• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstifa Etmek İstiyorum

ilginchakkatenn

Hazelin
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
486
196
103
Bandırma
Merhabalar. Ben yaklasık 6 aydır bir özel kurumda calısıyorum ögretmenim.6 gün calısıyorum 1 gün tatil.Artık yoruldum, iş yükümden dolayı.2-3 kişinim yapması gereken işi neredeyse yapıyorum ilk işimdi.İstifa etmek istiyorum ancak yöneticimden cekiniyorum cünkü ben ayrılırsam yerime birini bulamayacak hemen bulsa da adaptasyon süreci vs. İsler aksayacak diye istifamı kabul etmez diye düşünüyorum. bu durumu yasayan var mı?

Merhabalar. Ben yaklasık 6 aydır bir özel kurumda calısıyorum ögretmenim.6 gün calısıyorum 1 gün tatil.Artık yoruldum, iş yükümden dolayı.2-3 kişinim yapması gereken işi neredeyse yapıyorum ilk işimdi.İstifa etmek istiyorum ancak yöneticimden cekiniyorum cünkü ben ayrılırsam yerime birini bulamayacak hemen bulsa da adaptasyon süreci vs. İsler aksayacak diye istifamı kabul etmez diye düşünüyorum. bu durumu yasayan var mı?
Her işin bir zorluğu vardır sosyal haklarınız varsa ve çok mutsuz değilseniz 1 yıl dişinizi sıkın sonra daha iyi bir yere geçersiniz.

aşırı mutsuz değilsen bırakmamalısın belki alışırsın, her işin zorluğu var

Siz istifa ettikten sonra yerinize birisinin bulunup bulunmaması sizin sorununuz değildir. Ayrıca istifanızı yazılı olarak iletmeniz lazım. Kabul etmemeleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Biraz araştırma ile haklarınızı öğrenirseniz bu denli endişeye gerek kalmaz

İstifa kabul edilir edilmez gibi bir şey yok. İstifa direkt sonuç doğuran bir eylemdir. Bağlı olduğunuz kuruma yazılı olarak bildirmeniz yeterlidir. İhbar süresi bunun için var.

2. Dönem çabuk geçer her zaman. Kar tatili olur. Bahar gelir şenlikler, çocuklar son hafta pek gelmez vs. İnanın hemen haziran olacak. Ciddi sorununuz yoksa sırf yorgunluksa bu yılı tamamlayın benim önerim. İleride bir okula belki yine girmek istediğinizde yarım dönem durup çıkmış da olmazsınız hem.

Bunlar senin problemin değil işverenin problemi bırak o düşünsün

Back