İstilacı körfez ülkeleri vatandaslarindan bıktım

Müslüman,müslümanın kardesidir..
Bende cok suriyeli görüyorum...kısın sogukta donarak ölen,aç kalan,otobüs egzozlarında ellerini ısıtmaya calısan..
Keske kedileri köpekleri düsünerek bizlere kapıların önüne su,mama koyduran vicdanımız suriyelilere karsıda sızlasa biraz..:stop:
Yediğimiz yemegi paylassakta,elimizdeki posetlere saldırmasalar..:stop:
İnsan onlar,savastan,yokluktan,kıtlıktan kurtulmak icin ülkemize sıgınmıs İNSANLAR!!!:stop::stop:
insansa ne yapalım yanı evet kardeslerımız dogru ama bu onların afedersınız ama gelıpte kafamıza tükürmelerini,heryerde saygısızca davranmalarını pişkin pişkin dilenmelerini gerektırmıyo bıktım onların dılencılıklerınde ya bu ulke bızım evet buraya aldık ınsanlık yaptık ama biraz hadlerını bılsınler.

bi coğunuzu anlayamıyorum, o insanlar savastan cıkms sığıncak yer aramıslar bu nefret niye ? tr nin de geleceği pek parlak gorunmuyor ayrıca,bizim soumuzda benemez inşallah. evet cok farklıyız doğru zaten aynı bile olsak ev üstüne ev olmaz burası bizim ülkemiz buda doğru fakat onlardan nefret etmek tiksinerek bakmak yerine kendi hükümetimizi eleştrimemiz gerektiini düşünüyorum
Hatirladigim kadariyla sevgilin arap kokenliydi o yuzden olaya farkli bir bakis acisiyla yaklastigini dusunuyorum. Herkesin ülkesi topragi vatani bayragi ayri. Ev ustune ev olmaz dogru soyluyorsunuz. O insanlardan tiksinerek bahsetmek insanlik ayibi olur. Anlatmak istedigim sey bu insanlarin cok kaba nezaketsiz toplum kurallarini hice sayarak yasamlarini surdurmeleri.

Bunlar körfez değil de avrupa dan gelse batmaz dimi@
ingiliz bilmem ne görüyoruz gayet salak salaklar tramvayda falan.ben de avrupatarafındabir site de oturuyorum sadece önyargı sebebin .
Oy falan diyen ya ne kadar boş bir kadınsin.insan olmak çok mu zor sen o halde olsan .yada bak yeri geliyor eşine aynı hayatı yaşadığın insanlara kiziyorsun biz onların yerinde olsak çok mu mükemmel olacağız kimse bize ölmüyor sadece mecburlar bu.
Kültür farkı mutlaka var.kocan ve ailesi ile yok mu.onlar körfez mi ne afrika mi hint mi ya acayipsiniz be

Valla biz özel hastanelere paralar yatırırken bizim paralarla suriyeliler hastanede ücretsiz bakılıyorsa,üniversiteye gitmek için biz yırtınırken onlar sınavsız giriyorsa bu işte bir iş var demektir.Hani içlerinde saygılısı,normal olanı var ama binde bir.Ben hiç rastlamadım hatta.Çok saygısızlar,yapışkanlar.Ayaklarımıza yapışıyorlar resmen para almak için.Bıktık ya .
Daha da gitmezler savaş bitse bile.Böyle yaşayacağız .Tabi inş. buradan kurtulabilirim .Tek amacım bu oldu.

kendimi onların yerine koyarak düşünmeye çalışıyorumda olmuyor.
ben ne olursa olsun on çocuğumda olsa kendi ülkemde ölmeyi tercih ederim savaşmış zor koşullarmış bahane.
bir kere kendi zenginleri kendi fakirine yardım etmiyor birbirlerine saygıları yok vatandaşların.
sokakta görüyorum Suriyeli dilenci çocukları içim sızlıyor ama kafamı çevirip diğer tarafa baktiğimdada ihtişam içinde yaşayan diğer bir Suriyeli buna ne demeli.
söyleyecek çok şey varda işin içine siyaset girmiş olur anlayan anlamıştır
saygılarımla

Bana Müslüman Müslümanın kardeşi demeden önce şu soruma cevap verin ;

Kadınlar, çocukları anlıyorum, savaştan kaçıyorlar da ! Binlerce erkeğin vatanını savunmak yerine kaçmasına aklım ermiyor. Erkekler vatanını savunuyor orada dersenizde senede 600.000 bebek nasıl doğuyor ? 600.000 bebek 600.000 erkeğinde bu ülkede olduğunun göstergesi değil midir ? Fakat arap, hindu vs diye ayrım yapılmasına da asla katılmıyorum. İnsan insandır...

Ortada bir Suriye kalmadi ki. Ben erkek olsaydim ben de o ulke icin savasmazdim. Kim icin savasacagim bastaki hukumet icin mi, yoksa karsit gorusluler icin mi? Iki ucu ....deynek olayi. Bana gore yine yazdigim gibi turkiye yukunu goturemiyor. Turkiye'nin multeci yasasi midir nedir artik onu bir elden gecirmesi gerekli. Yasadigim ulkede multeciler ayri bir bolgede tutuluyorlar. Tabi turkiye de artik milyonlari asmis bir durumda. Fakat ben turkiye de bu multicelerin hop ev alabilmesini, hemen okula gidebilmelerini, hatta oy kullanabilmelerini anlamiyorum. Biz burda yillardir yasadigimiz halde bir oturum kartini uzatmak icin bile 5 6 ay bekletiliyoruz.

Neyse konu yine siyasete kayiyor. Gidisat iyi degil ama bir onceki yorumumda yazdigim gibi, irki uzerinden insanlara saydirmakta cok yanlis.

Bende savunuyorum ama eşim arap değil aksine göçmen im bulgaristan oldu mu.yani herkesin hatası var bizim türkler de yokmu neler var tüm türkler böyle mi.dur konularına bakayım sende neler var??@

Bunlar körfez değil de avrupa dan gelse batmaz dimi@
ingiliz bilmem ne görüyoruz gayet salak salaklar tramvayda falan.ben de avrupatarafındabir site de oturuyorum sadece önyargı sebebin .
Oy falan diyen ya ne kadar boş bir kadınsin.insan olmak çok mu zor sen o halde olsan .yada bak yeri geliyor eşine aynı hayatı yaşadığın insanlara kiziyorsun biz onların yerinde olsak çok mu mükemmel olacağız kimse bize ölmüyor sadece mecburlar bu.
Kültür farkı mutlaka var.kocan ve ailesi ile yok mu.onlar körfez mi ne afrika mi hint mi ya acayipsiniz be
Ne kadar doluymussunuz hanimefendi konuyu ne kadar icerlediniz. Afrika ulkeleri, iskandinav ulkeleri, uzakdogu ulkeleri gibi tanimlar oldugu gibi korfez ulkeleri diyede bir isimlendirme var buna neden takildiniz anlamadim.Siz tramvaydaki ingilize salak salak diyerek gercek dusuncelerinizi belli ediyorsunuz. Burda yorum yapan bir hemcinsinize boş kadinsin diyorsunuz. Ciddi anlamda seviyesiz bir insansiniz. Gidin baska yerde polemik yaratin.

Dinden ve milliyetten tamamen bagimsiz olarak, herhangi bir ulkeden birileri vatanima gelip cinayetler isliyorsa, sokaklarda dilenme bahanesiyle teror estirip insanlari korkutarak gasp ediyorsa (onceki sayfalarda birebir yasadiklarimi anlattim) kendi vatandasim aclikla sefaletle mucadele ederken bunlara 6 milyar dolar harcama yapiliyorsa rahatsiz olurum. Suriyeli, ingiliz, tanzanyali hic farketmez...

Bende savunuyorum ama eşim arap değil aksine göçmen im bulgaristan oldu mu.yani herkesin hatası var bizim türkler de yokmu neler var tüm türkler böyle mi.dur konularına bakayım sende neler var??@
Henuz actigim baska bir konu yok. Bir konu acsam burdaki hanimlarin fikrini sorsam yinede size actigim konudan dolayi hesap verecek degilim. Burda turkler mukemmel hatasiz insan demiyoruz ki cok baska bir konudan bahsediyoruz.

Geniş yoruma girmiycem çünkü siyasi bir görüşe kayıcak, konu sahibine ayıp edip konusunun kapanmasını istemiyorum,ama gerçekten birileri dur demeli bu gidişata .Yaklaşık 3 ay önce bulunduğum bölgede 5 yaşındaki kız çocuguna tecavüz edildi, altındanda suriyeli bir ....... çıktı noktalı yeri siz doldurun artık. Geçen ay da aynı sokakta oldugum bir komşum bir suriyeli ...... tarafından bıçaklandı sebep ise yaptıklarından şikayetçi olması ,tecavüz olayını duyunca herkes büyük tepki gösterdi ve konunun takipçisi olduk sonrasında öğrendiğimiz, o işi yapan pisliğin tekrar kampa gönderilmesi oldu hapis cezası v.s bile yatıcağını düşünmüyorum ,yap et sonra kampa gönderil tabiki kolayını bulmuşlar. Hala insan onlar diyenlerde evet onlarda insan bizde çok üzülüyoruz, ama onlara acırken biz daha çok acınacak hale düşüyoruz türklerde yapıyo ama diye bir savunma biçimi yok bana göre

Bana Müslüman Müslümanın kardeşi demeden önce şu soruma cevap verin ;

Kadınlar, çocukları anlıyorum, savaştan kaçıyorlar da ! Binlerce erkeğin vatanını savunmak yerine kaçmasına aklım ermiyor. Erkekler vatanını savunuyor orada dersenizde senede 600.000 bebek nasıl doğuyor ? 600.000 bebek 600.000 erkeğinde bu ülkede olduğunun göstergesi değil midir ? Fakat arap, hindu vs diye ayrım yapılmasına da asla katılmıyorum. İnsan insandır...
bizim onlara göstermemiz istenen vicdan kendilerinde olsaydı zaten burda değil ülkelerini savunurken şehit olurlardı
yanlışım olmasın türk ordusu suriyeye girsin denmiş ,türkiyedeki suriyeli erkek sayısı türk ordusundan fazlaymış,o zaman verin eğitimi kendileri gitsin savunsun,bakalım kadınlarla çocuklara
hadi çocuklarına acıyalım ama maalesef onları da kendileri gibi yetiştirmişler yüzsüz görgüsüz cahil,bi cafede oturuyoruz birden 5-6 çocuk son hız girdi cafeye içerde koşturuyorlar ama o masaya vuruyor bu dekora çarpıyor bağırıyor,amaç ne yani burdaki,bi şey istemiyor yemek ver demiyor sadece cafeyi karıştırıp insanları korkutup gittiler,bir başka gün burger kingde oturuyoruz adamın biri acımış 4 tane çocuğu aldı getirdi yemek ısmarladı parasını verdi adam çıktı gitti bunlar bi masadan kalktı diğer masaya ordan kalktı öbürüne ,alt kattan çıktı yukarıya ordan bi daha alt kata,kalkıp kalkıp bişiler istiyorlar ona saldırıyorlar bunu elliyorlar,benim kızım kalkıp bunları yapmıyor,en sonunda çıkarken çocuk aksesuarlarından aldılar avuç avuç
dışarı bi çıktık parayla satıyorlar aldıklarını dışarda ???:KK57::KK57::KK57:
sen acı ben acıyayım da biraz da kendileri acısın çocuklarına yahu,adamın cebinden 11 bin lira çıkıyor çocuğun ayağında terlik hadi acı şimdi,biz ne bilicez kim iyi kim kötü ,kim zor durumda kim değil
şimdi site sahibinin gözüne baka baka siyaset gibi olacak ama hayatımızdaki her şey gibi bu da yanlış siyasi politikaların bir sonucu ,sistemli bir şekilde getirip uygun yerlere yerleştirselerdi kimsenin işine eğitimine sağlığına evine tecavüz edilmeseydi kimse de rahatsız olmaz herkes acır elinden geleni yapardı

bu müslümanlar da bir tek bize kardeş zaten
geçenlerde bir müslüman kardeş ülkemiz ermeni soykırımını tanıdı hamdolsun??????

Geniş yoruma girmiycem çünkü siyasi bir görüşe kayıcak, konu sahibine ayıp edip konusunun kapanmasını istemiyorum,ama gerçekten birileri dur demeli bu gidişata .Yaklaşık 3 ay önce bulunduğum bölgede 5 yaşındaki kız çocuguna tecavüz edildi, altındanda suriyeli bir ....... çıktı noktalı yeri siz doldurun artık. Geçen ay da aynı sokakta oldugum bir komşum bir suriyeli ...... tarafından bıçaklandı sebep ise yaptıklarından şikayetçi olması ,tecavüz olayını duyunca herkes büyük tepki gösterdi ve konunun takipçisi olduk sonrasında öğrendiğimiz, o işi yapan pisliğin tekrar kampa gönderilmesi oldu hapis cezası v.s bile yatıcağını düşünmüyorum ,yap et sonra kampa gönderil tabiki kolayını bulmuşlar. Hala insan onlar diyenlerde evet onlarda insan bizde çok üzülüyoruz, ama onlara acırken biz daha çok acınacak hale düşüyoruz türklerde yapıyo ama diye bir savunma biçimi yok bana göre
Tecavuz magduru cocuga cok uzuldum. O cocuk bizim komsumuz yakinimiz kardesimizde olabilirdi. Ne aci bir durum. Bu vahseti yapan insan idami hakerderken ceza bile almiyor. Bu sucu tekrarlamadigina kim nasil emin olabilir? Suriyelilerin bircok cinayete karistigina haberlerde bende tanik oldum. Ekmek sattiklari bir kadinin evine girip altinlari calip kadinida öldurmuslerdi. Suriyeli bir kadin, suriyeli kocasiyla burda birlikte yasadigi bir adami parasi icin öldurmuslerdi.

Bu yazdıklarınızı ciddi anlamda kınıyorum onlarda o güzel ülkelerini evlerini paralarini ailelerini bırakıpta gelmek istemezdiler buraya fakat mecburlar mecbur.! Sokaklarda kalıyorlar yağmurda soğukta yiyecek ekmek bulamıyorlar onlara günah değil mi savaştan dolayı hayatlarini terk edip hayvan gibi yaşamaya mahkum oldular biraz kendinizi onların yerlerine koyun elinde sonunda gidecekler kazık çakmayacaklar bu ülkeye o zamanda belki burada savaş çıkacak ve onların yada başka bir milletin ülkesine gitmeye biz mecbur kalacagiz belki de bizde onlar gibi sokakta kalacagiz isyan etmek yerine Allah'ınıza şükür edin eviniz barkınız bir lokma ekmeğiniz var dil bilmiyorlar birşey bilmiyorlar hastanelerde dertlerini anlatamıyor hüngür hüngür agliyorlar yazık bu millete ki biraz düşünce kalmamis... !!!!!!

Tecavuz magduru cocuga cok uzuldum. O cocuk bizim komsumuz yakinimiz kardesimizde olabilirdi. Ne aci bir durum. Bu vahseti yapan insan idami hakerderken ceza bile almiyor. Bu sucu tekrarlamadigina kim nasil emin olabilir? Suriyelilerin bircok cinayete karistigina haberlerde bende tanik oldum. Ekmek sattiklari bir kadinin evine girip altinlari calip kadinida öldurmuslerdi. Suriyeli bir kadin, suriyeli kocasiyla burda birlikte yasadigi bir adami parasi icin öldurmuslerdi.
O annenin halini görseydiniz emin olun daha kötü olurdunuz insanlara bakmaya korkuyo şuan, sanki kendi suç işlemiş gibi kaçıyo herkesten, o küçük kızı görsen ömür boyu hayatında büyük bir travma yaşıycak kim vericek bunun hesabını? bende çok üzülüyorum evlerinden yurtlarından olmuşlar çok zor durumdalar evet ama, bir şekilde hepimizin içine zorla sokuldular kimse bize sormadı gelseler nasıl olur diye kamplarda yaşamaya devam etmeleri gerekiyodu bu açık ve net ortada

Sene 2030'da Türkiye'nin iç güvenlik açısından oldukça zor günler yaşayacağı 2 ay önce dile getirilmişti. Bunun üzerine söylenebilecek başka bir şey yoktur diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarınızı ciddi anlamda kınıyorum onlarda o güzel ülkelerini evlerini paralarini ailelerini bırakıpta gelmek istemezdiler buraya fakat mecburlar mecbur.! Sokaklarda kalıyorlar yağmurda soğukta yiyecek ekmek bulamıyorlar onlara günah değil mi savaştan dolayı hayatlarini terk edip hayvan gibi yaşamaya mahkum oldular biraz kendinizi onların yerlerine koyun elinde sonunda gidecekler kazık çakmayacaklar bu ülkeye o zamanda belki burada savaş çıkacak ve onların yada başka bir milletin ülkesine gitmeye biz mecbur kalacagiz belki de bizde onlar gibi sokakta kalacagiz isyan etmek yerine Allah'ınıza şükür edin eviniz barkınız bir lokma ekmeğiniz var dil bilmiyorlar birşey bilmiyorlar hastanelerde dertlerini anlatamıyor hüngür hüngür agliyorlar yazık bu millete ki biraz düşünce kalmamis... !!!!!!
Gercekten cok zor durumda olan siginmacilar var buna kimsenin itirazi yok. Burda bahsettigimiz konu kendi ulkemizde biz rahat yasayamiyoruz artik. Can guvenligi, sokaklarda rahat gezmek her vatandasin dogal hakki. Bizim ulkemizde savas ciksa emin olun tek bir arap ulkesi dahi bize kapilarini acmaz. Bu ulkelerin simdiye kadar kime ne hayri olmuş? Bunlar nasil musluman lux yasamla kafayi bozmuslar. Sizde olaylara biraz daha gercekci bir bakis acisiyla yaklasin. Sadece 1 arap ulkesi yardim etse tum Suriyeyi kalkindirirdi. Allah bizi onlara muhtac edecegine topragimizda surune surune öluruz daha iyi. Konunun vicdansizlik merhametsizlik empati yapamamakla hic alakasi yok.

Toprak savunmaktan bahsediyorsunuz aynı ülkenin içinde savaşarak belki de kendi kuzenini kendi dayısıni öldürerek savaşmayı göze almak mi toprak savunmak???

Açsın, baskasının ulkesinde sıgınmacısın, evin yok, paran yok.
Ama iş üremeye gelince patır patır diziyorsun çocukları.
Tabi ne kadar cok cocuk, o kadar çok dilenecek el.

X