• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi degilim

fitolmakistiyorum

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
45
5
8
Diğer
Merhabalar,
Bugünlerde yaşamak bile istemiyorum , hiç bir umudum yok hayattan artık . Maddi durumumuz kötü olduğu için ailem beni okuldan aldı (eylülde , yurt dışında okuyordum) , hiç istemediğim bir ışte az bir paraya çalışıyorum.bir cafede çalışıyorum ama işimi hiç sevmiyorum, her gün yasitlarimi eğlenirken görmekten bıktım , onlar arkadaşlarıyla çay kahve içerken ben onlara hizmet ediyorum. Kiskaniyorum, fesatlaniyorum. Arkadaşlarım okurken benim parasizliktan okuyamamam çok koyuyor. Her gece ağlıyorum. Millet ders çalışıp geleceğine yatırım yaparken , sonra da gezip tozarken , ben genelde 11e kadar çalışıyorum. Sonra eve gelince bir sürü aile sorunuyla uğraşıyorum üstüne.
Birde benim okul paramı ödeyemeyen ailem abime işyeri açıyor, gözüm yok tabi , inşallah allah daha iyilerini de versin ona . Ama 21 yaşında kızı okutmayip , 30 yaşında oğlana is açılınca kendimi güvende hissetmiyorum . Benim biriktirdigim para vardı Eski konularimi okuyan bilir , hepsini aldı. Ne halt etti onla bilmiyorum ama zorla aldı. Şu an beş kurusum yok . Genç kızım güya ama cebimde 10 liram bile olmuyor. Psikayatrise gittim ilaç yazdı , Ama o ilaçlar bile beni iyi hissettirmiyor. Herkes üstüme geliyor . Abime açacakları is yerini benim üstüme acacaklarmis , çünkü beyefendinin borcu varmis çok , haciz gelirmiş . Ben 21 yaşında bu kadar büyük sorumluluk almak istemiyorum .ağır geliyor. Ya bana borç takarsa? Aileme hepsini söyledim, ama benim fikrimi önemseyen kim ki . İstemiyorumm . Ama zaten ben kimim ki , mutluluğum kimin umrunda.
Seneye avrupa da üç yıllık bir üniversiteye gitmek istiyorum , yıllık okul harcini çalışıp odeyebilirim, ama peki ne yiyip ne icicem o da var. Ailem çok para gondermez bana. Okula gitmeyi çok istiyorum.
Hayat bu aralar bana adil davranmıyor. Facede falan üniversiteye giden üstüne gezip tozup mutlu olan insanları gördükçe daha da içim kararıyor. Dibe çekilmek istemiyorum . Herşey benim için daha kötüye giderse diye korkuyorum. Eskiden yaşadığım ülkeye 5 gunlugune de olsa gidip eşyalarımı toplayıp , arkadaşlarımı son kez görmek istiyorum ,ama param yok. Param olsa da izin vermezler zaten. Bıktım hayattan. Belki bazilariniz "senin ki de dert mi " diye düşünebilir. Ama bana göre dert.

Yoo aksine buyuk bir dert
Seni kimse okutmak zorunda degil tamam da parani niye elinden aliyorlar? Parani geri iste mutlaka, neden verdin ki cok yanlis olmus
Hangi ulkede yasiyorsun? Turkiyede yasiyorsan ille yurt disinda okuman sart degil baska bir sehirde okuyabilirsin. Hem calisip hem okuyan ustune de yalniz yasayan birsuru arkadasim var

Türkiye'de oku yurtdışı maddi yüktür insana şirketide anne baba üstüne açsınlar madem ogullarına güveniyorlar bu kadar. Kendi üstüne kabul etme gerekirse polise giderim de.

Yurtdışında okumak ve para olmadığı için okuyamamak kısımları çok karışık. Zengindiniz de sonradan mı durum kötüleşti tam anlamadım. Burada çalışıp çabalayıp devlet üniversitesinde okusan,yurtdışı hayalin varsa erasmus denesen olmuyor mu?
Bir de sakın dükkanı senin adına açmalarına izin verme,batarsa üstüne kalır

Merhabalar,
Bugünlerde yaşamak bile istemiyorum , hiç bir umudum yok hayattan artık . Maddi durumumuz kötü olduğu için ailem beni okuldan aldı (eylülde , yurt dışında okuyordum) , hiç istemediğim bir ışte az bir paraya çalışıyorum.bir cafede çalışıyorum ama işimi hiç sevmiyorum, her gün yasitlarimi eğlenirken görmekten bıktım , onlar arkadaşlarıyla çay kahve içerken ben onlara hizmet ediyorum. Kiskaniyorum, fesatlaniyorum. Arkadaşlarım okurken benim parasizliktan okuyamamam çok koyuyor. Her gece ağlıyorum. Millet ders çalışıp geleceğine yatırım yaparken , sonra da gezip tozarken , ben genelde 11e kadar çalışıyorum. Sonra eve gelince bir sürü aile sorunuyla uğraşıyorum üstüne.
Birde benim okul paramı ödeyemeyen ailem abime işyeri açıyor, gözüm yok tabi , inşallah allah daha iyilerini de versin ona . Ama 21 yaşında kızı okutmayip , 30 yaşında oğlana is açılınca kendimi güvende hissetmiyorum . Benim biriktirdigim para vardı Eski konularimi okuyan bilir , hepsini aldı. Ne halt etti onla bilmiyorum ama zorla aldı. Şu an beş kurusum yok . Genç kızım güya ama cebimde 10 liram bile olmuyor. Psikayatrise gittim ilaç yazdı , Ama o ilaçlar bile beni iyi hissettirmiyor. Herkes üstüme geliyor . Abime açacakları is yerini benim üstüme acacaklarmis , çünkü beyefendinin borcu varmis çok , haciz gelirmiş . Ben 21 yaşında bu kadar büyük sorumluluk almak istemiyorum .ağır geliyor. Ya bana borç takarsa? Aileme hepsini söyledim, ama benim fikrimi önemseyen kim ki . İstemiyorumm . Ama zaten ben kimim ki , mutluluğum kimin umrunda.
Seneye avrupa da üç yıllık bir üniversiteye gitmek istiyorum , yıllık okul harcini çalışıp odeyebilirim, ama peki ne yiyip ne icicem o da var. Ailem çok para gondermez bana. Okula gitmeyi çok istiyorum.
Hayat bu aralar bana adil davranmıyor. Facede falan üniversiteye giden üstüne gezip tozup mutlu olan insanları gördükçe daha da içim kararıyor. Dibe çekilmek istemiyorum . Herşey benim için daha kötüye giderse diye korkuyorum. Eskiden yaşadığım ülkeye 5 gunlugune de olsa gidip eşyalarımı toplayıp , arkadaşlarımı son kez görmek istiyorum ,ama param yok. Param olsa da izin vermezler zaten. Bıktım hayattan. Belki bazilariniz "senin ki de dert mi " diye düşünebilir. Ama bana göre dert.

Valla cnm ailen hiç adaletli davranmiyor okuyacak kızlarını okutmaya mecbur lar bence
Bunu yapmayı abiye dukkan açmakta neyin kafası
Abi girip bir işe calissaydı seni de okutsalardi
Bence üstüne yaptırma dükkanı babanın yada annenin üstüne yapsınlar! !!
Birde paranı almışlar hey allahim yaa

Seneye avrupa da üç yıllık bir üniversiteye gitmek istiyorum , yıllık okul harcini çalışıp odeyebilirim, ama peki ne yiyip ne icicem o da var.yazmışsınız
Hiç mi bursunuz yok ?Mesela oralarda öğrenci milleti part time işlerde çalışır ,ama sen galiba hiç çalışmak istemiyorsun ? Abinizle olan durumda kesinlikle haklısınız, ailenizin yaptığı yanlış . Ama psikoloğun ilaçlarının yaramadığını düşünme , öyle düşünürsen faydasını göremezsin

Çünkü sana yaptıkları yatırımın onlara bir faydası yok.
Ama abine yapacakları her türlü yatırım onlara yol su olarak geri dönecek.

Dönecek dediğime bakma onlar öyle sanıyor.

Yurt dışı olmasına gerek yok.
Bugun Türkiye de zor da olsa tek başına okuyabilirsin.

Ağlayıp sızlanmak yerine bunun için mücadele edebilirsin.

Yazdıklarından daha çok gezmek tozmak için içerliyo
gibi bir izlenim almış olsam da, böyle olmadığını umut
ediyorum.
Sadece eğitim için mücadele edersen bugun,
Yarın hepsine zaten sahip olacaksın.
Çünkü iyi bir meslek,
sana parayı da, sosyalliği de, istediğin hayatı da verecek.

Dükkan konusunda kabul etmiyorum demek de bu kadar zor olmasa gerek.
Gerekli imzaları atmadığın sürece zorla isteseler de yapamazlar.

Para yoksa abine iş nasıl kuruyorlar
Çemkir biraz, sen imza atmadan senin adına dükkan mükkan açılmaz
Sende o işi yap o zaman
Sen niye cafelerde 23 e kadar çalışırken paşa abin kendi işinin patronu olacakmış
Ailen gibi insanlar yüzünden bu erkekler kendini birşey sanıyor

Yurtdışında okumak ve para olmadığı için okuyamamak kısımları çok karışık. Zengindiniz de sonradan mı durum kötüleşti tam anlamadım. Burada çalışıp çabalayıp devlet üniversitesinde okusan,yurtdışı hayalin varsa erasmus denesen olmuyor mu?
Bir de sakın dükkanı senin adına açmalarına izin verme,batarsa üstüne kalır
Eskiden durumumuz iyiydi

Seneye avrupa da üç yıllık bir üniversiteye gitmek istiyorum , yıllık okul harcini çalışıp odeyebilirim, ama peki ne yiyip ne icicem o da var.yazmışsınız
Hiç mi bursunuz yok ?Mesela oralarda öğrenci milleti part time işlerde çalışır ,ama sen galiba hiç çalışmak istemiyorsun ? Abinizle olan durumda kesinlikle haklısınız, ailenizin yaptığı yanlış . Ama psikoloğun ilaçlarının yaramadığını düşünme , öyle düşünürsen faydasını göremezsin

Çalışmak istemedigimden değil. Ama ıngilizce ve türkçe den başka dil bilmiyorum . Ve yabancı öğrenciler için avrupada is bulmak kolay degil.

Çünkü sana yaptıkları yatırımın onlara bir faydası yok.
Ama abine yapacakları her türlü yatırım onlara yol su olarak geri dönecek.

Dönecek dediğime bakma onlar öyle sanıyor.

Yurt dışı olmasına gerek yok.
Bugun Türkiye de zor da olsa tek başına okuyabilirsin.

Ağlayıp sızlanmak yerine bunun için mücadele edebilirsin.

Yazdıklarından daha çok gezmek tozmak için içerliyo
gibi bir izlenim almış olsam da, böyle olmadığını umut
ediyorum.
Sadece eğitim için mücadele edersen bugun,
Yarın hepsine zaten sahip olacaksın.
Çünkü iyi bir meslek,
sana parayı da, sosyalliği de, istediğin hayatı da verecek.

Dükkan konusunda kabul etmiyorum demek de bu kadar zor olmasa gerek.
Gerekli imzaları atmadığın sürece zorla isteseler de yapamazlar.

Çok haklısınız ama türkiyede okursam okula 2017 eylülde baslayabilirim ancak çünkü sınav için başvuru tarihini kaçırdım. Ve içimdeki ukte daha çok okumakla ilgili

Çok haklısınız ama türkiyede okursam okula 2017 eylülde baslayabilirim ancak çünkü sınav için başvuru tarihini kaçırdım. Ve içimdeki ukte daha çok okumakla ilgili

Diğer konularına baktım,
Abin gibi biri hayatın da olduğu sürece işin zor.
En kötüsü de annenin çanak tutması.

Ben babanın ve annenin ayrı olduğunu bilmiyordum.
Annene çok şaşkınım.
Bu kadar ipsiz sapsız bir çocuga nasıl aile reisi
misyonu yükleyebildi aklım almadı.

Sen bence bu dükkan mevzusunda kesinlikle kararlı ol.
Üzerine yapılmasına müsade etme.

Çalışabildiğin kadar çalışıp paranı biriktir.
Güvenli bir biçim de. abin bu defa bulamasın.
Kesinlikle boyun eğme.
Gerekirse kır dök, korksunlar biraz :)

Sonrasına bakarsın.

Back