Aslen Ankaralıyım , 2 aydır İzmirdeyim. Gelmeden çok önce iş aramaya başladım ama iş yok , daha doğrusu namusun ile çalışacak iş yok burda.. Olanları da eş dost tanıdık la doldurmuşlar. Düzgün bir yer diye gidiyorum 30 m2 lik bir ofis ne iş yapıldığı belli olmayan sözde işyeri !! Ya da pazarlama işi.. İzmir i çok severdim hala seviyorum ama iş konusunda bu kadar kısır bir yer daha yoktur sanırım.. Dertliyim
sen ne mezunusun bacım, hangi alanda çalışmak istiyorsun... ben yaz tatilinde 3 ay garsonluk yapmıştım para kazanmayı öğrenmek için zor bi işti ama aylık 900 tl aldım :) kahve diyarında çalışmıştım, yemekte veriyorlar 1 öğün ama sabah 10 da gidiyodum akşam 10 da dönüyodum ...
Mesala kurumsal firma diye bir şirkete gittim adam tüm özel hayatını anlattı iş görüşmesin de sonuna kadar beklesem nereye varacaktı az çok tahmin edersiniz. Bir başkası sizin fiziğiniz satış ve pazarlama için daha uygun o alana kaydıralım işte biz sık sık iş seyahatlerine gideriz mahsuru olurmu ? lar... Yeterince açık oldumu bilmem.. Orda burda okurken gülerdim abartıldığını düşünürdüm ama malesef özellikle işsizlik sorunlarının yoğun olduğu yerlerde bu tür aymazlıklar daha fazlaymış anladım...
Sadece İzmir değil ki şimdi her yer böyle. Bir de Ankaralıymışsınız. Ankara da aynı emin olun. Tecrübeniz var mı bilmiyorum ama kurumsal şirketler tecrübesiz almıyor genelde, aldıkları da yönetimden birinin yakını oluyor. Küçük iş yerleri daha da beter. Mesleğiniz nedir?
Ben doğma büyüme Ankara lıyım, bizde ufak tefek firmalarda olur bu tür şeyler, yani emlak ofisi mütahitlik ofisi ve ama burda gittiğim işyerlerinde sürekli gayri ciddi ve gayet relax bir tavırla karşılaşıyorum, bir iki tane büyük firma ile görüştüm ama o da olmadı.. Ankara da toplam 14 yıllık iş deneyimim var.. Deneyimsiz değilim.