• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*** istihareye yatan var mı ? ****

Espressoo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
157
38
0
Antalya
İstihareye yatan var mı yapacağınız işi sevgilinizle evlllik yoluna girerken yatılırmış 3-5-7 gün arası değişirmiş rüyanda hayır mı , şer mi çıkarmış . .

Bunu deneyen var mı gerçekleşen ??

İstihare nedir ;

İstihare namazı menduptur. Namazın birinci rekatında Fatiha’dan sonra Kafirun suresi; ikinci rekatında Fatiha’dan sonra İhlas suresi okunur. Namazdan sonra istihare duası yapılır. Hz. Peygamber, istiharede şöyle dua edilmesini tavsiye etmiştir: “Allah’ım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni istiyorum. Senin büyük fazlı kereminden ihsan etmeni istiyorum. Senin her şeye gücün yeter, ben ise acizim; Sen her şeyi bilensin, ben ise bilmem; çünkü Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Allah’ım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından hakkımda hayırlı olacaksa, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle! Eğer bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede ise, onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle!” (Buhari, Da’avat: 48).

Bilgisi olan yapan yardım ederse sevinirim bende işlerimle ilgili ilişkimle ilgili yapmak istiyorum :31:

tatlım istihare her şeye yapılmaz. Ağırdır ve ömründe 1 kez yapmalısın filan denir. Bu da genelde işle ilgili değilde evleneceği kişi için olur. 2 tane iyi talip varsa ve sen hangisi hayırlı diye anlayamıyorsan seçim yapamıyorsan filan yatılır. Herkes de göremez zaten. 3 gece üst üste yatılır göremezsen 7 ye kadar çıkar. Perşembe gecesi başlamak iyidir. Namazında abdestinde salih olduğuna inandığın biri yatsın.

Rüyanızdaki çıkan ile hayattaki gerçekler örtüştü mü ? Rüyanda hayırsız çıktı mesela ama hayatta hayırlısı oldu .Yani ben bunu yapacağım ama ne kadar doğru rüyamda çıkacak olan şey.:26:

Tum kalbinizle kilin namazinizi. Bu namazda onemli nokta tum kalbinizle Allah'a teslim olmak.
Eger ruyaniz dogruysa sabah kalkinca hissedersiniz. Vermek istediginiz karar her neyse hep hayirlisini dusunursunuz.

tatlım istihare her şeye yapılmaz. Ağırdır ve ömründe 1 kez yapmalısın filan denir. Bu da genelde işle ilgili değilde evleneceği kişi için olur. 2 tane iyi talip varsa ve sen hangisi hayırlı diye anlayamıyorsan seçim yapamıyorsan filan yatılır. Herkes de göremez zaten. 3 gece üst üste yatılır göremezsen 7 ye kadar çıkar. Perşembe gecesi başlamak iyidir. Namazında abdestinde salih olduğuna inandığın biri yatsın.
Anladım ağırdır yükü diyorsun 2 kişi yok hayatımdaki kişi hayırlı mıı çelişki deyim ondan ben yapacağım yada anneme yaptıracağım :31:

Nasıl yani yani belkide hayrsız çıkacak ama ayrılmayacağım belkide bir süre sonra bitireceğim :26:

istihare işini allaha danışmaktır. halis bir niyetle yatılan istihare allahın o konu hakkındaki sözüdür. uymak gerekir. eğer niyetin ciddi değilse, öylesine yatmak için yatılmaz..

ben nişanlıyken yattım canım ama hiç bişey göremedim..bi arkadaş benim için yatmış gördüklerini anlattı..şuan evliyim ve dediği kısmen çıktı..detaylarını öğrenmek istiyosan özele gell :))

İstihareye yatan var mı yapacağınız işi sevgilinizle evlllik yoluna girerken yatılırmış 3-5-7 gün arası değişirmiş rüyanda hayır mı , şer mi çıkarmış . .

Bunu deneyen var mı gerçekleşen ??

İstihare nedir ;

İstihare namazı menduptur. Namazın birinci rekatında Fatiha�dan sonra Kafirun suresi; ikinci rekatında Fatiha�dan sonra İhlas suresi okunur. Namazdan sonra istihare duası yapılır. Hz. Peygamber, istiharede şöyle dua edilmesini tavsiye etmiştir: �Allah�ım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni istiyorum. Senin büyük fazlı kereminden ihsan etmeni istiyorum. Senin her şeye gücün yeter, ben ise acizim; Sen her şeyi bilensin, ben ise bilmem; çünkü Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Allah�ım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından hakkımda hayırlı olacaksa, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle! Eğer bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede ise, onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle!� (Buhari, Da�avat: 48).

Ben bir kere yattim abdest aldim kimseyle konusmadan dualarimi okudum sag tarafima yattim ve dua ettim Allah'im eger su is yada su kisi hayirliysa yesil beyaz hayirsizsa siyah kirmizi goster dedim beyaz gordum ben.
Ama yine emin olmak icin cok sevdigim bi ablaya yaptirdim benim yerime 7 gun ust uste yatman gerekiyormus o oylr yapmisti ve guzel gormustu insallah seninde oyle olur..

Eger tereddut edeceksen yapma..

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

Son düzenleme:
Rüyanızdaki çıkan ile hayattaki gerçekler örtüştü mü ? Rüyanda hayırsız çıktı mesela ama hayatta hayırlısı oldu .Yani ben bunu yapacağım ama ne kadar doğru rüyamda çıkacak olan şey.:26:

Bunu bilemezsiniz. Bilinçaltı öyle karmaşık ki... Rüya ile amel edilmez zaten. İstihare için en doğrusu 7 gün devam etmek bence. Bir şey görülsün ya da görülmesin fark etmez. Emin olmak için öyle yapmalı.
Ama asla kesin bi şey yok bu konuda. Rüyaya göre hareket etmek olmaz.
Ve istiharenin çıkması biraz da temiz kalple ilgili gibi geliyor bana. Altıncı hissi kuvvetli, iyi niyetli insanlar için sonuç verir sanırım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
X