İzmir özel sektör muhasebe maaşı??? Fikre ihtiyacım var.

2000e izmirde müşavirlik bürosunda iş bulamazsın cnm çnkü kendileri yok pahasına çalıştırmayı seviyorlar

Ben muhendisim canım İzmir liyim ve izmirde şimdiki maaşımin yarısını alamıyordum. Geçim şartları İzmir'de daha iyi ama

Ücret seviyesinin İstanbul dışında daha düşük olduğunu biliyorum ama 1300-1500 de reva değil.

Yapılacak en ufak hata, unutma para cezası demek. Ön muhasebe gibi değil. Sorumlukları ağır. Mali müşavir olsam da ancak istanbulda aldığım kadarını alırım demek ki. 2000 gerçekten uçuk bir rakam mı ?

canım izmir istanbuldan çok farklıdır.o nedenle insanlar belli bir birikimden sonra izmire yerleşirler.izmir doğma büyüme göztepeliyim ve ne yazık ki iş gereği istanbula taşındık.şu anda verdiğimiz kira 3.000tl sen düşün.izmirde bu kirayla ya villada ya da yalı dairesinde oturabilirdim.haliyle yaşam daha ucuz olunca maaşlar da değişiyor.1500tl civarı alırsın diye düşünüyorum.vasıfların tecrüben arttıkça 2000-belki 3000 o da en iyileri:))kuzenin muhasebeci fabrikadaki 10 yıllık muhasebe müdürleri 5000tl alıyordu da waaauuww diyorlardı sen düşün gerisini

selamlar,

İzmir'de değilim ama lütfen 3 bin tl altını kabul etmeyin bu vasıflarla. 3.000-3.500 aşağı inmeyin. Yazık günah kolay mı bu kadar tecrübe edinmek?

rica ederim canım müdürüm 6500 alıyor özel sektor ki
az alıyormuş beyefendi arkadaşı 8500 alıyormuş onun yaptuığı işin % 50 sini yapıoyormuş.

Son düzenleme:
selamlar,

İzmir'de değilim ama lütfen 3 bin tl altını kabul etmeyin bu vasıflarla. 3.000-3.500 aşağı inmeyin. Yazık günah kolay mı bu kadar tecrübe edinmek?

Selam

Bende kendimi bir şey sanmışım diye düşünüyorum şuan. Şuan çalıştığım şirkette işlemlerin hepsini yapıyorum, Müdürümden sonra şirkette muhasebede en yetkiliyim. Gerçekten işimi iyi yaptığımı düşünüyordum. Gerektiğinde İK departmanına bile destek veriyorum.
3000-3500 istanbul' da alınıyor ama diğer şehirlerde zor bunu kabul ettim ama 1300- 1500 de kabul edilebilir değil gerçekten.

istanbulda çok yüksek rakam alanlar var

rica ederim canım müdürüm 6500 alıyor özel sektor ki
az alıyormuş neyefendi arkadalı 8500 alıyormuş onun yaptuığı işin % 50 sini yapıoyormuş.

İstanbuldayım şuan muhasebe & finans müdürüm 9000 civarı alıyor. Kendisi SMMM. Eski müdür 10250 alıyordu 4,5 sene önce. Bize nasip olmaz herhalde

Ben de muhasebeciyim. Yeterlilik sınavlarını veriyorum. Uluslararası bir şirketteyim Kocaeli'de. Şimdi siz bildiklerinizi yazınca çok da anlamlı gelmiyordur bazı arkadaşlara ama gerçekten zor işler. Genç yaşta saçlarım beyazladı ve ben bu kadar tecrübe sahibi olan insanlar olarak çok az para kazandığımızı düşünüyorum. 1500 tl maaş nedir ya... Ön muhasebe yapan kardeşim 1700 alıyor. Doğru dürüst tecrübesi bile yok. Bizim meslek neden bu kadar ayağa düşmüş 1500 tl ye çalışılmaz. İzmir'i bilmem izmirli arkadaşlar iş şartları kötü diyor ama sanırım gurur yapıp yine 1500 e bu mesleği yapmazdım. İlla 1500 alacaksam evde birşeyler yapar satardım en azından kafam rahat olurdu :) Allah yardımcınız olsun inşallah.

Umarım bir kerede verirsiniz sınavı. Bir arkadaşım 7 de 7 yaptı. Ben şok Başarılar dilerim...
Bende sınava hazırlanıyorum. Stajımı başlatacağım sırf evlenip gideceğim diye açmadım dosyamı. Gerçekten ingilizce dışında vasıflarımın iyi olduğunu düşünüyordum. Bende yabancı sermayeli bir şirketteyim. Orta ölçekli ama kurumsal bir yer. Küçük bir işletme de ön muhasebe yapan arkadaşlarım 1800-1900 alıyor en kötü. Evet çok muhasebeci var ama kalifiye eleman olduğumu düşünüyordum Bu meslek bu kadar ayağa düşmese ne güzel olacak. Bende o paralara çalışmaktansa çalışmamayı tercih ederim. Pedagojik formasyonum var. Muhasebe ve pazarlama öğretmenliği yapabiliyorum gidip ücretli o işi yaparım daha iyi en azından mesleki tatmin olur. Resmen içim karardı ya.

Bizim müdür 13.000 net alıyor

Benimki 2 senedir müdür. Uzmanlıktan yükseldi. Daha önce yöneticilik yapmadı. Daha yeni yükseliyor. Smmm belgesini de yeni aldı. Allah daha çok versin tabii. Bende diyorum smmm belgemi alayımda biraz standartlarım yükselsin kariyerimi ilerleteyim. Öğretmenlik çıkmaz yola girdi.

Peki o kadar insan nasıl geçiniyor Büyük şehir sonuçta. Şartları iyidir diye düşünmüştüm.
İstanbul'a kıyaslayınca hayat daha ucuz çünkü. Kiralar daha ucuz. İstanbul'da 20 liraya çektirdiğin fönü burda 7 liraya çektiriyorsun. Gece hayatı, sosyal aktiviteler daha ucuz....Eeee haliyle de maaşlar daha düşük İstanbul'la kıyaslayınca.

Ben sizin işinizin maaşını bilmiyorum ama çok stresli bir iş olduğunu biliyorum. Bizim muhasebeci bir tanıdığımız bıktı muhasebecilikten ve adam bakkal dükkanı açtı. Ben İktisat 4. sınıf öğrencisiyim, daha küçük bir şehirde okuyorum ama İzmir'de yaşıyorum ailemle. Okul bitince İzmir'e döneceğim doğal olarak. Okula başladığım ilk iki sene "nasıl olsa ben İzmir'de olacağım, muhakkak iyi bir iş bulurum" deyip kendimi avutuyordum. Daha sonra gerçekler kafama dank etti. İzmir'in de iş konusunda sıkıntısı olduğu gerçeği yani. Ama söylenenler doğru, hayat şartlarının İstanbul'a göre çok daha makul olduğu aşikar. Şimdi İstanbul'da 3.000 TL maaş aldığını düşün, nominal olarak kulağa hoş geliyor ama kirası, ulaşımı, masrafı, faturası cartı curtu derken elinize maaşınızdan çok az bir miktar geriye kalıyorsa bu olumsuz bir durumdur. Fakat şöyle bir gerçek de var: daha küçük bir şehirde hem iş bulma imkanı kısıtlı hem de yaşam şartları ağır olsa bu daha kötü. Mesela benim okuduğum şehir. Düzgün bir evde oturayım dersen (normal temiz, merkezde veya merkeze yakın bir daireden bahsediyorum, lüks bir tarafı yok) kirası en az 1.000 TL. Sadece kira. Örnek olarak söylüyorum. Siz muhasebeci olarak 1500 TL'ye muhasebecilik yapacaksanız daha az kafa ve dikkat gerektiren daha sıradan bir işte 1.300 liraya asgari ücretle çalışın daha iyi. Kıyaslama yapıyorum, yanlış anlaşılmasın. Söylendiği gibi, en azından kafanız yorulmaz. Ama bu defa da "8 yıl tecrübem var, o kadar emek verdim ben bu işe" diye düşününce çok üzücü. İçinden çıkılması çok zor şeyler aslında. Bana soruyorlar mesela tanıdıklar, sen mezun olunca ne iş yapacaksın, ne olacaksın? diye. Ne iş olsa yaparım diyorum. Yeni mezun birine herhangi bir 1.300 lira maaşlı bir iş versinler, hafta sonlarını da tatil etsinler mesela, havada kaparım. Halbuki benim öğrendiğim bilgiler bana göre çok değerli. Ben okuduğu bölümün kıymetini bilmeyen öğrencilerden değilim. Okuduğum şehirde staj bile bulamadım yahu. Sadece ben değil, diğer arkadaşlarım da öyle. Bu dönem de aramaya devam edeceğim o ayrı konu ama. Az ya da çok, bişeyler öğrenmek istiyorum; beni ayakçı yapmak istiyorlar. Çıktı alırmışım, telefonlara bakarmışım, yemek söylermişim, çay getirirmişim ve bunu para istemeden yaparmışım. Ben FED'in faiz arttırma kararlarından tut Çin ekonomisinin neden duraksadığını yorumlayan insanım, bana çay getirtecekmiş. Alakaya maydonoz. Kusura bakmayın sizin de konunuza böyle şeyler yazdım ama içimi dökmek istedim. Bugün işle alakalı başka konular da açılmış, insanlar gerçekten dertli bu konularda.

Bende iktisat mezunuyum ve bölümün nasıl olduğunu biliyorum. Bence pes etme. ilk bir yıl çok beklentiye girme ama tecrübe edinip arkana bile bakma. üniversitede okullar kapanmadan bir kaç önceden itibaren büyük firmalara kendi sitelerinden vs cv gönder. Staj yapmak bile seni öne geçirir.
Bende 1500 e beynimin suyunu çıkartmaktansa mağazada satış yaparım, kasiyerlik yaparım daha iyi.

NOT: Hiç bir mesleği hiç bir zaman küçük görmedim. Mecbur kaldığımda yerleri bile silerim. Çift işte de çalışırım. Alın teriyle çalışıp kazanan herkese büyük bir saygı duyuyorum. Burada ayrıcı nokta vasıflı bir insana canını okuyan bir mesleği yaptırıp asgari ücreti kayık görmek. Fizik gücümü kullanıp çalışmayı tercih ederim. en azından yatağa yatıp dinlenince sıfırlanırım. Beyin öyle değil maalesef...

Smmm stajı normal stajyerlik değil. Mali müşavir imza yetkiliği için gerekli bir süreç ve sınavlar. Vasıfsız eleman değilim. 8 yıllık muhasebe iş tecrübem var. Yeni başlamıyorum
Benim 4 yıl tecrübem yüksek lisansım ve yabancı dilim olduğu halde evlendigim şehirdeki insanları ikna etmekte zorluk çektim allah kolaylık versin arkadaşım. Adam bana bilanço yapabilirmisin dedi sen düşün? Hakbuki altı üstü ön muhasebeci olarak çalışacaktım rahat diye ama o soru üstüne kafam attı önce bilanço ne bi öğren sonra millete sor dedim kapıyı çarpıp çıktım.

% 100 türkçe iş yapılan yerde tercihen ingilizce aramak gibi bir şey olmuş. Ön muhasebe personeli alıp bilanço mu yaptıracakmış Resmen sen herşeyi bile yap ama pozisyonun bu, bu pozisyonun maaşı şu kabul et ya git diyor. Evet geçim zor, iş bulmak zor ama bir meslek bu kadar yerlere düşürülmez. PAtronlar zaten uyanık. Muhasebe işini bu paraya yaptıracak adam bolluğu var nasıl olsa kabul edecek birileri var diye para vermiyor.Allah yardımcın olsun. Piyasayı iyice düşürüyorlar ama iddia ediyorum. Görüşme için kendine muhasebeci diyen 100 kişi mülakata çağırılsa 90 tanesi yapamaz. (bizzat müdürüm 10 sorudan sınav yapıyordu personel alırken oradan biliyorum )
Off bilemedim ama çok moralim bozuldu benim.

Patronumun birini sırf bu yüzden dolandırmış muhasebecinin biri ayy hala aklıma gelince çok gülüyorum. Bize gelince aslan oluyorlar millet ayakta yiyor işte bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…