İyi ki okumamışım

gol oldum sonra hakem ofsayt verdi...
işte aynen böyle
üniye başladım
ama roportajımda da anlattigim gibi ben sanslı azinliktim
niye??
cunku yabanci dilim vardi
bu sayede iş buldum, hem de aramadan :smiley-cool:
sonrasında iş hayatı cazip geldi ve okulu bıraktım
keşke devam etseydim diyor muyum?
hayır...
cunku saymadım hiç oldugum yerde
okudugum bölümün bana verebileceginden çok daha fazlasını yükledim beynime
ama aftan yararlanıp okulumu bitiricem
zira bu ülkede kariyer yapmak istiyorsan ne yazık ki hala herşey diploma demek!

ayrıcaa...
manken bağyan ne de güzel demiş
örnekleyelim efem;

bknz: kro namıdiger kronick
ben diyim 3 siz diyin 5 üni bitirdi
amma velakin işsiz, işsizlik maaşı için SSK kuyruklarında sabahlıyor

ve öte safta manken hatunumuz
egitim seviyesi : muallak ama ite kaka lise oldugu tahmin ediliyor
sonuc: o son model jeepten inip oteki son model jeepe biniyor

hey haat....
adalet dedikleri bu olsa gerek???

Buna kesinlikle katılıyorum. Vasıfsız üniversiteli olmaktansa vasıfsız meslek lisesi mezunu olmak daha faydalı... Türkiye'de inanılmaz derecede ara eleman ihtiyacı var. Ama sırf 'Üniversiteyi bitirdim' demek için kimse bu açıklığı fark etmiyor. Dolayısı ile beyaz yakalılar birikiyor da birikiyor. Çoğu üniversiteden artık bomboş mezun oluyor. Bir de okuldan sonra 'ee şimdi ben ne olacağım' sendromu...
Bu psikolojiyi yaşatmamak lazım. İyi ki okumuşum gibi iyi ki vasıflıyım ve elimde işim var dedirtmek lazım...
Bitmek bilmeyen sınavlar, bitmeyen kurslar ve geçen kooskoca yıllar boşuboşuna... Bu yıl olmadı bi dahaki sene kpss hadi kpss oldu yabancı dil hadi oldu uzmanlık kitaptan başını kaldıramayan bir ömür... Yazık günah bence. Ha elbette ki okuyacacağız okumak da hayatın bir parçası yemek içmek gibi yaşamaya çalışmak gibi ama bu artık ızdırap olduysa bi yerde yanlışlık var demektir. Benim söyledğim bu

çok sevgili gurba:1ninca:sevgili dediysem yanlış anlaşılmasın sevdiğimden değil kibarlık icabııkötükedihüso
ulenn bana laf edene bak15 ytllik kremin parasını vermicem dedim diye zabahtan beri msnde ağlıyo
ben o parayı alıp krdiye yollıcam bi kerem mesaisi azalsın diye:lepi
:

tebi bi de şu var eklemeyi unuttum az önce
okuyanlarda genelde çatlaklar vucutlarında deformasyon olabiliyo ve nitekim teknoloji nimetlerinden faydalanma geregi duyabiliyolar
ama bak okumayana
ne selulutu var ne onarılcak catlagı ne de 15 yetaleye tenezzul etcek vakitleri

liseden sonra okumadim çok pişmanim
iş alaninda olmasada bir faydasi
bi diplomamin olmasini çok isterdim...

sana katiliyorum küçük yaşta okumayip hayatina
yön verenler daha şansli günümüzde erzukaydirigubbakcemile2

günümüz şartlarında bisürü fakulte bitiren çoğu insan şuan işsiz veya haketmediği yerde benneyaptımki
binbir ümitle önlisans bitirdim ve işsizim ha bu demek değil her okuyan işsiz
ama katılıyorum ozamanın şartlarında olanlar daha şanslı idi
mankenlik konusuna hiç girmiycem ama...:1closedeyes:

:roflol::roflol:
biraz büyük bi kapak olmuş krocana lan:icecream:
selüliti çatlaği var diye sevilmeye hakki yokmu
onunda cani var o da bi insan nihayetinde:teselli:

iyi ki okumuşum diyenlerdenim.
kendini iyi yetiştiren lise mezunlarına da denk geliyorum, ünv okusalardı kim bilir ne kadar daha başarılı olacaktı, diye düşünürüm. ünv nin katkısı sadece meslek bilgisi değil çünkü. ünv okuyup da beğenmediğimiz kişiler de okumasaydı daha vahim durumda olacaklardı diye düşünürüm.

ülkemizde ihtiyaç duyulan meslekler yerine popüler mesleklere yöneliyor gençler. belli branşlarda yığılmalar oluyor sonra. hem iş kalitesi hem de çalışan kalitesi düşüyor.
açıkta olan birçok öğretmen ya dersanelerde komik rakamlarla çalışıyor,ya polis oldu ya da evde kpss ye çalışıyor. eskiden mühendisleri,öğretmenlikle alakasız branşları kadrolara geçiren meb, şimdi sınav üstüne sınav yapıyor. binbir takla ile meb de öğretmen olunuyor.
aynı şekilde işletme-iktisattan mezun olan arkadaşlarım iş bulmada çok zorlandı.çok fazla mezunları var.

ülkemizde sistemde hata çok zaten. ama gençlerin, velilerin de bu gerçekleri görmesi gerekir.meslek seçimini ona göre yapmalı.
idealist gençlere sözüm yok. iş bulma olanağı çok az olsa da ;hangi iş olursa olsun, gerçekten başarılıysanız tatmin edici bir gelir elde edersiniz.

ben lise mezunuyum.ama keşke üniversite okuyabilseydim
iş olsun olmasın bir insanın okuyup kendini geliştirmesi kültürünü görgüsünü arttırması kadar iyi birşey olamaz
ve keşke herkes emeğinin karşılığını alabilsede eğitimli hiç kimse işsiz kalmasa
ama yinede her zaman için iyi ki okudum demeli böyle insanlar.eğitimi sadece para kazanmak için bir araç olarak görmeyelim

okul bitiminde boşta da kalsam pişman olmam kosakoca dört sene neden kayıp olsun illa ki bişiler kazanmışızdır

günümüz şartlarında bir sürü fakülte bitiren çoğu insan şuan işsiz veya haketmediği yerde
ama okumayan iş hayatına atılanlar onların yerinde calısıyo ve adına tecrübeli deniyo
üniv. okuyon napsın tecrübesiz diye bosuna okumussun sen muamelesi yapılıyosa
ama ben hiç pişman degilim okuduguma bana kattıkları daha cok bu yüzdende devammm...

okumak ve üniversite hayatı insana çok şey katıyor. ben okuyorum ve belki ilerde çalışamam ben de, kronikle meslektaş olacağız sonumuz aynı olur belki :) ama olsun, öğrendiklerim hayatımı yönlendirmede bana çok yardımcı oldu. mezun olunca mesleğimden tek kuruş yiyemeyecek olsam da asla pişman olmam.

bende keşke okusaydım diyorum .....
ne salakmışım....

ben matematik bölümü okudum...eğitim fakültesi değil.bitirince dersanede öğretmenlik yaptım..ama benim yeni öğrencilikten çıktığım gözardı edildi..en iyi sınıfların mat2 sine bile soktular...o zamana ait tek hatırladığım durmadan ders çalıştığımdı..mecburdum..gece gündüz ders çalışıyor soru çözüyordum..çok büyük sorumluluktu sonuçta..bide matematik anlatamadınmı affetmiyor öğrenciler..biz öyleydik en azından..onlara yeteceğim diye çok çaba sarfettim..çok fazla yoruldum psikolojim bozulmak üzereyken evlendim işi bıraktım..çünkü eşime evime ve en önemlisi kendime artık zman ayırmak istiyordum...
ben evde durmaya başladıktan sonra birçok boşboğazla karşılaştım...bunca yıl boşunamı okudun.ailen san a boşunamı para yolladı..evde oturmak içinmiydi bütün bunlar vs vs...elime verseler boğacağım hepsini ya neyse...bana bunu söyleyenlerde bir halt olsa...cahil cühela,ev hanımlığını sadece gün gün dolaşmak,yemek yapmkatan sayan,çocuk yetiştirmek hakkında en ufak bilgisi olmayan..doğurup bir köşeye koyan tipler..ben yeri geldiğinde onlara çok güzel cevabımı veriyorum...
ama asla asla okumaktan pişman olmadım..en güzel yıllarımdı..bana çok şey kattı...toplum içinde kendimi çok daha iyi ifade edebiliyorum..özgüvenim çok daha fazla..çalışmıyor olmam çalışmayacağım anlamına gelmiyor..yani okumayı sadece meslek olarak görmemek lazım...tahsili olmayıp çalışanlarda var sonuçta...ama kültür çok başka bişey,ufkunun geniş olması,birçok farklı alanda bilgi sahibi olmak en azından yorum yapabilmek çok güzel bişey...
benim meb de öğretmen olmam için yüksek lisans yapmam lazım,sonra kpss ye girmem lazım-ki benim atanmam için 90 üstü almam lazım,onun içinde kursa gitmem lazım-sonra atanıp atanamayacğın ne malum...arkadaşlarım kaç senedir bekliyorlar...değermi diyorum..bu yüzden sistemi çok eleştiriyorum..eskiden öğretmenlik en gözde meslekken şuan çoğu kişinin bakış açısına göre amelelik..çünkü kadroları ücretli öğretmenlerle dolduruyorlar..yada dersler boş geçmesin diye saçma bir branşıda yüklüyorlar..adamlar paramı hakkıyla alamıyorum diye gerçek bir öğretmen gibi davranmıyor(bazılarını tenzih ederim)
sadece derse giriyor çıkıyor..e eee bakıyoruz..lisede ortaokuldaki öğrencilere saygısızlık diz boyu,çünkü öğretmen öğretmenliğini yapmıyor..derse giriyor ve çıkıyor...eskiden böylemiydi...bunların nedenide dolaylı yoldan sistemin bozukluğu diyorum ben...

Okumaktan hiç pişman olmadım.Okumasaydım ,kesinlikle kendimi en acımasız şekilde yargılar ve mutsuz olurdum.Lisansüstü eğitimimi de tamamladım.Onu açıkçası hırsımdan yaptım.Erken yaşta üniversiteyi bitirip,hemen işe başladım.Para kazanmamın dayanılmaz hafifliğini yaşayınca daha bir mutlu oldum okuduğuma.
Manken olsaydım şimdi daha çok para kazanabilirdim.:teytey:

Üniversiteyi tayinimin çıkması sebebiyle daha üç ayımı tamamlamadan bırakmak zorunda kaldım. Orda yaşadığım 2-3 ayı üstünden 5 sene geçmesine rağmen halen daha unutamadım. Ve sonradan çok pişman oldum eğitimimi tamamlayamadığıma. Şu anda evliyim ve bir çocuğum var aynı zamandada çalışıyorum. Eğitimime de açıköğretim fakültesinden devam etmeye çalışıyorum. Benim için çok zor olsada eğitimimi tamamlamak istiyorum.

Bakın ne güzel anlatmışsınız sistemdeki çarpıklığı... Sizi yıpratmaya başladığı anda bırakmışsınız. Ama inanın bu bir lükstür bunun kıymetini bilin. Ya ekonomik olarak mecbur olsaydınız ya tüm bunların yanında bu stresle beraber bir de evlilik bir de çocuk beraber götürmeye çlaışsaydınız napardınız??? Atanmam için 90 küsür almam lazım diyorsunuz doğru. O zaman bir an önce bu puanı almak için hem kpss'ye hazırlanıp, hem derslere girip hem de iyi bir ev hanımı ya da anne olmaya çalışmak daha büyük yük olacaktı. Belki psikolojiniz bunu artık kaldırmayacak 'Ben niye böyle birşeyi seçtim ya' diye isyan eder olacaktınız...

Bazen insan yaşarken, zamanla o düşünceye kapılır. Okumak elbette her zaman en doğru olandır. Eğitimli bir toplumla eğitimsiz bir toplum asla bir olmaz. Taleplerini bilen, birey olduğunun farkında olan, haklarını arayan, güdülmeyen insanlar sadece eğitimle mümkündür. Ama insanları isyan ettirecek, hayat boyu pişman edecek, 'keşke okumasaydım' dedirtecek bir sistemle değil

Okumak ayrı birşey, okuyup da iş bulup_bulamamak ya da okuyup da az maaşla çalışmak vs. bunlar hep ayrı şeyler..

Üniversite okumak bir insana çok şey katar.

Herhangi bir dalda eğitim almış olmanın yanısıra, sosyal hayatın, hayata bakış açın, kendine güvenin, bir mesleğinin olması insana kazandırdıklarıdır.

Mankenlik yapan bir bayanın, mankenlik yapacağı yıllar sınırlıdır..Manken olmak da göründüğü kadar kolay değildir aslında..
Ama mesleği olan bir bayan uzun yıllar bu mesleği yürütebilir,

Haa iş bulamaz, Türkiye şartlarında bulsa bile az para alır vs..bunlar madalyonun diğer yüzü..

Eğitim almakla, almamak hiç bir olur mu?

okumak helde üniversite okumak çok güzel bir bakış açısı kazandırıyor , belki hiç karşılaşamayacağınız bir sürü değerli bilim insanıyla birlikte oluyorsunuz eğitiminiz boyunca...pişman değilim ancakkk... hayat geçiyor işte çok hırslı olmaya , kariyer kariyer diye insan olduğumuuz unutmayada gerek yok....iş hayatı çok acımasız geçnken iş hayatına atılmış olsaydım daha samimi ,insancıl sektörlerde çalışsaydım da okurdu idyourm şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…