• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir de anne kiz yasayabileceğimiz semtler

Eda_sema

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
11
5
1
36
Merhaba hanimlar izmirde yaşayanların yardimina muhtacim fethiye de yaşıyorum fakat is imkani sosyal aktivite fln yetersiz birde turizmin dususte olduğunu sayarsak annemle bu sezon sonunda yani kasim aralik gibi İzmir'e tasinmaya karar verdik fakat hic izmire gitmedik bilmiyoruz nerde yasanir ev kiralari nedir ne nerden alinir fikir verebilirsiniz çok memnun olurum BN biraz arastirdim tabi internetten menemen de zannedersem tokinin siteleri var da hastane ye ne kadar yakndir bilmiyorum hemen her yere metro var gerçi bizim elektrikli bisikletimiz var ulasim fazla sorun olmaz gibime geliyor 2,3 ay sıkınti çekeriz galiba bn is bulana kadar da çok da bütçeyi zorlamamak lazim yani sizin anlayacaginiz 1500 TL aylik bütçeyle gecinebilecegimiz ve huzursuz olmayacagimiz semtler hakkında bilgiye ihtiyacim var yardimlariniz için şimdiden tesekkur ederimm

çok tesekkur ederim Carlii tepecikler gultepeyi duymuştum da diğerlerini bilmiyordum çok saol

Ulukent, egekent, evka5, evka 2... Bunlar belediyenin kurduğu semtler. Memur emekli falan yaşar genelde. 350-600 arası kiraları var. 600 olanlar sıfır doğalgazlı falan daireler. Menemeni düşünmeyin bile, ben arabayla içinden geçerken ürküyorum.
600e o semtlerde ev varsa harika :) Biz Gültepe yakınlarında bir yerde 500 TL kirayı boş yere veriyoruz o zaman. Yine bizim oturduğumuz mahalle iyi sayılır, iki sokak aşağısı bambaşka bir dünya.

Burada 850 tlye oturuyoruz zaten 700 800 u karsilayabiliriz BN emlak sitesinden baktim menemen oradan cikti siteleri de havuzlu görünce :) çünkü su anki ev kumsala 500 metre annemin rahatsizligindan dolayı bol bol yüzmesi lazim zaten 1500 TL annemin daimi geliri ama hemen is bulamama olasiligini göz önünde bulundurmak lazim yas 30 yaklaşınca tedbirli oluyor insan söylediğimiz diğer bölgelere bakarim simdi çok çok tesekkur ederim bilgilerinizi paulastiginiz icin

600e o semtlerde ev varsa harika o zaman :) Biz Gültepe yakınlarında bir yerde 500 TL kirayı boş yere veriyoruz o zaman. Yine bizim oturduğumuz mahalle iyi sayılır, iki sokak aşağısı bambaşka bir dünya.

600 en pahalısı falan canımcım. Hani her şeyi iyi olsun istersen o civarlarda. 300 civarı çok rahat doğalgazı falan olmayan evler bulunuyor.

Gültepe tarafına bir iki kez gelmişimdir hayatımda, çok ürkütücü geldi bana yaw. Alışmadığımdan heralde.

Ulukent ve egekent haritada menemen belediyesi sinirlarina giriyor galiba çünkü simdi baktim daha önce baktigim evler cikti anladigim kadarıyla büyük bir ilce fethiye gibi burada 15 yildir yasiyorum önünden geçmeye korktugum mahalleler var hala

600 en pahalısı falan canımcım. Hani her şeyi iyi olsun istersen o civarlarda. 300 civarı çok rahat doğalgazı falan olmayan evler bulunuyor.

Gültepe tarafına bir iki kez gelmişimdir hayatımda, çok ürkütücü geldi bana yaw. Alışmadığımdan heralde.
Öyle zaten, ürkütücü, tekinsiz. Yine bizim kaldığımız yer, oturduğumuz mini apartman falan oranın standardına göre iyi. İnsanı medeniyetsiz, belalı, garip yani. Nezihlikten eser yok. Beş senedir falan oturuyoruz, öncesinde de Bayraklı'daydık. Orası şu an eskiye göre biraz daha toparlanmış durumda tabi halen bir sürü gecekondu var. Ay hayatımda hiç nezih bir yerde oturmadım, birkaç sene sonra işimi gücümü oturtunca artık düzgün bir yerde tek başıma eve çıkacağım. Kendime göre bir yerde yaşamak istiyorum yani. Bu zamana kadar hep ailem yüzünden abuk sabuk yerlerde yaşadım, isyan! :D Küçümsemek anlamında değil ama benim böyle varoş, güvenliksiz, kalitesiz evlerle dolu yerlerde ne işim var, ileride imkanım olursa kaçacağım direkt. Ne güzel yerleri var İzmir'in.

[
Ulukent ve egekent haritada menemen belediyesi sinirlarina giriyor galiba çünkü simdi baktim daha önce baktigim evler cikti anladigim kadarıyla büyük bir ilce fethiye gibi burada 15 yildir yasiyorum önünden geçmeye korktugum mahalleler var hala

Ulukent ve egekent 2 menemen belediyesine bağlı. Evka 2 evka 5 ve egekent (numarası olmayan sadece egekent diye geçen) çiğli belediyesine bağlı.
Öyle zaten, ürkütücü, tekinsiz. Yine bizim kaldığımız yer, oturduğumuz mini apartman falan oranın standardına göre iyi. İnsanı medeniyetsiz, belalı, garip yani. Nezihlikten eser yok. Beş senedir falan oturuyoruz, öncesinde de Bayraklı'daydık. Orası şu an eskiye göre biraz daha toparlanmış durumda tabi halen bir sürü gecekondu var. Ay hayatımda hiç nezih bir yerde oturmadım, birkaç sene sonra işimi gücümü oturtunca artık düzgün bir yerde tek başıma eve çıkacağım. Kendime göre bir yerde yaşamak istiyorum yani. Bu zamana kadar hep ailem yüzünden abuk sabuk yerlerde yaşadım, isyan! :KK70: Küçümsemek anlamında değil ama benim böyle varoş, güvenliksiz, kalitesiz evlerle dolu yerlerde ne işim var, ileride imkanım olursa kaçacağım direkt. Ne güzel yerleri var İzmir'in.

Ben egekentteyim. Egekentin eski kısımları güzel, insanı güzel ama şu an oturduğum site felaket. Kentsel dönüşüm ayağına gecekonduları yıkıp site yapmışlar. Gecekondu sakinleri de bir güzel apartman dairelerine yerleşmiş. Bilemedim ki ben bunu. Geldik mis gibi hava, manzara şahane, site güzel, ev güzel, alıverdik. Dört senedir burdayım illallah ettim. Sokak düğünü mü istersin, burnunda yeşil sümük akarken korkunç küfürler eden çocuklar mı istersin her şey var. 30 yıllık izmirliyim ilk kez bir yerde gece tek başıma olmaya korkuyorum. Arabayı otoparka bırakıp eşimi arıyorum bana camdan bak diye ancak öyle çıkıyorum arabadan. Abartıyor muyum bilmiyorum. Karşıyaka aksoydan geldim buraya, alışamıyorum...

Yani senin isyandan bende de var şu an. Gideliiiiim diye oturup ağlıcam yakında. Eşime dedim zaten nereye gidersek gidelim önce bir sene kirada oturalım, ortamı beğenirsek ev alalım. Sütten ağzım yandı bi kere benim.

İzmirde buca şirinyer üçyol gibi yerlerde rahatlıkla anne kız oturabilirsiniz menemeni izmirden saymıyoruz biz :KK48: çoğu şehre göre izmirde yaşamak daha kolay bemce daha ucuz veya bana öyle geliyor dişimizi sıkkarız diyorsanız rahatlıkla geçinirsiniz ;)

Balçova/ narlıdere tarafına da bakabilirsiniz
Turizm sektöründe iseniz orada termal tesisler vs var...

Alaybey iyidir.Karsiyakanin hemen girisi.Carsiya 5 dk.Bornovada yasamasan nerde yasamak istersin deseler Karsiyaka derim.Tabi butce acisindan anca Alaybey taraflari makul...Sirinyer -Buca cok karmasik ve sıkışık geliyor bana nedense ama yerlesim acisindan rahat edersiniz.

[

Ulukent ve egekent 2 menemen belediyesine bağlı. Evka 2 evka 5 ve egekent (numarası olmayan sadece egekent diye geçen) çiğli belediyesine bağlı.

Ben egekentteyim. Egekentin eski kısımları güzel, insanı güzel ama şu an oturduğum site felaket. Kentsel dönüşüm ayağına gecekonduları yıkıp site yapmışlar. Gecekondu sakinleri de bir güzel apartman dairelerine yerleşmiş. Bilemedim ki ben bunu. Geldik mis gibi hava, manzara şahane, site güzel, ev güzel, alıverdik. Dört senedir burdayım illallah ettim. Sokak düğünü mü istersin, burnunda yeşil sümük akarken korkunç küfürler eden çocuklar mı istersin her şey var. 30 yıllık izmirliyim ilk kez bir yerde gece tek başıma olmaya korkuyorum. Arabayı otoparka bırakıp eşimi arıyorum bana camdan bak diye ancak öyle çıkıyorum arabadan. Abartıyor muyum bilmiyorum. Karşıyaka aksoydan geldim buraya, alışamıyorum...

Yani senin isyandan bende de var şu an. Gideliiiiim diye oturup ağlıcam yakında. Eşime dedim zaten nereye gidersek gidelim önce bir sene kirada oturalım, ortamı beğenirsek ev alalım. Sütten ağzım yandı bi kere benim.
Kirada oturmak hep dezavantaj gibi görülür ama bence öyle değil. Elbette herkes kendisine ait olan evde oturmak ister ama evi satın aldıktan sonra taşınmak kolay olmuyor. Siz kirada olsaydınız şimdi çoktan başka bir yere taşınmış olurdunuz belki de. Gecekonducuları apartmanlara yerleştirdilerse o daha fena. Sokak düğünü bizim burada da çok oluyor. Beni asıl sinir eden, evde ne zaman oturduğumuz semtle ilgili bir eleştiri yapsam bütün ev halkı üstüme geliyor. Düğünden rahatsız oluyorum, herkesin hakkı, ne olacak ki düğün bu falan diyorlar. Gece sokakta gürültü yapanlardan rahatsız oluyorum, ona da bi laf söylüyorlar. O kadar alışmışlar ki onlara normal geliyor. Ben alışamam bu medeniyetsizliğe. Kardeşim okulundan, sınıfın terbiyesiz çocuklarından bıktı mesela. Hırsızlık, uyuşturucu, küfür, her şey var. Siz de alışamamışsınız ve alışamazsınız da. Mesela ben Doğduğumdan beri bu tarz yerlerde yaşıyoruz, 23 yaşındayım ve alışamadım. Bu arada benim Karşıyaka'ya bi sempatim var. :) Belki ileride orada otururum. Bence de ev almayı düşündüğünüz semtlerde önce bir süreliğine kirada oturup ortamı bir test edin, mantıklı. İleride durumum iyi olursa Balçova'yı da düşünebilirim, orada akrabalarımız var, onlardan biliyorum ve güzel olduğunu düşünüyorum.

Back