İyi ki okumamışım

Krdi

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.155
19
683
48
Arkadaşlar merhaba uzuuuun aradan sonra ben yine sahnedeyimgamyoncuiremsu

Bugün gazetede bir haber okudum sizin de yorumlarınızı merak ettim çünkü ben haberin sonunda 'Doğru söylemiş ne denir ki' dedim... Siz ne diyorsunuz bakalım

Bir manken hanımefendi şöyle bi açıklama yapmış: İyi ki üniversite okumamışım. 17 yaşımda mankenliğe başlamışım ve şu anda kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum. Üniversite mezunlarının atanmadığını, kura ile atandığını ve işsiz kaldıklarını görünce iyi ki zamanında böyle bir karar almışım diyorum
diyor...

Sizler ne diyorsunuz bakim?

İyi ki okumuşum aç da kalsam kültürlüyüm hihoyyyt mü?

İyi ki okumuşum diplomasız ben bir hiçim :çok üzgünüm: mi?

Bende vücut da yok okumiyim napıcem benneyaptımki mi?

Ya da yazık ki Türkiye'de okumuş olmak hem çok büyük kültür de çok büyük iş de sağlamyor... Okudum ama ömrümün o dönemini hatırlamak istemiyorum:1no2: mu?

Asla pişman değilim gene olsa gene okurdumkaydirigubbakcemile5 mu?

okudum iyi kide okumuşum ama keşke zamanında başka bölümlere gitseydim diyorum ((

Ben okuduğum için memnunum evet üniversite yıllarında zorlandım şu an çalışmıyorum görünüşe göre boşa eziyet çektim ama ben asla öyle düşünmüyorum bana katkısı çok oldu. En azından üzerimde bir özgüven var istesem çalışabilirim düşüncesi sonra eğitimin kişisel gelişimde de mutlaka bir katkısı vardır diye düşünüyorum. Oğlum var şimdi eğitim hayatında ona bir eğitimci olarak daha iyi destek verdiğimi düşünüyorum

O ;17 yaşında iyi ki okumamışım mankenliğe başlamışım diyen hanımefendi manken olana kadar ve olduktan sonra ödediği bedelleri neden anlatmamış acaba? O kadar kolay mı herşey, laylaylom mu?Gençlere kötü örnek oluyor...Kadınların herzaman okuyup kendi ayakları üzerinde durması ve parasını hiçbir bedel ödemeden aklı ve bilgisiyle kazanması lazım!!!!!!!!!!!!!!!

Şimdi söyleyeceklerimden işini gerçekten hakkıyla yapanları tenzih ediyorumsengözlerimebaksanab
Amaaa şu anda yaşadıkları standartı sadece mankenlikten elde edebileceklerini pek aklım almıyor benim...
Yani her işi yaparken aynı zamanda o mesleğe yatırım yapmak zorunda kalırsınız
Atıyorum kendinizi geliştirmek için kitap okumanız gerekir,kitap alırsınız
Müzisyensinizdir enstürmanınızı yenilersiniz vs.vs.vs.
Manken olan bir insanın kendine ve görünüşüne oldukça özen göstermesi gerekiyor ki günümüzde kazandıklarının bakımlarına ancak yettiğini kendileri söylüyorlar zaten
Bu durumda mankenliği paravan olarak kullanıp dönem dönem yaşadığı ilişkilerden ev,araba,vs. gibi yatırımları elde edebilecek kapasiteye sahip olursa insan okumasına gerek kalmaz amaaaaa....
Şahsım adına ben aç kalırdım

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ama ben bu konuya açarken, mankenin özel yaşantısını irdelemek ya da nasıl bu hallere geldiğini tartışmak için açmadım. Söylediği söze dikkatinizi çekmek istedim. Okumamışım 17 yaşımdan beri çalışıyorum, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum....
Aslında Türkiye şartlarında hak verilmeyecek bir durum değil bence. Yıllarca okuyorsunuz çabalıyorsunuz ama ekmek parası kazanacak iş yok. Mesela öğretmenliği okuyorsunuz üstüne kpss'ye giriyorsunuz yetmiyor lisans yapıyorsunuz kpss'den 85 alıyorsunuz ama yine yetmiyor atanmıyorsunuz... Bu kısır döngü senelerce sürüyor (bu örnekteki ben değilim ama biri kızkardeşim, biri arkadaşı birisi arkadaşım falan falan) Ya da diploma aramayan bir okulu bitiriyorsunuz misal iletişim fakültesi:)) Her kendine güvenen gazeteci, televizyoncu olup çıkıyor kimse hani diploma demiyor... Öyle bir okulu bitirmek sadece 'eğitim' amaçlı oluyor.Hatta çoğu zaman fikrim 'Okumak az gelişmiş ülke insanın taleplerini arttırmaktan başka birşeye yaramıyor' olmuştur. Bunu yanıltan çok az örnek var. Ha hiç mi okumayacaksınız elbette ki okuyacaksınız. Ben sadece kültür için okudum çalışmasam da olur diyorsanız mutlaka okuyun... Ama okuduğunuz fakülte sonunda ekmek beklemek şimdiki şartlarda çok zor. Onun yerine 16-17 yaşından itibaren meslek öğrenen, hayatına yön verenler dikkat ediyorum da daha şanslılar... En azından hayata dair çok fazla şey bilmeden, beklemeden yaşamayı öğrenmişlerdir. Bana öyle geliyor:sm_confused:

yazık yazıkk.....
yanı okuyunca çok da saşırmadım doğrusu
her insanın kafatasının içinde beyin var ama onuda kullanmak bi maharet işte
okuyunca bunu anlamış oldum bi kere daha
çok boş konuşmuş, konuşmak olmak için konuşmuş
çok değerli sanatçımız Kemal Sunal açmıydı yada açıktamıydı da o yaşında kaç sene üniverste mezunu olmak için uğraştı....

okumak sadece para kazanmak için değildir
üniversite mezunu bryle ılkokul mezunu bir ınsan arasında
kim ne derse desn dağlar kadar fark varrr
be bunu bilirim bunu söylerim
herseyı bırkenara bırakalım üniversite öğrenciliği
hayatın taa kendisi neler öğrenmedik ki dört senede?
herseyden öte kültürlü bir anne olmuş olmak var

tatlım ben sana birşey söyliyeyim mi böyle insanlar eksiklerini örtbas etmek için böyle yollara başvurabilirler adı üzerinde manken %90 ı daha cumhuriyet bayramının tarihini bilmiyor ama belden aşağı yada magazinsel birşey sor prof. olmuşlar yazık böyle insanlara asıl bizim gibi kültürlü insanlar acıyor onlar gibi zayıf insanlara
yazık çok yazık diyorum ki iyiki okumuşum ve iyiki kültürlüyüm :)

Peki arkadaşlar ben mi sadece burdaki iyi niyeti görüyorum ya da yanlış mı anlıyorum:

İyi ki okumamışım çünkü insanlar senelerce sınava giriyorlar uğraşıyorlar, hep elleri boş kalıyor... 'Ben okumadım' Yani bu kısır döngünün içine girmemiş oldum.
Bu bi isyan değil midir ayrıca sisteme?

Ben okumadım oh ya sizin gibi sürünmedim değil de okumadım şimdi bakınca hallerine üzülüyorum dediğini algılıyorum ben...
Bu açıdan bakınca da doğrusu ben hak veriyorum.

Üniversite her zaman çok şey vermez insana ben buna katılmıyorum. Üniversiteyi lise gibi okuyan gelip giden mezun olan nice insan var. Ve benim çevremde üniversite mezunu olsa bile konuşabileceğim çok az insan var ufku dar, hayata bakışı dar bu yüzden yine insanın kendisini geliştirmesidir diyorum bu.
Ha elbette ilkokul mezunu ile üniversite mezunu arasında 'genelde' bir fark vardır. Ama her üniversite mezunu da çok donanımlı kültürlü bilgili değildir.

İlle para kazanmak değildir elbette ama siz idealiniz uğruna okudunuğunuz meslekte de çalışmak para kazanmak istersiniz. Bir sekreter alacağız küçücük ilçede en az 300 müracaat hepsi üniversite mezunu... Laborant, kimyager, felsefe öğretmeni, harita mühendisi....

Ne alakası var değil mi... Ama para kazanmaya çalışmak da hayatın gerçeği. Siz idealiniz uğruna okuduğunuz meslekten para kazanamazsanız, yapacak zemin bulamazsanız ekmek bulacağınız mesleğe yüzünüzü dönersiniz idealinize de sırtınızı...
Bu hayatın gerçeği. O zaman siz de kendinize üzülürsünüz bir manken de size üzülür.
Ortaya da böyle bir tablo çıkar...

iyi ki okumamışım hiç demedim sadece iş için okumadım cünkü ben ögrenmeyi seviyorum eğitimli anne olmak ,dünyayı anlamak yorumlamak bir sürü hedefim vardı okurken
ben işin özü yeni şeyler ögrenmeyi okumayı seviyorum kitap okumak apayrı birşey zaten
sectiğim bölümü severek secmedim cok istediğim bölümlere türkiyede işyoktu malesef o yüzden iş imkanı olan bir bölüm tercihi yaptım

fakat iyi ki okumamışım diyen hanımefendiyi bu devirde haklı bulacak ve taklit edecek o kadar cok şuursuz gencimiz varki ,
ve malesef haklı gerekceleri de olacak
puana göre üniversteye giden sevdiği bölüme gidemeyen istediği işi yapamayan insanlar yıgınıyız bunun yanında üniversteli işsizler ordusu da görmezden gelinemez
şu durumda para eğitimden ideallerden önce geliyor
Amaç ve Araç yer değiştirdi hayatlarımızda

ben yinede okumalı insan düşünmeli .....

Bak bunda haklısın canım :1hug:
Ben o açıdan değerlendirmedim bizzat haberi değerlendirmiş oldum
Şimdiki aklım olsa yeteneklerime göre hayatıma bir yön verirdim:icecream:
Mesela resmim çok güzeldir,ÖSS için kendimi paralamaz barajı aşıp Güzel Sanatlara girer sonra öğretmen olurdum.Gerçi bunun sonucundada okumuş oluyorum ama en azından sevdiğim işi yapardım:icecream:
O yüzden aslında meslek liselerine gereken önem verilse bu ülkede ÖSS kabusu yaşanmaz...a.s.

bir ortamdasınız bir konudan bahsediliyor ve siz yutkunuyorsuz.çünkü konuşulanlardan bi habersiniz.
insanın okuduğu her kelime ufkunu genişletir.hayata bakışını değiştirir.
evliyim,maddi sorunum yok,ama kendim için uğraşıyorum.başka türlüsü asalak olmak gibi geliyor bana.kastettiğim sadece okul değil.her anlamda mücadele.

iyi ki okumuşum bunu bılır bunu söylerım.kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

iyi ki okumusum diyorum herzaman, mesleyimide seviyorum ama malesef ki mesleyini yapamayanlardanim....((((((

canım türkiyemin acı gerçeği,kültüründen tarihinden haberi olmayan böleleri bizim sayemizde parayla oynuyor,okumuşumuza değer vermediğimizden onlarda yurtdışına çıkıyor oralarda hayatını sürdürüyor .........

şimdi krdi bacım,okumak var okumak var....
zamanında burada bir topikte herkes üniversiteli olmasın,mesleki eğitme yönlendirilsin dediğim zaman vatan haini ilan edilmiştim ama demek istediğim buydu işte.
malesef parasını nasıl kazandığı meçhul olmakla beraber bu hanım kızımıza bir yerde katılıyorum.
sırf üniversiteli olacağım diye dandik bölümlerde okumaktansa okumasınlar ve mesleki eğitime yönelsinler gençler.(ki buda okumaktır aslında niye okumasınlar diyosak:uhm:)
günümüzde standart meslekler dışında(tıp,hukuk,öğretmenlik,mühendislik) ki bunlardan bire artık fire veriliyor laf olsun diye açılmış o kadar bölüm varki.
birde işe yarayan bölümlerinde işe yaramayan üniversitelerde açılması gibi bir durum var tabi.
bugün gazetede okudum.ardahan üniversitesi açılmış.ne öğrencisi,ne binası,nede öğretim üyeleri varkafamçokkarıştı
ama inatla her ile bir üniversite deniyor hala.trabzonda koskoca senelerin ktü sü var.hemde teknik üniversite.gidip 30 km mesafede rizeye rize üniversitesi kurulmuş.sırf oy avcılığı.
neyse konuyu dağıtmayayım..
kişi kendini bilmeli.cidden dişe dokunur,sadece okuyanın yapabileceğibir bölümde okusun yada teknik eğitime yönlensin.....
(bu arada işsizlik moda sektöründede var zaman zaman.ama onnar ayrı yollarını bulıuyor kazanmanın ayrı mesele)

Bu ülkede yaşadıgı için aslında manken arkadaşımız bir yandan mantıklı konuşuyor

Bizim ülkemizde gençlere hiç bir zaman egitim kavramı aşılanmadıki,
Hatun haklı fizigi var kullanıyor etki tepki meselesi ,ülkemizde bu konuda rant saglıcak ortamda oldukça müsait....
Neden kendini yorsunki kısa yoldan para kazanıyor....

Bizlerde adına öss denen bir sistemde bir meslek sahibi olmak için yıllarımızı harcıyoruz

İyiki okumuş,kazandıklarım bana yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…