Asgari ücretten hallice. Büyük beklenti içine girmeyin.
İş bulup gelmeye çalış. İstanbul'daki gibi çok iş imkanı yok burada ve tanıdık/torpille iş bulmak daha çok oluyor burada. Özel bir şirkette muhasebe uzmanı olarak en fazla 2.500 tl ancak alırsın, söyleyeyim.
1200-2000 arası bir maaş alırsınız tahminen.
Ki 2000 e yaklaşmak da çok çok zor şans ve torpil işi üstteki arkadaşın da dediği gibi.
Şu an patronun gözünde asgari ücret zaten yeteri kadar çok. Ben yeni başlayan muhasebeciye küçük/orta ölçekli bir yerde asgari ücretten fazla verileceğini sanmıyorum maalesef.
3500 de alabilirsiniz ama iş yerine bağlı.Gerçekten bu kadar kötü mü? Asgari ücretin altına bile tüm işe rağmen çalışan insanlar var mı?
Yaptığım iş için bana asgari ücret teklif edecek adamın yüzüne tükürürüm. Allah mecbur etmesin ama bu iş o paraya yapılacak bir iş değil. Çok büyük beklentim yok ama sömürülmekte istemiyorum. Aşırı stres sorumlukluk gerekiyor. Mağazada satış elemanı olurum en azından beynim değil bedenim yorulur.
İstanbulda da hemen hemen böyle maaşlar. Sırf malimüşavirlik için daha esnek olacağım ama sömürülmekte istemiyorum. 2000 altında çalışmayı pek düşünmüyorum ama izmir için fazla mı bilemedim.
Evlilik nedeniyle geleceğim, gelmemek gibi bir şansım yok
3500 de alabilirsiniz ama iş yerine bağlı.
izmirde iş imkanı sıkıntılı diye biliyorum:
Tecrübe falan çok önemli değil. İzmirde kurumsal firma çok az, kurumsal firma muhasebesine girme şansı da daha da az. O yüzden işverenler bunu sömürüyor. Ne kadar tecrübeli olursan ol, ilk girdiğin anda maaşın asgari ücretin bir tık üstünde olur en fazla. Zaten o işe o paraya çalışacak aynı senin gibi tecrübeli bir sürü insan var. Çalışmazsan çalışma derler.
Asgari ücret denmişte o paraya muhasebe yapacağıma bi fabrikada işçi olarak çalışırım daha iyi. En azından riske girmem, insanlarla uğraşmam, stres yok, kafam rahat olur.
Muhasebede calistim izmirde firma kiradaydi baska firmalarida gordum begostaydim bu arada. Calistigimiz mali musavirin yanindaki stajyerler 2000 aliyordu. Kiradaki diger firmanin finansman müdürü 2400, muhasebeci 2000 aliyordu. Bizim muhasebeci 1500 aliyodu, finansmanci 2000. Organize sanayide durum böyle
Ek olarak diger firmanin smmm stajyeri 1500 aliyordu
İzmir de iş bulan ona sukrediyor canım işverenden ücret talibi pek mümkün olmaz İzmir'de is yok cunku
Ben muhendisim canım İzmir liyim ve izmirde şimdiki maaşımin yarısını alamıyordum. Geçim şartları İzmir'de daha iyi amaPeki o kadar insan nasıl geçiniyorBüyük şehir sonuçta. Şartları iyidir diye düşünmüştüm.
Peki o kadar insan nasıl geçiniyorBüyük şehir sonuçta. Şartları iyidir diye düşünmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?