Merhaba iyi akşamlar kızlar yaklaşık bir buçuk senedir işsizim.Hayatımın en belirsiz ve en sıkıcı dönemi oldu istediğim yerler olmadı bir türlü el sıkışıp kesin oldu dediğim yerler oldu ya başka biriyle anlaştılar ya da firma eleman alımını durdurdu ya da uzak yerde olup benim ikamet ettiğim yere servisi yoktu birsürü olumsuzluklar silsilesi kısacası.Şu son bir aydır nerdeyse hiç yeni ilan yok asgari ücret artınca ilanlar da da bir azalma oldu.Geçen hafta bir firmaya başvurmuştum sekreterlik için beş yıllık bir firma şartları iyi ama bizim istediğimiz giyim tarzı topuklu ayakkabı etek elbise tarzında dedi ik yardımcısı ben de olur dedim ama benim o tarzda kıyafetlerim yok daha önceki işyerimde sade giyiniyordum kot pantolon siyah pantolon kazak bluz tarzı makyaj yapmazdım içerdeki arkadaşların da çoğu öyleydi ben topuklu ayakkabıyı hiç giyemem hayatımda bir kere falan giydim o kadar.Elbise etek elimde yok maalesef yazılık iki elbisem var o kadar.Baştan aşağı giyinmek o tarzda maddi olarak fazla para tutar.
Yapı olarak da öyle giyİnmeyi hiç sevmiyorum ama işyerinde temiz düzgün giyinirim hep yarın ikinci görüşmeye çağırdılar.Yarın bu konudan bahsedip sorsam acaba kural olarak bir tık değişiklik olur mu bilemiyorum.
Görüşmeye gittiğim yerler çok oldu sadece bir holding firması böyle bir talepte bulunmuştu genelde çok kurumsal firmalar bu tarz bir giyim tarzı istiyor bu firma dört beş yıllık yeni bir firma yani.
Sizce kıyafet konusunda esneklik sağlarlar mı yoksa bunu sorun etmeyen birini mi tercih ederler.
Yapı olarak da öyle giyİnmeyi hiç sevmiyorum ama işyerinde temiz düzgün giyinirim hep yarın ikinci görüşmeye çağırdılar.Yarın bu konudan bahsedip sorsam acaba kural olarak bir tık değişiklik olur mu bilemiyorum.
Görüşmeye gittiğim yerler çok oldu sadece bir holding firması böyle bir talepte bulunmuştu genelde çok kurumsal firmalar bu tarz bir giyim tarzı istiyor bu firma dört beş yıllık yeni bir firma yani.
Sizce kıyafet konusunda esneklik sağlarlar mı yoksa bunu sorun etmeyen birini mi tercih ederler.