Lise Yorum ve Soruları İzmir'de eğitimi kaliteli olan Anadolu liseleri

Umayumay35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
4.088
6.397
38
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bir arkadaşımın kızı ortaokul sonrası sınava girdi, İstanbul'da bir Anadolu lisesine girdi. Ama şu an ailecek İzmir'e taşınmak istiyorlar.Puanı güzel ama fen lisesine falan giremiyor. Eğitimi kaliteli olan Anadolu liselerinden bildikleriniz var mı tavsiye edebileceğiniz?Belki kaydını aldırma şansı olabiliyormuş.
Şimdiden teşekkürler

Puanı tam olarak kaç? Ona göre de bakabilirim isterseniz?
Nasil bakiyorsunuz ?? Bu sene bizde giricez teoga napmak lazim hic bilmiyorum besiktasta kabatas falan var bize yakin ama oralar bize hayal . yardimci olursaniz sevinirim .secim yaparken ne yapmak lazim vs gibi

Kendimce size küçük bir liste yaptım. Hepsinin eğitim kalitesiyle ilgili çok bilgilerim yok. Fakat puanlarının düşük olmadığını varsayarsak zaten eğitimi azımsanamayacak bir şekildedir diye düşünüyorum :)

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi
Tuğba Özbek Anadolu Lisesi
Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi
İzmir Anadolu Lisesi
Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi
Konak Anadolu Lisesi

Buralara bakabilirler. Araştırabilirler.

Çok teşekkür ederim.Sağolun.Eğitim alanında çalışmıyorum mezun olalı da çok oldu koptuk bu işlerden.

Vaktinizi aldım teşekkürler.

Nasil bakiyorsunuz ?? Bu sene bizde giricez teoga napmak lazim hic bilmiyorum besiktasta kabatas falan var bize yakin ama oralar bize hayal . yardimci olursaniz sevinirim .secim yaparken ne yapmak lazim vs gibi

Puandan ziyade çocuğunuzun gireceği yüzdelik dilime bakarak tercih yaparsanız daha sağlıklı bir sonuç alırsınız. İnternetten veya ilgili okuldan okulların listesini alıp karşılaştırarak tercih yaparsınız. Mesela bir okulun yüzdelik dilimi tabanı %6 ise çocuğunuz bu yüzdeliğe yakınsa orayı yazmanız daha doğru olacaktır. :)
Şimdiden başarılar çocuğunuz için :)

Puandan ziyade çocuğunuzun gireceği yüzdelik dilime bakarak tercih yaparsanız daha sağlıklı bir sonuç alırsınız. İnternetten veya ilgili okuldan okulların listesini alıp karşılaştırarak tercih yaparsınız. Mesela bir okulun yüzdelik dilimi tabanı %6 ise çocuğunuz bu yüzdeliğe yakınsa orayı yazmanız daha doğru olacaktır. :)
Şimdiden başarılar çocuğunuz için :)
Tesekkur ederim .ins kimsenin emegi bosa cikmaz allah yardimcimiz olsun

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bir arkadaşımın kızı ortaokul sonrası sınava girdi, İstanbul'da bir Anadolu lisesine girdi. Ama şu an ailecek İzmir'e taşınmak istiyorlar.Puanı güzel ama fen lisesine falan giremiyor. Eğitimi kaliteli olan Anadolu liselerinden bildikleriniz var mı tavsiye edebileceğiniz?Belki kaydını aldırma şansı olabiliyormuş.
Şimdiden teşekkürler
2.tercihi mi verecek yoksa nakil mi alacak.

Bal falan denmiş ama aldanmayın bunlara. Puanları yüksek evet ama geçmişten ötürü bir şey bu. Eğitimleri kötü. Mesela benim bir arkadaşım matematik sınavında sanki teneffüsmüş gibi dolaşıp kopya çekebiliyordu. Hocalar aşırı serbest. Kimisiyse aşırı sıkı. Ortası yok pek. Yüksek puan demek okulun iyi olduğunu göstermiyor artık.

X