• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
denedim ama bir şey anlayamadım. kuranın mealine baktım o ayetin öyleydi değil mi ?

allah allah şaşırdım.evet ilk bikaç ayetin mealine bakacaktın...
bnm görümcem hamile kalmıştı sonra doktor kız olacak demişti..kuran istiharesi yaptı o da..çıkan ayet:"biz sana yahya adında bir erkek çocuk nasip ettik"
çocuk gerçekten erkek doğdu.o da ismini yahya koymuştu..çok etkilenmiştim bu olaydan ve daha bi sürü şey yaşadık biz bu şekilde.en ufak şeyde buna
başvururuz ve çoğu zaman sonuç alırız....
kuranı açarken içinden niyetini geçirmiş miydin şaşırdım neden bişey çıkmadı.

kuran istiharesi ni ilk defa duydum merak ta ettim ? acaba nası bişy yapılıyor amaç ne felan, bi araştırayım bakalım,

istiharenin ayrı duası var kitaplarda ,gusül abdesti alıp 2 rekat namaz kıldıktan sonra o istihare duasını okuyup niyet edip yatıyorsunuz , namazı da o niyetle kılıyorsunuz, namaz bitince dua ediyorsunuz ne istediğinizi söyleyip hayırlı mı hayırsız mı diye dua edip yüzünüzü kıbleye dönecek şekilde sağ tarafınıza yatıyorsunuz kimseyle konuşmadan , aklınıza dünyalık saçma şeyler getirmeden niyetinizi düşünerek uyuyorsunuz , gördüğünüz rüyadaki renkler önemli, beyaz, yeşil , hayırlı - kırmızı ve siyah hayırsız olduğunu gösteriyor, ama 3 yada 7 gün de yatılıyor hangisi çoğunluktaysa ona göre hareket ediyorsunuz , örn 4 gün beyaz 3 gün kırmızı gördüyseniz o rüya hayırlı oluyor , o iş daha doğrusu, başkasına da yaptırabilirsiniz tabi ki , ben de yapmıştım evlenmeden , arkadaşım , annem de yapmıştı benim için,

ayrıca ben müftülüğü aramıştım sormak için, ordaki bayan hoca dedi ki:

önce istişare sonra istihare yapılır dedi, yani önce mantıklı akıllı insanlarla büyüklerle istişare edip bu konuyu değerlendireceksiniz aklı başı yerinde büyükleriniz bu olayı mantıklı buluyor çevredekiler onaylıyorsa ondan sonra istihare yapılır dedi, şöyle düşün dedi, birisi için yattın iyi gördün aslında hiçte iyi birisi değil ailen yada çevren onaylamıyor mantık yönünden çok olumsuz birisi , karakteri olsun , aile yapısı inancı olsun, bunları bile bile evlendin sonra bitince ama ben rüyaya yatmıştım denmez önce ilim dedi, hatta bi arkadaşım evlencek zaman hep hayırlı görmüş rüyasında ama yıllar sonra boşandı çokta çekti, sonra müftüye gidip sormuş neden böle oldu diyince , belki sonucu itibariyle hayırlıdır bilemezsin, ondan olan çocuğundan çok byük hayırlar gelecek belkide allah bilir, mutlaka bi hayır vardır ki hayırlı çıkmış rüyan demiş, gerçekten de doğru çıktı adamın dediği , HAKKIMIZDA NELER GİZLİ BİLEMEYİZ, BOL DUA EDİP TEVEKKÜL ETMELİYİZ CANİM, hakkında en hayırlısı neyse o olsun !!!

allah allah şaşırdım.evet ilk bikaç ayetin mealine bakacaktın...
bnm görümcem hamile kalmıştı sonra doktor kız olacak demişti..kuran istiharesi yaptı o da..çıkan ayet:"biz sana yahya adında bir erkek çocuk nasip ettik"
çocuk gerçekten erkek doğdu.o da ismini yahya koymuştu..çok etkilenmiştim bu olaydan ve daha bi sürü şey yaşadık biz bu şekilde.en ufak şeyde buna
başvururuz ve çoğu zaman sonuç alırız....
kuranı açarken içinden niyetini geçirmiş miydin şaşırdım neden bişey çıkmadı.

geçirdim ama belki de bilmemem mi gerekiyor anlamadım ki ama anlattığına çok şaşırdım . ne kadar güzel

Arkadaslar merhabaa... Su 103. ayeti okuma isini dun gece yaptim yani abdest aldim duayi yaptim niyeti ettin uyudum butun gece boyunca uyandim surekli en son sabah ezanini da duydum sonra dalmis uyumusum bu arada da reglim baslamis ve ben sabah ezandan sobraki uyumam da bir suru biseyler gordum ilkokuldayim uc erkek benden baska da bir kiz var cocugun biri dolunayda kurt oluyor falan eski sevgilimi falan andim ruyamda onun kuzeni vardi sonra caglar diye bir cocuk faln ama dedigim gibi boyle kurtlu falan garip bir ruyaydi renklere dairde tek hatirladigim eski erkek arkadasimin kuzeni olan cocuk grili beyazli bir gomlek altina keten pantolon giymisti isim olarak da eski erkek arkadasimin adiyla caglar diye bir isim hatirliyorum... (bu arada niyetim evlenecegim adami gormekti) ve ruyada dedigim gibi gusul abdestim olmadan goruldu sizce nedir? bu arada kendimi de veremedim niyete tabi elli defa uyaninca yorumlarinizi bekliyorum:(

geçirdim ama belki de bilmemem mi gerekiyor anlamadım ki ama anlattığına çok şaşırdım . ne kadar güzel

buna benzer bi sürü olay yaşadık biz o yüzden çok itibar ediyorum kuran istiharesine...ama mesela benim için başkası bakınca daha güzel çıkıyo bazen bilemiyorum...güvendiğin birine söle senin için yapsın bakalım bi de...

buna benzer bi sürü olay yaşadık biz o yüzden çok itibar ediyorum kuran istiharesine...ama mesela benim için başkası bakınca daha güzel çıkıyo bazen bilemiyorum...güvendiğin birine söle senin için yapsın bakalım bi de...

evet haklısın bir arkadaşım var en iyisi bir de o yapsın ama o ilk söylediğin çok etkiledi benii ya :16:

Ben namaz kılmayı bilmediğim için, bir kere bir arkadaşım benim yerime istihareye yatmıştı. Eski erkek arkadaşımla beni görmüştü rüyasında, yemyeşil bir çayırlığın içinde salıncakta sallanırken.. arkadaşım anlatırken tüyleri diken dikendi.. ama olmadı, adı üstünde 'eski' erkek arkadaşım.. bilinçaltıyla ilgili olduğunu düşünmüştüm ben de..

bir sorum var, yatakta sağ tarafa doğru yan yatıp kıbleye dönerek, 21 kere istihare duasını okumamız gerektiği yazılmış.

peki kıble sol taraftaysa ne oluyor?

dün gece yattım ama o kadar karışık bir rüya gördüm ki karmakarışıktı.Tam olarak hatırlayamıyorum.Acaba belli düşüncelerle uyuyunca mı oldu.Yoksa bir yerde hata mı yaptım:S kitaptaki duayı okudum bu arada.

dün gece yattım ama o kadar karışık bir rüya gördüm ki karmakarışıktı.Tam olarak hatırlayamıyorum.Acaba belli düşüncelerle uyuyunca mı oldu.Yoksa bir yerde hata mı yaptım:S kitaptaki duayı okudum bu arada.

belli düşüncelerle uyuduğun için olabilir . bir de hemen ilk gece bir şey göreceksin diye bir şart yok. hiçbir şey görmüyorsan 7 gece üst üste devam etmelisin. eğer yine bir şey görmüyorsan ve buna bağlı bir karar vermen gerekiyorsa uyandığın zamandaki hislerine bak. yani kendini iyi hissediyorsan bunu olumlu görebilirsin.

belli düşüncelerle uyuduğun için olabilir . bir de hemen ilk gece bir şey göreceksin diye bir şart yok. hiçbir şey görmüyorsan 7 gece üst üste devam etmelisin. eğer yine bir şey görmüyorsan ve buna bağlı bir karar vermen gerekiyorsa uyandığın zamandaki hislerine bak. yani kendini iyi hissediyorsan bunu olumlu görebilirsin.

bugün tekrar deneyeceğim de acaba ters tarafa falan mı yattım uyudum bilmiyorum ki.Birde gece çok üşüdüm öyle böyle değil ama bunun bir etkisi olmaz herhalde saçmaladım galiba:S buradaki yazan duayı mı okusam acaba bu sefer.

bugün tekrar deneyeceğim de acaba ters tarafa falan mı yattım uyudum bilmiyorum ki.Birde gece çok üşüdüm öyle böyle değil ama bunun bir etkisi olmaz herhalde saçmaladım galiba:S buradaki yazan duayı mı okusam acaba bu sefer.

sağ tarafa yatılması önerilir genelde. bir ara ben de kafayı bozmuştum istiareyle epey de araştırma yapmıştım. oku istersen yazan duayı da. ama önemli olan senin kalbinden geçenler, senin niyetin.

önce istişare sonra istihare yapılır dedi, yani önce mantıklı akıllı insanlarla büyüklerle istişare edip bu konuyu değerlendireceksiniz aklı başı yerinde büyükleriniz bu olayı mantıklı buluyor çevredekiler onaylıyorsa ondan sonra istihare yapılır dedi, şöyle düşün dedi, birisi için yattın iyi gördün aslında hiçte iyi birisi değil ailen yada çevren onaylamıyor mantık yönünden çok olumsuz birisi , karakteri olsun , aile yapısı inancı olsun, bunları bile bile evlendin sonra bitince ama ben rüyaya yatmıştım denmez önce ilim dedi, hatta bi arkadaşım evlencek zaman hep hayırlı görmüş rüyasında ama yıllar sonra boşandı çokta çekti, sonra müftüye gidip sormuş neden böle oldu diyince , belki sonucu itibariyle hayırlıdır bilemezsin, ondan olan çocuğundan çok byük hayırlar gelecek belkide allah bilir, mutlaka bi hayır vardır ki hayırlı çıkmış rüyan demiş, gerçekten de doğru çıktı adamın dediği , HAKKIMIZDA NELER GİZLİ BİLEMEYİZ, BOL DUA EDİP TEVEKKÜL ETMELİYİZ CANİM, hakkında en hayırlısı neyse o olsun !!!

Gerçekten çok düşününce işin içinden çıkamıyorsun evlilik için hayırlı diye gördüğün rüya farklı açılardan hayırlı bazı açılardan hayırsız olabilirmiş demek çok ilginç gerçekten Allah hepimize pişmanlık yaşamayacağımız bir hayat nasip etsin...
Yine de istihareyi çok mantıklı buluyorum. Çünkü Allahımdan başka yardım edecek,geleceği bilecek yol gösterecek kimsem yok...

Ben namaz kılmayı bilmediğim için, bir kere bir arkadaşım benim yerime istihareye yatmıştı. Eski erkek arkadaşımla beni görmüştü rüyasında, yemyeşil bir çayırlığın içinde salıncakta sallanırken.. arkadaşım anlatırken tüyleri diken dikendi.. ama olmadı, adı üstünde 'eski' erkek arkadaşım.. bilinçaltıyla ilgili olduğunu düşünmüştüm ben de..

bir sorum var, yatakta sağ tarafa doğru yan yatıp kıbleye dönerek, 21 kere istihare duasını okumamız gerektiği yazılmış.

peki kıble sol taraftaysa ne oluyor?

:1:O zaman başını koyduğun kısmı değiştireceksin canım.Zaten mümkün mertebe kıbleye ayak uzatılarak bile yatılmaz.Yani yatağın yönünü değiştirmen lazım.

İstihare nasıl yapılır

Sual: İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır?
CEVAP
İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1- Şükreden, nimetin artmasından,
2- Tevbe eden, kabulden,
3- İstihare eden, hayırdan,
4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hâkim]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra,Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. Böyle olunca da, istihareler tekrarlanabilir, hatta nasıl olursa olsun, istihareleri her zaman tekrarlamak, daha uygun ve daha iyi olur. O işi yapmak veya yapmamakta ihtiyatlı davranılmış olur.

Başka bir istihare
Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek on Fatiha, sonra 11 İhlâs okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür.(Fetava-i Karı-ül-hidaye)

İstihareye uymak
Sual: İstihare yapınca, rüyada gördüğümüze uymak gerekir mi?
CEVAP
İstihare, bir işin, hakkımızda hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bunun için, şartlarına uygun yapılmışsa, uymalıdır. İki hadis-i şerif meali:
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksiyse, kişinin mutsuz olacağına alamettir.)[Tirmizi]

(İstihare eden, mahrum kalmaz; istişare eden, pişman olmaz. İktisat eden, darlık çekmez.) [Taberani]

İstihareye yatarken
Sual: İstihare için yatarken, kadınların kocalarından ayrı yatmaları gerekir mi?
CEVAP
Hayır, gerekmez.

Arkadaşlar ben yaptım. Dün gece 3. gecemdi. İlk gece 21 duayı okudum yattım bişey görmedim. 2. gece önce sevdiğim eski sevgilimi gördüm fenalık bastı beni. Ama sabaha karşı görmek istedimi gördüm ferahlayarak uyandım. Dün gecede huzursuzdum.

Kızlar acaba kendinizi çok mu şartlandırıyorsunuz? Biraz zihninizi boşaltmaya çalışın. İlla bir şeyler görmeye odaklanmayın.
Bir de 21 kere okunan ayeti namazsız yapmayın derim. :34:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X