Merhabalar ben 15 hafta 4 günlük hamileyim.
Hamile olduğumu 8. haftada öğrendik ve ardından doktor araştırmasına başladık, hastane şartlarında testler-doktor-doğum üçlüsünün rahat yapılacağını düşünerek İzmir Medikal Park Hastanesini seçtik, bir arkadaşımın genel kadın hastalıkları için gittiği Volkan Emirdar 'ı tavsiyesi ile ( güler yüzlü ,konuşkan,anlatıcı) tercih ettik.
Hamileliğimin 12. haftasında 2li tarama yapılacak diye randevumuza gittik. İlk bebek olduğu için 2li test nedir sadece internetten bilgimiz vardı. Volkan Bey muayeneye başladığın da öncelikle burun ölçümü yaptı , hiç bir sorun yok ,down olsa idi burun basık olacağından bu ölçü daha düşük çıkacaktı dedi. Ardından şimdi ense kalınlığını ölçeceğiz dedi.
İlk ölçümde 0, 019 ölçtü çok güzel hiç bir sorun yok dedi,ardından bebek hareket etmeye başladı ardından 10 kere daha ölçtü 0,269-0,312 vs vs
Bir sorun olduğunu bu yüzden bir kaç ölçüm daha yaptığını belirtti. Bu arada kalbim ağzımda ne diyecek diye bekliyorum bir yandan da gözlerimdeki yaşlar akmasın diye dua ediyorum. Ardından bu gibi durumlarda 3 tane test şansımız olduğunu ,birinin amniyosentez, birinin cvk(plesanta parça testi) , birinin de DNA kan testi olduğunu en sorunsuzunun bu olduğunu, testin yurtdışına gönderildiğini 20 gün bekleyeceğimiz söyledi.20 gün sonra sonuç geldiğinde de kalp vs diğer organlara bakarız test sonucunun iyi gelmesi bunlarda sorun olmayacağını garantilemez dedi. Eşime sarılsam ağlasam mı, gidip kan mı versek neyapsak bilemedim. O an hiç düşünmeden DNA testi yapılsın dedik. Kan verdik 1500 tl ödeme yaptık ve çıktık. Gözlerimden yaşlar nasıl akmaya başladı eşime nasıl sarıldım hatırlamıyorum.
Eve geldik durmadı, ertesi gün oldu durmadı her dakika ağladım, 20 gün nasıl beklenir... Herkes hastanelerin bu testleri para kazanmak için rutin yaptırdığını ,inanmamız gerektiğini söyledi. Ama aklım almıyor böyle önemli bir konu nasıl rant araçı yapılır. Annemin ısrarları ile başka bir prof. doktora gitmeye kadar verdik. Randevuya gittik, 2'li testte başımıza gelenleri anlattık, adam ultrasonlara baktı ve ardından ben pek anlayamadım tüm ölçümler farklı bence en baştan başlayalım dedi. Bize tek tek ultrasonda görünen her noktayı anlatarak ölçüm yapmaya başladı 0,188-0,182 arası aldığı bütün ölçümler aynı çıktı. Derin bir nefes aldığımı hatırlıyorum, Kalbine ,kalbinin atışına, kalp kapakçıklarının çalışma durumuna,yüz açısına,kafatası şeffaflığına,cinsiyet çizgisine(tıbbi bir terim ile) her şeyine baktı ve hepsini tek tek anlattı. DNA testini de yaptırmışsınız artık olsun o da dursun kenarda olmuş artık dedi. 20 gün boyunca Volkan Emirdar Bey'e neler söyleceğimizi, bizi böyle üzmeye hakkı olmadığı vs vs herşeyi kafamda kurup durdum. 20. günün sonunda randevumuza gittik. Bizi yine herzamanki gibi güzel karşıladı. Testlerin güzel çıktığını hiç bir sorun olmadığını artık korkmamız gerekmediğini söyledi. Bu iki yüzlülük karşısında hiç bir şey söyleyemedik. Biz onlar kadar içten pazarlıklı olamazdık. Ertesinde enseyi birdaha ölçtü ve 0,188 hiç bir sorun yok dedi. Nasıl yani bu böyle incelip, kalınlaşan oynak birşey mi bu kadar kolay mı???Hani kalp vs daha bir sürü şeye bakacaktı noldu...
Cinsiyeti öğrenmek istermisiniz dedi hayır dedik, bir kendini bilmez cevaba daha tahammülümüz yoktu...
Test sonucumuzu alıp(ki oraya gitmek için tek amacımız DNA sonucuydu) bir daha görüşmemek üzere ayrıldık.
Herkes Doktora ( Volkan Emirdar) ve Hastaneye ( İzmir Medikal Park )dava açmamız gerektiğini söyledi... Bunun için ne maddi ne de manevi gücümüz var... Tek yapabileceğim şey buradan bir kaç insana ulaşabilmek...
Çok şükür ki bebeğimiz sağlıklı ve herşey yolunda...
Siz bizim gibi böyle adamlara kanmayın...
Anlattıklarınıza şok oldum resmen Ben aylardır volkan beye gidiyorum.Alanında bilgili,nazik ve hastaya tahammüllü bir hekim bence.Ben 28 haftalık hamıleyım 1 kere şunu yapmak zorundasın demedı.folık asıt verdı hap buyuktu yutmakta zorlandım hemen degıstırdı ıstedıgım ılacı ıctım demır ıcın hap yazmıs suruba cevırmesını ıstedım oncekı gebelıgımdekı ılacı ıstedım hemen yazdı ıstedıgım zaman ıstırahat ıstedım yardımcı oldu detaylı ultrason ıcın bır hekım onerdı ben ıstedıgım baska bır yere gıttım seker taraması onerdı yaptırmadım gebelıgım de gayet ıyı hıcbır sorun yok her muayenede ıstedıgım soruya cevap alıyorum ve gizem(asistanı) de hastasını güzel takip ediyor hiç beklemiyoruz.İnşallah daha iyi hastanelerde çalışma şansı bulur kendisini çok beğeniyoruz nerde olsa gideriz.Bu devirde bütün doktorlar hastaları azarlıyor ozellikle bana sen diye hitap eden doktoru anında bozuyorum bizler doktorlara saygı gosterıp hocam yada siz diyorsak onlarda hastaları evcil hayvanlarından ayırt edebilmeli diye düşünüyorum.Budeğerlere önem verdiği için de Volkan Emirdar'ı mesleğinde önü açık bir hekim olarak değerlendiriyorum.