Bak bunda haklısın canım :1hug:Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ama ben bu konuya açarken, mankenin özel yaşantısını irdelemek ya da nasıl bu hallere geldiğini tartışmak için açmadım. Söylediği söze dikkatinizi çekmek istedim. Okumamışım 17 yaşımdan beri çalışıyorum, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum....
Aslında Türkiye şartlarında hak verilmeyecek bir durum değil bence. Yıllarca okuyorsunuz çabalıyorsunuz ama ekmek parası kazanacak iş yok. Mesela öğretmenliği okuyorsunuz üstüne kpss'ye giriyorsunuz yetmiyor lisans yapıyorsunuz kpss'den 85 alıyorsunuz ama yine yetmiyor atanmıyorsunuz... Bu kısır döngü senelerce sürüyor (bu örnekteki ben değilim ama biri kızkardeşim, biri arkadaşı birisi arkadaşım falan falan) Ya da diploma aramayan bir okulu bitiriyorsunuz misal iletişim fakültesi:)) Her kendine güvenen gazeteci, televizyoncu olup çıkıyor kimse hani diploma demiyor... Öyle bir okulu bitirmek sadece 'eğitim' amaçlı oluyor.Hatta çoğu zaman fikrim 'Okumak az gelişmiş ülke insanın taleplerini arttırmaktan başka birşeye yaramıyor' olmuştur. Bunu yanıltan çok az örnek var. Ha hiç mi okumayacaksınız elbette ki okuyacaksınız. Ben sadece kültür için okudum çalışmasam da olur diyorsanız mutlaka okuyun... Ama okuduğunuz fakülte sonunda ekmek beklemek şimdiki şartlarda çok zor. Onun yerine 16-17 yaşından itibaren meslek öğrenen, hayatına yön verenler dikkat ediyorum da daha şanslılar... En azından hayata dair çok fazla şey bilmeden, beklemeden yaşamayı öğrenmişlerdir. Bana öyle geliyor:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?