hiç tavsiye eden oldu mu bilmiyorum ama yakını beyaz eşyacıda çalışmış biri olarak eğer bosch siemens samsunga verecek kadar paran varsa onları alacağına "SHARP ya da HITACHI marka buzdolabı" al derim. tamamen japon teknolojisi ve üretimi ithal ürünler.benim de bosch ve arçelik kullandım daha önce ve bozuldu yine
delirttiler beni. özellikle dolar düşünce ve indirim olunca al harika tasarımları var çok geniş hacimliler ve inanır mısın yeşillikler bile bozulmadan 2 hafta duruyor. o yönden de tasarruf sağlıyor. yengem diyor bana evlenirken artık al sen de şunlardan diğer çin mallarına para verme diye haklı da. hem elektrik tüketimi hem sesi de az rahatsız etmiyor. onlara yetmedi paranız indirime girmediler diyelim has alman malı LİEBHERR var. çok kaliteli daha uygun fiyatlı. bu 3 markada o buzdolabı kokusu dediğimiz olay yok en iyi taraflarından biri olarak.
çamaşır makinesine gelince 2 tavsiyem var LG ve BOSCHun kurutmalı modeli yağmur yağmış kış gelmiş ay kimin umrunda zaten kurutuyor
LG de inanılmaz sessiz çalışıyor ve elektrik tasarrufu yüksek aldığın ürünler fiyat farkını 1 senede zaten elektrik faturaları yardımı ile çıkaracak. fırın meselesi benim gibi meraklısıysan biliyorsundur vazgeçilmeyecek markalar var yalnız pahalılar (miele gibi). ama ocaklıların bir çoğu pek düzgün olmuyor zaten yemek konusunda iyiler de kek börek sönük oluyor. yine de tek diyeceğim bosch alma sakın bana hediye ettiler iyi modellerden birini ama daha ilk denemede kekin yarısı yandı yarısı çiğ kaldı. hatta midi fırın börekçim falan düşünebilirsin ben su an kullanıyorum kek dediğin budur denilen sonuçlar aldım 6 7 parmak kadar kabartıyor :). bulaşık makinesi için bosch iyidir tasarrufludur ama oldu ki bir aksilik oldu bozuldu diyelim tamiri de parçası da pahalı :/ zaten siemensle aynı grubun ürünü. ama alabiliyorsan miele al 19. ya da 20. senesi sanırım teyzemin hala çizmeden pırıl pırıl yıkıyor arızası da olmamış. en olmadı samsung bakarsın kampanyası olunca uygun fiyata alınabiliyor. elektrik süpürgesi için şunu söylemek isterim dysona o kadar para verme. rowentada ve yine mielede indirimden uygun fiyatlı ve çok iyi süpürgeler alabilirsin. bir de fakirin hygienmax modelini kedisi olan arkadaşım kullanıyor çok memnun. ince tüyleri falan toplamada gayet başarılı tozu zaten havada kapıyor :) ütü tefal ya da philips al derim. benden bu kadar