- 18 Mayıs 2013
- 5.193
- 9.265
ama kırıldım ben
yani bu konular neden bu kadar hassas, insanlar neden bu kadar fevri tepki veriyor ben pek anlamıyorum. inanma hakkı kadar inanmama hakkı olduğunun ve bu hakka da saygı duyulması gerektiğini insanlar anlamıyor, problem de ordan çıkıyor.
Oruç zamaninda yemek yemek bile saygisizlik olarak algilaniyor, yani birak alenen "allah diye birsey yok" demenin. Kim bilir izlandada toplum daha farkli, harbiden hosgörülü, sakalara gelip, herseyi hakaret olarak algilamayan bir toplum olabilir. Böyle bir yasanin Türkiyede olmasi mümkün degil. Yani polik sistem buna uygun olup, yasa gerçeklese bile, toplum asla kabul etmez bunu.
Bu arada ne kadar çabuk kirilmisin, bak bu köseye kolay adapte olmusun ama
yani bence de toplumun uyum sağlaması en azından bu yüzyılda pek mümkün değil. yasal olarak kişinin din ve vicdan hürriyeti de sorgulanamaz ama gayet sorgulanıyor hatta yargılanıyor da bizim toplumda.Oruç zamaninda yemek yemek bile saygisizlik olarak algilaniyor, yani birak alenen "allah diye birsey yok" demenin. Kim bilir izlandada toplum daha farkli, harbiden hosgörülü, sakalara gelip, herseyi hakaret olarak algilamayan bir toplum olabilir. Böyle bir yasanin Türkiyede olmasi mümkün degil. Yani polik sistem buna uygun olup, yasa gerçeklese bile, toplum asla kabul etmez bunu.
Bu arada ne kadar çabuk kirilmisin, bak bu köseye kolay adapte olmusun ama
Geçen gün marketten bira alırken sözlü taczr uğradım ne diyosun sen :)
yani bence de toplumun uyum sağlaması en azından bu yüzyılda pek mümkün değil. yasal olarak kişinin din ve vicdan hürriyeti de sorgulanamaz ama gayet sorgulanıyor hatta yargılanıyor da bizim toplumda.
üstelik bu normal de görülüyor.
yani ben ramazanda ortalık yerde su içeni dövmüşler desem çoğu kişi evet kötü ama oruç tutanlara da saygı duymak yazar muhtemelen.
bence bizim toplum saygının çoğunluğa duyulan bir şey olduğu kanaatinde
üfff acayip çabuk adapte olurum
ben kadın olduğum için Ramazan'da bana satış yapmayan esnaf biliyorum, adamın günahını almayayım belki de başım açık olduğu içindir, o kısmından emin değilim tam.Evet, bunu bu sitede gördüm, yorum aynen söyle oluyor:
Hakaret-hakaret-sadece benim dediklerim dogru blah blah blah... ve cümlenin sonunda, ama tabi senin görüsüne/dinsizligine saygi duyuyorum
Harbiden saygi duymanin kelime anlami üzerine bile tartisilir bu toplumda, yani birak hakareti..
Daha demin markete gitmistim ve istemeyerek iki kadinin konusmasina kulak misafiri olmustum, ve kadinin biri kizirak "onlar oruç bile tutmuyor biliyormusun?!!" diyordu. Ve ben güya avrupanin göbeginde yasayan biriyim, çagdaslik bla blah blah... Artik bilemiyorum, böyle yasa acep sadece Türklere mi olmuyor?
ben kadın olduğum için Ramazan'da bana satış yapmayan esnaf biliyorum, adamın günahını almayayım belki de başım açık olduğu içindir, o kısmından emin değilim tam.
işin kötü tarafı o adam bana böyle davranırken ben onun kızının türbanıyla okumasına hep destek verdim ama böyle zamanlarda hep acaba yanlış mı yaptım diye düşünüyorum.
çünkü mesela beni başım açık olduğu için üniversiteye almasalar bu kafadaki adam buna destek verecek.
birilerinin inanmaması bile onlar için hakaret.
bir ateistin var olması bile hakaret mesela.
hep klasik bir laf vardır ya bu ülkenin %99'u müslüman diye, benim din haneme İslam yazılırken bana inanıp inanmadığım bana sorulmadı, kimseye sorulmadı.
işte böyle de garip bu işler.Ah marilyncigim, bende ayni dertten muzdaripim. Hep hosgörülü olmaya çalisiyorum, tüm din ve irklara fakat bazen bir yerlerde tikanmaya basliyor. Bu sitede bile Sivas olaylar ile alay edildi. Yok efendim provake edildi, yoksa o " allahim bu senin atesin, yansinlar" diyen adamlar çok cici insanlar.. Hep Aziz Nesin'in suçu denildi. Yani adam kendi ölümüne sebeb mis...
Kimse alinmasin ama dindarlarin çogu baska dinlere, irklara, dinsizlere hosgörülü degiller. Hepsi demiyorum, çogu diyorum. Bunu alenen söylemezler, lafta "saygi duyarlar" fakat o gerçek saygi asla yoktur. Bu sitede belli oldugu gibi, ben insanin oruç tutma özgürlügünü savunurken, o ayni kisi benim oruç zamaninda yemek yeme özgürlügümü savunmuyor iste.
Geçen gün marketten bira alırken sözlü taczr uğradım ne diyosun sen :)