Merhaba sevgili KK üyeleri
İzmir'de çikolata kisti ameliyatı olanınız var mı? Nerede ve hangi doktor tarafından operasyonunuz yapıldı paylaşmanız mümkün mü?
Başıma gelenleri kısaca özetlemek gerekirse:
Sol alt karın tarafımda geçmeyen bir sızı vardı. Buna kabızlık, şişkinlik ve gaz da eklenince dahiliyeye gittim. Doktorum romatizmadan şüphelendi fakat ultrasonda 7.5 cmlik nur topu gibi bir çikolata kistim olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Urla Devlet Hastanesine gittim, Dr. Kemal Bey'e. Kendisiyle çok konuşamadık yoğunluktan, bana tek çare ameliyat dedi. Daha sonra Alsancak'ta bulunan Dr. Umur Yensel Bey'e göründüm. Kendisi oldukça ilgilendi, detaylı bilgi verdi (Jinekolog olarak kendisini oldukça öneriyorum). CA 125 ve 19.9 sonuçlarımı görmeden kesin bir yol söyleyemeyeceğini bildirdi. Ayrıca bağırsak sorunumun rahmimin ters olmasından, bundan dolayı da kistin rektuma baskı yapmasından dolayı yaşandığını söyledi. Testi yaptırmak için de Seferihisar devlet hastanesine gittim, Ceren Hanım'a (Devlet hastanesinde görevli Jinekolog arıyorsanız kendisini öneririm). Testler yapıldı, 19.9 sonucum normal, 125 ise 45 çıktı- normal değeri 35miş. Kendisi bana ameliyat olmamı ama ameliyatın bazı durumlarda yumurtalık rezervine zarar verebileceğini yine de denemek istersem ilaç verebileceğini söyledi. Çok ağrım olmadığından dolayı da acillik olmadığımı belirtti. Şu an 4 gündür Visanne kullanmaktayım. 1.5 ay sonra kendisine kontrole gideceğim. İlacı aldıktan sonra sızı ve kabızlık şikayetlerim gitti ama şişkinlik duruyor. Bu hafta içinde tekrar Umur Bey'e görüneceğim. Foruma bu konuyu açmamın sebebi eğer ki ilaç işe yaramazsa ameliyat olmak zorunda olacağımdan dolayıdır. Yorumlarınızı bekliyorum