İşyerinde kıyafet tutumu

Ben olsam bana ne giyineceğime kadar söyleyen bir yerle çalışmak istemezdim. Elbette herkes bakımlı temiz titiz görünmeli ama makyaj yapmadığı halde makyaj yaptırmak, topuklu giymediği halde topuklu giydirmek kadını metalaştıran, kadınlık olgusunu piyasaya süren bir tutum.
Topuklu giymeyene zorla giydirmiyorlar zaten. Halihazırda öyle giyinen şık şıkırdım tipleri tercih ediyorlar. Prezentabl olma meselesi…

Size esneklik sağlanmaz , girin dolap uygulamasına bakın. Gayet şık diz hizasında kalem etekler var , topuklu da zaten 10 cm değildir kastettikleri , 40 -50 TL ye kısa topuklu tertemiz marka ayakkabılar var , iki üç de gömlek ve düz t-shirt aldınız mı bir ay idare edersiniz , dünya para harcamaya gerek yok , eğer ise ihtiyacınız varsa çözüm bulmak kolay.
Ayrıca siz boyle bir yere hangi kıyafetle görüşmeye gittiniz merak ettim cok

Sıkıntı yapma nedenin şu an öyle giysilerinin olmaması mı yoksa bu tarz bir giyim senin tarzın mı değil? Ben klasik giyinmeyi çok severim ceket gömlek bayılırım ama etek ve elbise hayatta giymedim mesela, sevmiyorum. Küçükken ailem etek elbise giymem için nedense aşırı ısrar ediyordu herhalde o yüzden. Tek bir kişi için bu kural esnetilmez. Herkes uyuyorsa yeni gelecek olan çalışan da bu kurala uymak zorundadır. Yani şu an elinde elbisen eteğin yok diye reddetme. Rahatsız olma nedenin benimki gibi ise yani etek elbise sevmemen ise ben olsam bi ağızlarını arardım. Yani etek şart mı etek yerine pantolon giysem falan der şansımı denerdim.

Gerçi böyle dediğime bakma sen bu aralar bana köklü değişiklikler lazım beni de birileri çat diye etek giymeye zorlasa hayatıma bi aksiyon gelir biraz da tarz değişikliğine giderdim 😂😂😂

Bakalım yarın konusunu açacak mı eğer açarsa ben de pantolon giysem olur mu tarzında söylerim ama topuklu ayakkabi hiç giyemem ama onların gözünde eksi puan olur bunu söylersem artık yarın öğrenirim.

LuckyMom LuckyMom bugün online zoom programı üzerinden görüştük görüşme bitti ardından on dk geçmeden beni aradı yarın ik müdürümüzle goruseceksiniz dedi.
Ama kıyafet kıstası önemli sanırım eğer önemsiz olsa bunu direk sizin için problem olur mu demezdi pantolon falan da değil direk elbise etek topuklu ayakkabı dedi ben de problem olmaz diyince yarın ne olur bilmiyorum

W Wurstria canım hem kıyafetlerim yok hem de hiç sevmiyorum tarzım da o değil bütün gün topuklu ayakkabı elbise etek içinde rahat edemem ben bütün gün bende şans olsa zaten yarın ne olur bilmiyorum

W Wurstria canım hem kıyafetlerim yok hem de hiç sevmiyorum tarzım da o değil bütün gün topuklu ayakkabı elbise etek içinde rahat edemem ben bütün gün bende şans olsa zaten yarın ne olur bilmiyorum
Tek derdin bu mu gerçekten?
Bazı insanlar hayatı kendine zorlaştırmaktan keyif alıyor sanırım.

Merhaba iyi akşamlar kızlar yaklaşık bir buçuk senedir işsizim.Hayatımın en belirsiz ve en sıkıcı dönemi oldu istediğim yerler olmadı bir türlü el sıkışıp kesin oldu dediğim yerler oldu ya başka biriyle anlaştılar ya da firma eleman alımını durdurdu ya da uzak yerde olup benim ikamet ettiğim yere servisi yoktu birsürü olumsuzluklar silsilesi kısacası.Şu son bir aydır nerdeyse hiç yeni ilan yok asgari ücret artınca ilanlar da da bir azalma oldu.Geçen hafta bir firmaya başvurmuştum sekreterlik için beş yıllık bir firma şartları iyi ama bizim istediğimiz giyim tarzı topuklu ayakkabı etek elbise tarzında dedi ik yardımcısı ben de olur dedim ama benim o tarzda kıyafetlerim yok daha önceki işyerimde sade giyiniyordum kot pantolon siyah pantolon kazak bluz tarzı makyaj yapmazdım içerdeki arkadaşların da çoğu öyleydi ben topuklu ayakkabıyı hiç giyemem hayatımda bir kere falan giydim o kadar.Elbise etek elimde yok maalesef yazılık iki elbisem var o kadar.Baştan aşağı giyinmek o tarzda maddi olarak fazla para tutar.
Yapı olarak da öyle giyİnmeyi hiç sevmiyorum ama işyerinde temiz düzgün giyinirim hep yarın ikinci görüşmeye çağırdılar.Yarın bu konudan bahsedip sorsam acaba kural olarak bir tık değişiklik olur mu bilemiyorum.
Görüşmeye gittiğim yerler çok oldu sadece bir holding firması böyle bir talepte bulunmuştu genelde çok kurumsal firmalar bu tarz bir giyim tarzı istiyor bu firma dört beş yıllık yeni bir firma yani.
Sizce kıyafet konusunda esneklik sağlarlar mı yoksa bunu sorun etmeyen birini mi tercih ederler.
İki elbise alırım birde ayakkabı zaten ortama bakarsiniz. Belki esneklik olur yada size olur. Ama once kendinizi sevdirmeniz lazim

Business formal/ business casual denilse anlarım da etek ve topuklu ayakkabıyı böyle bir iş için şart koşmak bana cinsiyetçi geliyor. Görsellikle ilgili bir iş olsa yine neyse. Formal giyim = topuklu + etek demek olmamalı. Biliyoruz ki uzun süre topuklu giymek ortopedik sorunlara yol açıyor. Ve pantolonla da gayet şık olunuyor.
Direkt etek ve topuklu giyilmesi gerekiyor denildiyse ben mentalitelerinden dolayı seçmezdim. Ama yani başka seçeneğiniz var mı o da önemli 1.5 yıl işsizlikten sonra :KK43:

Firmanın standartı bu şekildeyse, sizin için esnetseler bile siz rahat edebilecek misiniz? Herkesin şıkır şıkır etekle topukluyla gezdiği yerde spor bir kıyafet çok eğreti duracaktır. Olmaz yani göze batarsınız.
Ama siz nasıl olsa çalışmazsınız o yüzden çok kafaya takmaya gerek yok. Daha önce çalışmış olmanıza da hiç ihtimal vermiyorum ben ya hadi neyse.

her ısyerının kendıne gore durumu vardır en basta gıyım konusunda konusmuslar sızde tamam demıssınız esneklık tabıkı saglamazlar sıze ozel nıye esneklık saglasınlar dusunsenıze mesela bankada calısıyorsunuz tayt ustune tshırt olur mu olmaz
kolsuz elbısenız varsa ustune ceket gıyersınız ılk ay bırbırıne uydurarak ıdare edersınız maasınızı alınca da kıyafet alırsınız elbıse kombını en kolay ve rahatı kolsuz elbısenın uzerıne 3 ceket 2 gomlek ıle iş cozulur ıster jıle gıbı kullanırsınız ıster takım gıbı dondurup dondurup gıyersınız
ıse gelene kadar ayagınızda babet veya oxford ayakkabı olur ıs yerınde topuklunuzu gıyersınız ?
Artık bankalar bu konuda daha serbest herhalde. Geçende bir kadın müşteri temsilcisi pantolon gibi görünen taytlardan giymişti üzerinde de uzun aşırı bol sıcacık tutan bir kazağı vardı 😂. Samimi bir ortam mı yaratmaya çalışmış bunlar dedim bir an o yüzden dikkatimi çekti 😂.

Ciddi ciddi firmanın siz topuklu ayakkabı, etek giymeyi sevmiyorsunuz diye kıyafet yönetmeliğini değiştireceğini mi düşünüyorsunuz? Bunu dile getirdiğiniz an iyi günler der kapıyı gösterirler size.

İşe girmeye niyetiniz varsa iş yerine uygun kıyafetleriniz olmalı, Trendyol-dolap vb uygulamalardan alıp maaşı alana kadar idare edebilirsiniz

Merhaba iyi akşamlar kızlar yaklaşık bir buçuk senedir işsizim.Hayatımın en belirsiz ve en sıkıcı dönemi oldu istediğim yerler olmadı bir türlü el sıkışıp kesin oldu dediğim yerler oldu ya başka biriyle anlaştılar ya da firma eleman alımını durdurdu ya da uzak yerde olup benim ikamet ettiğim yere servisi yoktu birsürü olumsuzluklar silsilesi kısacası.Şu son bir aydır nerdeyse hiç yeni ilan yok asgari ücret artınca ilanlar da da bir azalma oldu.Geçen hafta bir firmaya başvurmuştum sekreterlik için beş yıllık bir firma şartları iyi ama bizim istediğimiz giyim tarzı topuklu ayakkabı etek elbise tarzında dedi ik yardımcısı ben de olur dedim ama benim o tarzda kıyafetlerim yok daha önceki işyerimde sade giyiniyordum kot pantolon siyah pantolon kazak bluz tarzı makyaj yapmazdım içerdeki arkadaşların da çoğu öyleydi ben topuklu ayakkabıyı hiç giyemem hayatımda bir kere falan giydim o kadar.Elbise etek elimde yok maalesef yazılık iki elbisem var o kadar.Baştan aşağı giyinmek o tarzda maddi olarak fazla para tutar.
Yapı olarak da öyle giyİnmeyi hiç sevmiyorum ama işyerinde temiz düzgün giyinirim hep yarın ikinci görüşmeye çağırdılar.Yarın bu konudan bahsedip sorsam acaba kural olarak bir tık değişiklik olur mu bilemiyorum.
Görüşmeye gittiğim yerler çok oldu sadece bir holding firması böyle bir talepte bulunmuştu genelde çok kurumsal firmalar bu tarz bir giyim tarzı istiyor bu firma dört beş yıllık yeni bir firma yani.
Sizce kıyafet konusunda esneklik sağlarlar mı yoksa bunu sorun etmeyen birini mi tercih ederler.
Bence sorma çünkü bunu söylüyorlarsa emin ol önem verdikleri için söylüyorlar sade giyinmene izin veren yerler zaten ya bi şey dmeiyor kıyafet hakkında ya da normal giyinebilirsiniz abartılı olmadığı sürece diye bilgilendiriyor ben de iş görüşmelerinde hep sordum bunları ama size söyledilerse nasıl giyinmeniz gerektiği hakkında maalesef öyle giyinmeniz gerekecek. Ayrıca haklısınız ben de lise sonda bankada staj yaparken yöneticim ile 1 sene boyunca kıyafet hakkında kavga etmiştim diğer arkadaşların deniz bank iş banktakiler o kadar rahattılar ki her şeyden önce öğrenciyiz yani ben 17 18 yaşındayım ama 30 yaşında bi kadın gibi giydirecekler ayrıca kölelik yapıyorum zaten bankacı bile değilim getir götür işleri altımda kumaş üstümde gömlekle müşteriler bankada görevli sanıyor soru soruyorlar bilemiyorum tabi hesap kitap işini kızıyorlar bu sefer de hatta biri ne biçim çalışansın sen dedi ben de stajyerim beyfendi o yüzden henüz bilmiyorum dediğim de stajyer ne be dedi asdfghjk yani beni zor durumda bıraktılar boşu boşuna ama giymedim bi iki kez hariç full kot kazak :KK70: tabi senin durumun farklı artık çalışansın yapmak zorundayız. Ben de hiç sevmiyorum resmi giyinmeyi tamam eşofman giyicekte değiliz ama bu kadar karışmaları üzücü tabi. Plaza olunca gerçi düşünebilrdim :KK70: Sen bence sorma hatta işe başlarsan ortama göre hareket edersin kim nasıl giyiniyor bi bakarsın

Dolap uygulaması çok uygun, ikinci el ofis kıyafetleri de çok fazla. Bence o siteden güzel,kaliteli bir etek ceket takımı al. İcine de beyaz gömlek , giyer giyer durursun,forma gibi

X