Izmir'de meme protezi cikartma ameliyati

Cok tesekkurler tavsiyeniz icin. Bu hafta Suhan Ayhan bey ile konsultasyonum var. Fethiye'den Ankara'ya gidecegim vakama bir goz atmasi icin ve buyuk ihtimalle ameliyat tarihi belirleyecegiz. Ben de eger kendisi kabul ederse ve her sey yolunda giderse kendisinin kullandigi Polytech marka B-Lite protezler ile degistirecegim Allerganlari.

Lutfen benide bilgilendir bu konuda az cok fikir edinirim para konusunda falan sizde bii belirtileri varmi?

Lutfen benide bilgilendir bu konuda az cok fikir edinirim para konusunda falan sizde bii belirtileri varmi?
Tabiiki. Kendisini hayirlisi ile yarin gordukten sonra yazip daha fazla bilgi verebilirim. Su anda bildigim sadece konsultasyon icin 600 TL istedi. Eger ameliyatimi yaparsa bu ucret ameliyat uceretinden cikartilirmis. Ben de protezlerden dolayi sorun cok olmadi ama urktum acikcasi. Zaten 4 sene emzirdigim icin bayagi deforme oldular. Birde gecen sene biri yerinden oynadi. Doktorum bayagi ilgisizdi ve zaten yurt disinda. Kendi kendime protezi tekrar cebine sokmam bir hafta falan surdu masajla. Bir daha asla damla sekli protez istemem. Bir de eger doktor uygun gorurse kas alti istiyorum. Su anda kas uzerindeler.

Muayeneye gitmeden once mamografi, meme ultrasonu, EKG ve kan testleri yaptirmami istedi ve yanimda goturmemi soyledi. Ozel arac ile gidecegimiz icin ilk once karantinaya almayacaklar. Ama toplu tasitim veya ucak ile gidince 4 gun kadar karantina oluyormus.

Ameliyatimi yaparsa 4 gun karantina olcak. O zaman icerisinde iki tane COVID testi yapiyorlarmis. Ameliyattan sonra bir aksam hastanede kaliniyor. Sonra 7-10 gun arasi Ankara'da kalmam gerekecek. Ikinci veya ucuncu gunde drainler cikiyormus ama bayagi kontrol ediyorlar saniyorum. En az iki hafta Ankara'da kalmayi planlamami soylediler hatta biraz daha uzayabilir dediler.

Sekreteri ameliyat icin once doktor muayene etmeden ucret veremeyecegini soyledi. Yani yarin daha iyi bir fikir edinmis olurum ucret konusunda.

Siz neden çıkarttınız acaba , yaşadığınız süreci anlatırmısınız?

cok uzun bi zaman iki hafta ben bir haftadan fazla gelemem turkiyeye hele hele ankraya galiba ben koronanin bitmesini bekliycem bide bu mamagrofi umtrsason ekk ooo almanyada doktorlr bunlari istege gore yapmio uygun gorurse yapio onuda en az bir ay randevu gunu bekliosun senden cikan para da cabasi ahh korona ahh en cok simdi yaktin canimi

Ben de normalde yurt disinda yasiyorum. Ama su anda COVID yuzunden Turkiye'de kaldik. Suhan bey ile Cuma gunu gorustum. Benim protezlerimi inceledi ve zaten deforme olduklarini ve kapsul olustugunu soyledi. Birisi de yerinde donmus. Damla sekilli oldugu icin biraz belli oluyor. Eger normal Polytech protez ile ameliyatimi yaparsa, eski protezi cikartma, kapsul temizleme, ve sarkintidan dolayi meme diklestirme icin 40,000 TL dedi. Ben Polytech B-Lite istiyordum. B-Lite olursa 50,000 TL dedi. Muayene ucreti onceden soyledikleri gibi 600 TL cikti. Ben iki hafta once check-up yaptirmistim. Kan degerlerim, EKG, ve mamografi o zaman oldu. Ben ekstradan meme ultrasonu istemistim Suhan bey icin. Ayni gun yaptilar ve burada o kadar pahali degil. Ama sizin dediginiz gibi eger yurt disinda yaptirsaydim, sadece doktor uygun gorurse oluyor ve cok uzun zaman bekleme oluyor. Bu konuda Turkiye avantajli. Fakat Turkiye'de de maalesef tecrubeli cerrah bulmak zor ve secim sansi yurt disi kadar degil.

Fakat benim annemin iki kizkardesinde de meme kanseri olmustu. Bir teyzemi kaybettik kendisi benim yaslarimda iken. Diger teyzem de bir gogsunu kaybetti. O yuzden Suhan bey BRCA 1 ve 2 testleri yaptirmami onerdi kanser olasiligimi ogrenmek icin. Ileride kanser teshisi olursa protezler bosa gider ve memeleri tamamen kaybedersiniz dedi. Eger onceden kanser riskimi ogrenirsem ve yuksek cikarsa double mastektomi yaptirmamin daha mantikli olduguna karar verdik. Bu sekilde meme uclari da kurtarilabiliyor, daha sonra yapay meme ucu kullanmak yerine. Ve deformasyon daha az oluyor. Ama double mastektomi de olursa genel cerrah ile beraber yapiyor Suhan bey ameliyati. Bu durumda fiyat 70,000 TL'yi bulur dedi. Tavsiye ettikleri labarotuvar ile gorustum. BRCA 1 ve 2 testi 7,000 TL'ye yakin fiyatli. Bende Allianz sigorta var. Hastaneden doktor istegi ile yaptirmaya clisacagim. Belki bu sekilde Allianz bir kismini karsilayabilirmis. Yarin bunlarla ugrasacagim ve eksik olan bazi kan testlerini istedi Suhan bey. Onlari da tamamlayacagim. Fakat bazen BRCA testinde index kisiye, yani kanser teshisi konan aile ferdine ihtiyac oluyormus. Bir teyzemi kaybettik maalesef ve diger teyzem 85 yasinda ve evden cikmiyor COVID'den dolayi. Bu yuzden baska bir yolu olup olmadigini ogrenmem gerekiyor.

Ameliyat oncesi 4-5 gun Ankara'da kalmam gerekecek. Suhan beyin hastanesinin bitisiginde LOSEV'in oteli varmis. Orasi uygundur dedi. Veya bir Airbnb olabilir diye dusundum. Annem refakatcim olacak. Ameliyat sonrasi normal protez degisiminde hastanede 1 gun, eger double mastektomi olursa 2 gun kalmam gerekecegini soyledi Suhan bey. Sonra 10 gun kadar kontrol var. Drainler 2. veya 3. gunde cikiyor. Yani 2 hafta kadar Ankara'da kalmayi planlamam gerekecek. Ameliyat sonrasi Suhan bey 1. ayda, 3. ayda ve 6. ayda kontol etmek istiyor. Suhan bey bazi hastalarinin onceki resimlerini ve sonraki resimlerini gosterdi. Onceki hallerine gore ameliyatlari bayagi basarili gecmis diyebilirim. Lilopop veya capa kesigi ile yapilmis cogu ama izler 6. aydan sonra bayagi kayboluyor. Tabiiki kisinin cildine ve vucudun iyilesmesine bagli.

Acikcasi dusunecek cok sey var. Ben ilk olarak bu BRCA 1 ve 2 testlerini yaptirmaya calisacagim. Zaten ailemdeki kanser teshisleri yuzunden yillardir yaptirmayi istiyordum. Simdiye nasipmis demek. Yurt disinda bir arkadasim yaptirmisti iki sene once ve kanser riski %90 civari cikti. O da double mastektomi olmayi secti. Ben de cocuklarimi annesiz birakmaktansa iki gogsumu de simdiden aldirip isi bitirip unutmayi tercih ederim sahsen. Iki ameliyat bir arada yapilmis olur. Ama fiyatlar cok ucuk tabiiki. Taksit yapmiyor Suhan bey kendi ucreti icin, ama hastane ile birseyler belki ayarlanabilir dedi.

Neyse, benim durum bu :) Dusunecek cok sey var. Size de bol sans diliyorum. Bu COVID gercekten herseyi alt ust etti hepimiz icin. Yeni bilgi aldikca burada guncelleme yapacagim.

Merhaba öncelikle sağlıklı güzel sonuçlar almanızı diliyorum umarım herşey yolunda gider.. en baştan beri şikayetiniz neydi protez markanız mi?birde açık açık herşeyi yazmışsınız bu konuda merakı olan arkadaşlar bilgilenebilirler rahatlıkla..

Cok tesekkur ederim :) Ilk once protez markam dolayisi ile ilk ameliyatimi yapan doktorumdan bir email aldim bu protezlerin piyasadan toplandigi ve lenfoma riski olduguna dayali. Bu yuzden urktum. Fakat zaten deformasyon oldugu icin (35 kilo aldim ve verdim, 4 sene emzirdim ve sut sagdim) yenilemeyi dusunuyordum. Bir de sol tarafim yerinden oynamisti gecen sene. Ben doktorumdan uzakta oldugum icin masajla yerine takmaya calismistim tekrar ama maalesef basaramamisim Suhan beyin soyledigine gore. Suhan bey kontraktur var dedi kapsullerde ve bu yuzden zaten cikmasi gerektigini soyledi. Fakat normalde gorulen agri veya sisme gibi problemlerim hic olmamisti. Allergan'da sikca gorunen bir durum double kapsulmus. Buyuk ihtimalle protezimin dondugu sol gogsumde bunun meydana geldigini soyledi.

Ama Suhan bey paniklemeyin dedi. Su anda bilinen purtuklu protez ile ilgili dunyada 1000 lenfoma teshisi vakasi falan varmis. Mentor lenfoma riski konusunda Allergan'dan sonra ikinci sirada. Fakat purtuklu protezi olan cogu kisi, yani milyonlarca bayan hic bir sorun yasamadan yillarca protezlerini kullaniyor. Bu protezlerden dolayi bir problem kesin yasanacak diye birsey yok dedi. Ilk ameliyatimi yapan doktor da ofisini aradigim zaman aynisini soylemisti. Sadece lenfoma korkusu yuzunden cikartmak icin bir sebep yok demisti. Fakat ayni zamanda korktuklari icin protezlerini degistiren bir cok hastasi oldugunu da belirtmisti.

Suhan bey acikcasi bana guven verdi. Kendisi meme konusunda bilgili ve iyi bir cerrah gordugum kadari ile. Ben gazeteciyim ve arastirma benim isim :) Ingilizce ana dilim oldugu icin arastirma konusunda zorlanmadim. Gitmeden once kendisini cok arastirdim ve yurt disindaki seminar katilimlarini izledim. Polytech markasini da cok arastirdim ve uzun sureli arastirmalarini okudum. Suhan bey konusunda veya Polytech markasi ile bir sikintim veya guvensizligim yok. Sadece fiyatlar dusunduruyor insani cunku gercekten dusundurecek bir miktar.

Suhan beyin ofisinde fakli protezlere de bakma sansim oldu. Polytech'in normal ve B-Lite protezlerini kiyasladim. B-Lite pahali ama gercekten yumusacik, gogus dokusuna cok yakin bir his veriyor, ve normal proteze gore bayagi hafif. Suhan bey daha az sarkinti yapacagini soyledi. Benim derim ince oldugu icin sarkmaya meyilli maalesef. Fakat B-Lite protez ameliyat fiyatina 10,000 TL daha ekliyor. Suhan bey kas altina protez koymayi sevmiyormus. Kas ustu veya dual plane dedigimiz pozisyonlari tercih ediyor. Benim yurt disindaki doktorum da artik sadece dual plane pozisyonunu kullaniyor protez takarken.

Bu arada, meme ultrasonumda sol gogsumde de bir kac lezyon bulundu. En buyugu 1 cm'den kucuk. Mamografide hic gorunmemislerdi. Cogun bayanda goruluyormus ve paniklemeye gerek yok dendi. Ama zararli olup olmadigini pataloji olmadan bilemeyiz dediler hastanede ve potansiyel sekil veya buyukluk degisimini gozlemleyebilmek icin sikca duzenli araliklarla takip etmek istediler. Suhan bey mastektomi olmasa bile ameliyat sirasinda bu lezyonlar cikartilip patalojiye gonderilir dedi.

Son düzenleme:
Tesekkur ederim uzun uzun yazmisiniz oncelikle basiniz sagolsun teyzeniz icin.Boyle bir durum varsa ailenizde tabi once butun tektikleri ettirin oyle olun amaliyati sizdede alergan marka vardi sanirim yoksa benmi karistirdim alerganla ilgili biseyler soyledimi doktor ve baya ilgili bi doktor anladigim kadariyla

Ben bu mesaji okumadan yazmisim evet sizinde alerganmis benimde implantlar cikti ya gecen ay ultrason vardi kadin doktoru 18 mm lenf buldu onemsiz dedi cenemdede 1,5 yili askindir lenf dugumleri var ne buyuyo ne kuculuo ne geldiyse basima su alerganlar takildiktan sonra oldu

Pürüzsüz yüzey silikonlarla ilgili birşey söyledimi Sühan bey düz yüzeylerde lenfoma hiç görülmedi diye bir istatistik görmüştüm yabancı bir kaynaktı.

Pürüzsüz yüzey silikonlarla ilgili birşey söyledimi Sühan bey düz yüzeylerde lenfoma hiç görülmedi diye bir istatistik görmüştüm yabancı bir kaynaktı.
Evet, haklisiniz. Puruzsuz protezler ve lenfoma arasinda bir bag bulunmadi simdiye kadar. Suhan bey kiyaslama icin puruzsuz Polytech protez gosterdi ofisinde, fakat puruzsuz protez artik hic kullanmadigini soyledi. Sanirim kapsul kontraktur riskinin daha fazla olduguna inaniyor kendisi. Fakat dunyada en cok kullanilan protezler bildigim kadari ile yuvarlak puruzsuz protezler. Sahsen benim secme sansim olsa, derimin inceliginden ve gogus dokumun azligindan dolayi, kendim edindigim bilgilere gore kas altina veya dual plane pozisyona yerlestirilecek, puruzsuz ve yuvarlak protez secerdim. Cunku puruzsuz protezler daha cabuk yerlesiyor vucutta ve daha dogal bir gorunum veriyor. Ayni zamanda ince derili hastalarda doku altindan gorunmesi daha az oluyor. Su anda benim damla sekilli, puruzlu Allerganlarim doku altindan bayagi gorulup hissedilyebiliyor. Fakat Suhan bey yine damla sekilli, puruzlu protezi tercih edecegini soyledi, ve kas altina koymak istemiyor. Bunlar beni biraz dusundurdu.

Fakat bu gun kalan kan testlerim yapildi. Ankara'da Duzen Laboratuvari BRCA 1 ve 2 icin 7,000 TL'ye yakin bir fiyat vermisti. Bu gun Antalya'da, bir kac yer gezip fiyat aldiktan sonra yine kanlarini Ankara'ya gonderen baska bir bir laboratuvarda BRCA 1 ve 2'yi de kapsayan, 170 civarinda farkli kanser riskine bakan genis kapsamli genetik kanser taramasi icin bir labortuvarda kan verdim. Orada 3,100 TL civarinda tuttu. Genetik sonuclar icin 4 ile 6 hafta arasi dediler. Yarin sabah ilacli meme MRI cekilecek.

Son düzenleme:
Gecmis olsun siz baya yariladiniz amaliyata az kaldi hersey oyle kolayca olmuo degilmi ama siz basarmak uzeresiniz darisi basima benden bu kadar cok tektik isderse benim sansim iyice dusuo koronadan dolayi turkiyede kalmak bi nevi sans olmus sizeumarim sonuclariniz temiz cikar

Teşekkür ederim cevabınız için.sizin için en iyisini diliyorum umarım herşey gönlünüzce olur gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim

Suhan bey'den Aralik 28 icin muayene randevusu aldim. O zaman kendisi bakarak daha saglikli bir sekilde oneride bulunur dedi asistani. Bakalim ne olacak. 600 TL muayene ucreti. Sonra ameliyattan dusuyorlarmis.
Yaptırdınız mi? nasıl gecti?

Yaptirdiniz mi ameliyatinizi? Kime acaba memnunmusunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…