İzmir özel sektör muhasebe maaşı??? Fikre ihtiyacım var.

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.793
298
Merhaba arkadaşlar. Dert değil ama aklım bu konuda sürekli...
İstanbul'dan izmire taşınacağım ve çalışmayı düşünüyorum. Bir kaç ay sonra iş aramaya başlayacağım ve ücret seviyesi hakkında pek bilgim yok.

Benim merak ettiğim hani oransal olarak istanbul'a nazaran şu kadar yüksek veya şu kadar düşüktür diyebilir misiniz? Siz veya etrafınızdan aldığınız duyumlar neler?

Muhasebe uzman, sorumlusu, smmm stajyeri ortalama şirketlerde ne kadar kazanıyor? Ne kadar ücret talep etmem gerektiğini kestiremiyorum. Diğer yandan şuan aldığım maaşın altında çalışmak pek işime gelmiyor çünkü muhasebe işi parası güzel olmadıktan sonra pek yapılası bir iş değil çok stresli.

Az çok tecrübemi yazıyorum fikir verirseniz sevinirim...

8 yıl deneyimim var. 1 yıl muhasebe bürosu 7 yıl şirket muhasebesi.
Genel muhasebe ve finans hakkında tecrübeliyim.
Vergi ve sgk mevzuatına hakimim. ithalat ihracat muhasebesi biliyorum.
Dernek,Vakıf, bunların iktisadi işletmeleri, a.ş , ltd,kooperatif firmalarının işleyişlerinde tecrübeliyim.
Personel işlemleri son çalıştığım yer hariç aktif yaptım hemen toparlarım.
Muhasebenin tüm süreçlerini gerçekleştirebilirim.
Ofis programlarını kullanabiliyorum. logo, eta, netsis kullandım.
İngilizce anlama ve yazışma iyi. Konuşma temel.
Gıda,Eğitim, spor sektörlerinde çalıştım.

Benim için en önemlisi smmm stajını başlatmak olacağından uzun vadeli iş arıyorum ve ne kadar istemeliyim bilmiyorum?Lütfen yardım...

İş bulup gelmeye çalış. İstanbul'daki gibi çok iş imkanı yok burada ve tanıdık/torpille iş bulmak daha çok oluyor burada. Özel bir şirkette muhasebe uzmanı olarak en fazla 2.500 tl ancak alırsın, söyleyeyim.

1200-2000 arası bir maaş alırsınız tahminen.
Ki 2000 e yaklaşmak da çok çok zor şans ve torpil işi üstteki arkadaşın da dediği gibi.

Asgari ücretten hallice. Büyük beklenti içine girmeyin.

Yaptığım iş için bana asgari ücret teklif edecek adamın yüzüne tükürürüm. Allah mecbur etmesin ama bu iş o paraya yapılacak bir iş değil. Çok büyük beklentim yok ama sömürülmekte istemiyorum. Aşırı stres sorumlukluk gerekiyor. Mağazada satış elemanı olurum en azından beynim değil bedenim yorulur.

İstanbulda da hemen hemen böyle maaşlar. Sırf malimüşavirlik için daha esnek olacağım ama sömürülmekte istemiyorum. 2000 altında çalışmayı pek düşünmüyorum ama izmir için fazla mı bilemedim.
Evlilik nedeniyle geleceğim, gelmemek gibi bir şansım yok

Şu an patronun gözünde asgari ücret zaten yeteri kadar çok. Ben yeni başlayan muhasebeciye küçük/orta ölçekli bir yerde asgari ücretten fazla verileceğini sanmıyorum maalesef.

1200-2000 arası bir maaş alırsınız tahminen.
Ki 2000 e yaklaşmak da çok çok zor şans ve torpil işi üstteki arkadaşın da dediği gibi.

Gerçekten bu kadar kötü mü? Asgari ücretin altına bile tüm işe rağmen çalışan insanlar var mı?

Şu an patronun gözünde asgari ücret zaten yeteri kadar çok. Ben yeni başlayan muhasebeciye küçük/orta ölçekli bir yerde asgari ücretten fazla verileceğini sanmıyorum maalesef.

Smmm stajı normal stajyerlik değil. Mali müşavir imza yetkiliği için gerekli bir süreç ve sınavlar. Vasıfsız eleman değilim. 8 yıllık muhasebe iş tecrübem var. Yeni başlamıyorum

Tecrübe falan çok önemli değil. İzmirde kurumsal firma çok az, kurumsal firma muhasebesine girme şansı da daha da az. O yüzden işverenler bunu sömürüyor. Ne kadar tecrübeli olursan ol, ilk girdiğin anda maaşın asgari ücretin bir tık üstünde olur en fazla. Zaten o işe o paraya çalışacak aynı senin gibi tecrübeli bir sürü insan var. Çalışmazsan çalışma derler.

Muhasebede calistim izmirde firma kiradaydi baska firmalarida gordum begostaydim bu arada. Calistigimiz mali musavirin yanindaki stajyerler 2000 aliyordu. Kiradaki diger firmanin finansman müdürü 2400, muhasebeci 2000 aliyordu. Bizim muhasebeci 1500 aliyodu, finansmanci 2000. Organize sanayide durum böyle

Ek olarak diger firmanin smmm stajyeri 1500 aliyordu

Asgari ücret denmişte o paraya muhasebe yapacağıma bi fabrikada işçi olarak çalışırım daha iyi. En azından riske girmem, insanlarla uğraşmam, stres yok, kafam rahat olur.

3500 de alabilirsiniz ama iş yerine bağlı.
izmirde iş imkanı sıkıntılı diye biliyorum:

3500 çok ucuk olur. İstanbul'da bile zor müdür vs olmayan kişiler için. 2000 gibi rakamlar var. Şuan aldığımdan daha az bu rakamlar ve daha azı beni mutsuz eder. Bilemedim. Sağolun vakit ayırıp yazdığınız için.

Gerçekten çok üzüldüm. İzmir büyük şehir diye biraz daha beklentim yüksekti sağolun.

Asgari ücret denmişte o paraya muhasebe yapacağıma bi fabrikada işçi olarak çalışırım daha iyi. En azından riske girmem, insanlarla uğraşmam, stres yok, kafam rahat olur.

Açıkcası bende öyle düşündüm. Paraya ihtiyacım olsa gidip bir markette çalışırım daha iyi. Resmen hayal kırıklığına uğradım.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
İzmir için aklımdaki rakamda 2000 gibi zaten.

Peki o kadar insan nasıl geçiniyor Büyük şehir sonuçta. Şartları iyidir diye düşünmüştüm.
Ben muhendisim canım İzmir liyim ve izmirde şimdiki maaşımin yarısını alamıyordum. Geçim şartları İzmir'de daha iyi ama

Peki o kadar insan nasıl geçiniyor Büyük şehir sonuçta. Şartları iyidir diye düşünmüştüm.

Harcadığın para da ona göre ama burada. 650-700 liraya iyi bir semtte 1000 liraya site içinde oturursun mesela. Ona göre oranla.

Mali müşavirlik stajı için beni maaş vermeden çalıştırmak isteyen adam bile gördüm zamanında. Onu duyunca vazgeçmiştim mali müşavir olmaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…