İzmir de İş bulmak kolay olurmu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlıyorum sagolun kardeşimden dolayı gelmek zorundayım. Rahat etmekten ziyade orada oldugum süreçte yaşamımı olabildiğince düzgün sürdürmek

Neden İzmir'e gelmesin tapuladınız mı? Gelmek zorundaymış arkadaş
Evet ,tapusunu aldım.Ben İzmirli olarak ,insanların buraya göç etmesinden hoşlanmıyorum.İstanbul’a dönecek sonra...İş dışında keyfi olarak daha bi kez gelmediği İzmir’e taşınma planları yapan nice insan var.

Neden İzmir'e gelmesin tapuladınız mı? Gelmek zorundaymış arkadaş
İzmir çok fazla göç aldı son yıllarda aşırı pompalamadan dolayı. İzmirin yerlisi o yüzden hoşnut değil durumdan. İmkanı olan, fazla nüfusu kaldırabilecek bir şehir değil izmir.

Anlıyorum sagolun kardeşimden dolayı gelmek zorundayım. Rahat etmekten ziyade orada oldugum süreçte yaşamımı olabildiğince düzgün sürdürmek

Nasıl bir zorunluluk anlamadım ama bu kadar mecburiyet hissediyorsanız vardır bir sebebi. Zorlukları bilin diye yazıyorum. Burda aynı işi yapan insan İstanbulda kazanacağının üçte birini kazanır mesela. Ama harcamalar hemen hemen aynıdır.

Siz çok güzel kibar bir şekilde anlatmışsınız. Sizin yorumunuz için değil de diğer kişinin İzmir'in sahibiymiş gibi cevaplamasına cevaben yazmıştım. Bir de artık bir çok şehir İzmir'in durumunda mecburiyetler olmasa kimse yer değiştirmez diye düşünüyorum. İzmir'e özel bir kanun mu var? herkes her istediği yere gider kusura bakmayın
İzmir çok fazla göç aldı son yıllarda aşırı pompalamadan dolayı. İzmirin yerlisi o yüzden hoşnut değil durumdan. İmkanı olan, fazla nüfusu kaldırabilecek bir şehir değil izmir.

Kardesiniz orda diye gercekten gitmek zorunda misiniz?

Cok cok imkan yok cunku disaridan cok göc var bu sehire. Ben is aradim izmirde. Gozlemim soyle oldu; vasifli cogu insan vasifsiz islerde calisiyor. Vasifsiz kisiler boşta kaliyor. Istanbulda aldigimin 4te 1ini falan teklif ettiler.

Anlıyorum cevap yazdıgınız için tesekkürler

Herkes aynı yorumu yapıyor evet özel bi nedeni var kardeşimin yanına gitmemin

Yok bir izmir hevesi var insanlarda son yıllarda. Herkesin özellikle istanbulluların hedefi izmire yerleşmek. 2019 da sadece istanbuldan 16 bin aile geldi mesela. İzmir için çok büyük rakam. Hepimiz söylüyoruz gelmeyin artık diye. Çünkü gerçekten yaşam kalitemiz düştü fazla göç almaktan dolayı.

Gerçek anlamdaki tüm Büyükşehirlerin sorunu

Bir yıl öncesine kadar İzmir'de yaşıyordum. Daha önce de Antalya da yaşıyordum. Şimdi de Ankara'dayım. İnan ki sadece İzmir'e has bir durum değil
İzmir’in durumu farklı ama anlatamayacağız size belli ki. Öyle olsun ne diyelim. Evet bütün büyükşehirler aynı.

Gönlü bu kadar dar insanlar var işte ... Evinize kayinvalidenizi de almiyosunuzdur siz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…