarla 5. Gün embriyosu istememe rağmen (eğer gitmezse 5.güne embriyo transfer yaptırmayacaktım)sırf transfer ücreti almak İçin son dakika embriyonun 3. Günü arayıp ardışık transfer yapalım bugün gelin 3. Gün embriyosu koyalım 2 gün sonrada 5. Gün koyalım dediler.elim kolum bağlandı sanki gittim aptal gibi 3. Gün embriyosu koydurdum.diğeri zaten 5.güne gitmedi.(onlar gitmeyeceğini gidişattan anlıyor zaten)neyse sonuca geleyim gel gör ki 17. Haftada bebeğin down sendromlu olduğunu öğrendim.(bu arada 5. Gün embriyosu istememin sebebi embriyoya genetik test yaptırmaktı.zaten genellikle sağlıklı ise 5. Güne gidiyor.testide ben teklif etmeme rağmen gerek yok dedi.onlar biliyor gidip gitmeyeceğini embriyonun 3. Günden belli oluyor zaten bölünmesinden ilerleyişinden.yaşım 40 zaten riskli gebelik sınıfındayım.başıma gelmeyen kalmadı sayesinde anlayacağınız.yazmakla bitmez yaşadıklarım bebeğimi de kaybettim.memnun olanlar İçin de diyebileceğim tek şey şanslılarmış

Son düzenleme:
Funda göde’yi tavsiye etmem.ilk seferinde 2 tane 2.gün embriyosu koydu tutmadı 2. Gün embriyosu gelişmemiş Lab.dönemlerinde yapılıyormuş bu arada üstelik 2.günde dondururken bana sormadılar bile donduralım mı gidişatı izleyelim mi diye.2. Denemede ısrarla 5. Gün embriyosu istememe rağmen (eğer gitmezse 5.güne embriyo transfer yaptırmayacaktım)sırf transfer ücreti almak İçin son dakika embriyonun 3. Günü arayıp ardışık transfer yapalım bugün gelin 3. Gün embriyosu koyalım 2 gün sonrada 5. Gün koyalım dediler.elim kolum bağlandı sanki gittim aptal gibi 3. Gün embriyosu koydurdum.diğeri zaten 5.güne gitmedi.(onlar gitmeyeceğini gidişattan anlıyor zaten)neyse sonuca geleyim gel gör ki 17. Haftada bebeğin down sendromlu olduğunu öğrendim.(bu arada 5. Gün embriyosu istememin sebebi embriyoya genetik test yaptırmaktı.zaten genellikle sağlıklı ise 5. Güne gidiyor.testide ben teklif etmeme rağmen gerek yok dedi.onlar biliyor gidip gitmeyeceğini embriyonun 3. Günden belli oluyor zaten bölünmesinden ilerleyişinden.yaşım 40 zaten riskli gebelik sınıfındayım.başıma gelmeyen kalmadı sayesinde anlayacağınız.yazmakla bitmez yaşadıklarım bebeğimi de kaybettim.
Bu arada down sendromunun ana sebeplerinden biri tüp bebek tedavisinde verilen yüksek dozda ilaçlarmış yumurtanın anomaliye uğramasına neden olabiliyormuş.bu iş tecrübeli ellerde yapılmalı yumurtalar hızlı büyüsün diye yüklediler de yüklediler hormonu onu iyi ayarlamak lazım ilaçların dozunu falan bu da doktorum deneyimi ile alakalı bence.o kadar pişmanım ki şimdiki aklım olsa orada 2.kez deneme yapmazdım

Funda göde’yi tavsiye etmem.ilk seferinde 2 tane 2.gün embriyosu koydu tutmadı 2. Gün embriyosu gelişmemiş Lab.dönemlerinde yapılıyormuş bu arada üstelik 2.günde dondururken bana sormadılar bile donduralım mı gidişatı izleyelim mi diye.2. Denemede ısrarla 5. Gün embriyosu istememe rağmen (eğer gitmezse 5.güne embriyo transfer yaptırmayacaktım)sırf transfer ücreti almak İçin son dakika embriyonun 3. Günü arayıp ardışık transfer yapalım bugün gelin 3. Gün embriyosu koyalım 2 gün sonrada 5. Gün koyalım dediler.elim kolum bağlandı sanki gittim aptal gibi 3. Gün embriyosu koydurdum.diğeri zaten 5.güne gitmedi.(onlar gitmeyeceğini gidişattan anlıyor zaten)neyse sonuca geleyim gel gör ki 17. Haftada bebeğin down sendromlu olduğunu öğrendim.(bu arada 5. Gün embriyosu istememin sebebi embriyoya genetik test yaptırmaktı.zaten genellikle sağlıklı ise 5. Güne gidiyor.testide ben teklif etmeme rağmen gerek yok dedi.onlar biliyor gidip gitmeyeceğini embriyonun 3. Günden belli oluyor zaten bölünmesinden ilerleyişinden.yaşım 40 zaten riskli gebelik sınıfındayım.başıma gelmeyen kalmadı sayesinde anlayacağınız.yazmakla bitmez yaşadıklarım bebeğimi de kaybettim.memnun olanlar İçin de diyebileceğim tek şey şanslılarmış
Ardışık transfer ilk defa duydum zararı olmuyormu ki koyulan embryoya .
İlişki bile yasak denilirken nasıl tekrar embryo konuluyor acikcası şaşırdım.
Olamanışınız transfer zaten ama demekki yapılıyor .

Çok üzüldüm başınıza gelenlere rabbim tekrar nasip etsin inşallah yaşadıklarınız hiç kolay değil .
Doktorlara da artık güvenemiyoruz malesef .
Onlar için çok bir kayıp değil belki ama bizler için çok büyük bir yıkım oluyor .
Hem maddi yönden hemde duygusal yönden .
Allah hepimizin yardımcısı olsun özellikle bu yolda çabalayan herkesin 🤲🌸
Çok zor .

Bu arada down sendromunun ana sebeplerinden biri tüp bebek tedavisinde verilen yüksek dozda ilaçlarmış yumurtanın anomaliye uğramasına neden olabiliyormuş.bu iş tecrübeli ellerde yapılmalı yumurtalar hızlı büyüsün diye yüklediler de yüklediler hormonu onu iyi ayarlamak lazım ilaçların dozunu falan bu da doktorum deneyimi ile alakalı bence.o kadar pişmanım ki şimdiki aklım olsa orada 2.kez deneme yapmazdım

Duymamıştım bilmiyordum acikcası .
Yumurtaların hızlı mi büyüdü .
İlk transferimde 12 günde büyümüştü benimkiler .
Yada Yumurtaların ilaca geç mi cevap veriyordu pkos da sanırım öyle oluyormuş .
Öyle bir sorunun mu vardı da acaba hadinden fazla ilaç yüklendi yumurtalar büyüsün diye .

Ardışık transfer ilk defa duydum zararı olmuyormu ki koyulan embryoya .
İlişki bile yasak denilirken nasıl tekrar embryo konuluyor acikcası şaşırdım.
Olamanışınız transfer zaten ama demekki yapılıyor .

Çok üzüldüm başınıza gelenlere rabbim tekrar nasip etsin inşallah yaşadıklarınız hiç kolay değil .
Doktorlara da artık güvenemiyoruz malesef .
Onlar için çok bir kayıp değil belki ama bizler için çok büyük bir yıkım oluyor .
Hem maddi yönden hemde duygusal yönden .
Allah hepimizin yardımcısı olsun özellikle bu yolda çabalayan herkesin 🤲🌸
Çok zor .
Çok sağolun,dualarınız İçin çok teşekkür ederim.isteyen herkese nasip etsin Allah inşallah.ardışık transfer kötü birşey değil gebelik şansını artırıyor aslında bazen 5. Gün embriyosu tutmazken 3. Gün embriyosu tutabiliyor.ama benim mantığıma ve biraz kendimce araştırmalarıma göre laboratuvar iyi bir laboratuvar olmasına rağmen 5. Güne gitmiyorsa embriyo da zaten bir sıkıntı vardır ki 5.güne gitmiyordur.o sebeple ben riske atmamak adına ısrarla 5. Gün embriyosu istememe rağmen eğer gitmezse transfer ücreti alamayacakları İçin riske atmayıp bana 3. Gün embriyosunu koymasıydı.bekleselerdi muhtemelen down sendromlu olduğu İçin 5. Güne gitmeyecekti ve bende bunları yaşamayacaktım.umarım yaşadıklarımı kimse yaşamaz çok zordu bilsinler insanlarda dikkat etsinler diye yazdım özellikle embriyo 5.güne ulaştıysa ve maddi imkanları varsa koydurmasan önce mutlaka genetik testi yaptırsınlar

Duymamıştım bilmiyordum acikcası .
Yumurtaların hızlı mi büyüdü .
İlk transferimde 12 günde büyümüştü benimkiler .
Yada Yumurtaların ilaca geç mi cevap veriyordu pkos da sanırım öyle oluyormuş .
Öyle bir sorunun mu vardı da acaba hadinden fazla ilaç yüklendi yumurtalar büyüsün diye .
İlaçların dozunu doktor ayarlıyor bana biraz fazla yüklendiler muhtemelen ondan oldu atıyorum normalde 3 estrofem alınırken benimkini 4 e çıkardı.göbekten yapılanların dozunu da artırdı belki düşük dozda gitseydik böyle olmayacaktı.ama onlara sorsan yaştan dolayı zaten yumurtaların yaşlandığı İçin böyle riskler normal.8 yumurtam vardı hepsi döllendi.bu arada benim tüp bebek yapmamın en büyük nedeni sağlıklı sperm ve yumurta seçtiklerini düşünerek sağlıklı bebek dünyaya getirebilmekti. Yoksa 1 yıl önce kendiliğinden gebe kaldım fakat 2 aylıkken kalbi durdu.ilk gebeliklerde olabiliyormuş böyle ama yine de tüp bebek yapayım sağlıklı olsun yalım ileri diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm.transferden önce daha önce bir düşüğüm olduğu İçin doktora genetik test yaptırmayı ben önerdim aman be gerek Çar doğruluk payı yüzde 65 pahalıda bir test deyip beni vazgeçirdi keşke hiç dinlemeseydim onu hayır ben yapıldın istiyorum deseydim ama insan doktor böyle söylüyorsa bir bildiği vardır diyor.bu arada Google a yazdığınız da çıkıyor tüp bebekte down sendromu diye oradan araştırabilirsiniz tüp bebekte kullanılan ilaçlarla ilgili çıkan sıkıntıları

İlaçların dozunu doktor ayarlıyor bana biraz fazla yüklendiler muhtemelen ondan oldu atıyorum normalde 3 estrofem alınırken benimkini 4 e çıkardı.göbekten yapılanların dozunu da artırdı belki düşük dozda gitseydik böyle olmayacaktı.ama onlara sorsan yaştan dolayı zaten yumurtaların yaşlandığı İçin böyle riskler normal.8 yumurtam vardı hepsi döllendi.bu arada benim tüp bebek yapmamın en büyük nedeni sağlıklı sperm ve yumurta seçtiklerini düşünerek sağlıklı bebek dünyaya getirebilmekti. Yoksa 1 yıl önce kendiliğinden gebe kaldım fakat 2 aylıkken kalbi durdu.ilk gebeliklerde olabiliyormuş böyle ama yine de tüp bebek yapayım sağlıklı olsun yalım ileri diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm.transferden önce daha önce bir düşüğüm olduğu İçin doktora genetik test yaptırmayı ben önerdim aman be gerek Çar doğruluk payı yüzde 65 pahalıda bir test deyip beni vazgeçirdi keşke hiç dinlemeseydim onu hayır ben yapıldın istiyorum deseydim ama insan doktor böyle söylüyorsa bir bildiği vardır diyor.bu arada Google a yazdığınız da çıkıyor tüp bebekte down sendromu diye oradan araştırabilirsiniz tüp bebekte kullanılan ilaçlarla ilgili çıkan sıkıntıları
Araştıracagim mutlaka .
Doktor seçiminin ne kadar önemli olduğunu , ilaçların dozunun her zaman iyi ayarlanması gerektiğini şimdi daha iyi anlıyorum.
Bunlara da dikkat edeceğim göz önünde bulunduracagim.

Peki şuan gitmeyi düşündüğünüz biryer var mı?
Veya önerdiginiz biyer .

Araştıracagim mutlaka .
Doktor seçiminin ne kadar önemli olduğunu , ilaçların dozunun her zaman iyi ayarlanması gerektiğini şimdi daha iyi anlıyorum.
Bunlara da dikkat edeceğim göz önünde bulunduracagim.

Peki şuan gitmeyi düşündüğünüz biryer var mı?
Veya önerdiginiz biyer .
Ahmet Zeki Işık baya araştırdım başıma gelenlerden sonra 12 mayısta gideceğim bir ay önceden ancak randevu alabiliyorsunuz sanırım biraz yoğun aslında başından beri aklımda hep Ahmet hoca vardı ama bir arkadaşımın gazıyla Funda hanıma gittim

X