- 22 Eylül 2018
- 1.055
- 831
-
- Konu Sahibi eser miktarda enerji
tabii bu konuyu da konuşacağımÇalıştığınız yerden hemen istifa ettim çıktım yapamazsınız. 1 ay öncesinden çıkacağınızı bildirmeniz gerekiyor ki yerinize birini baksınlar. O yüzden ortada haber verdikten sonra çalışmanız gereken 1 ay var bunu diğer yerle konuşmanız lazım. Bence riskli işler bilemem
ama öyle böyle değil çok bunaldımzar atıyorsunuz bi nevi. kimse size bu diğer işin daha iyi yada daha kötü olacağının garantisini veremez her ne olursa olsun
Nasıl bir yönetim o kadar sinirleniyorum ki bu durumu. Bir günde neyi görüp beğeenmediler acaba artık iyice çalışanları alaya alıyorlar. Ne de olsa bir sürü mezun var biri gelir biri gider. Benim de başıma gelmişti 3 gün sonra sizle olmuyor dedi ve çıkarttılar. 3 gün içinde neyi görüp olmadığına karar verdiMerhaba, ben bunu yaşadım.
İlk işimde çok ağır mobbing vardı ve ben başka iş buldum, ihbar süresi bitti bir süre daha izin istedim.
Yeni işime başladım, akşamında "sen yapamıyorsun olmuyor" dediler ve attılar. Her şey mümkün.
Ha, sonra öğrendim ki olmaması da iyi olmuş.
Ve gariptir bu sene de benzer şey oldu, işimi bırakıp gittim yeni iş yerimde de beğenmeyip bir ay içerisinde çıkarttılar.
Yapacak bir şey yok. Diyelim ki aynı şey size de oldu, borcunuz vs var mı? Yani işe acilen girmenizi gerektiren bir durum var mı?
Bazen Allah koruyor ama ha, şimdi dönüp bakıyorum iyi ki oralar olmadıNasıl bir yönetim o kadar sinirleniyorum ki bu durumu. Bir günde neyi görüp beğeenmediler acaba artık iyice çalışanları alaya alıyorlar. Ne de olsa bir sürü mezun var biri gelir biri gider. Benim de başıma gelmişti 3 gün sonra sizle olmuyor dedi ve çıkarttılar. 3 gün içinde neyi görüp olmadığına karar verdi
Her şerde bir hayır vardırBazen Allah koruyor ama ha, şimdi dönüp bakıyorum iyi ki oralar olmadı
Ben çevirmenim, o girdiğim ve çıkarıldığım işlerden birisi sağlık turizmi yapan bir hastaneydi, (ki tecrübeliydim bu alanda) diğeri de bir sivil toplum kuruluşu gibi bir yerdi. Şimdi proje bazlı çalışıyorum, yani akmasa da damlıyor.Her şerde bir hayır vardırhangi sektörde çalışıyorsunuz ?
Başarılar dilerim:)Ben çevirmenim, o girdiğim ve çıkarıldığım işlerden birisi sağlık turizmi yapan bir hastaneydi, (ki tecrübeliydim bu alanda) diğeri de bir sivil toplum kuruluşu gibi bir yerdi. Şimdi proje bazlı çalışıyorum, yani akmasa da damlıyor.
Yeni is yeriyle sozlesme imzala, sonra istifani ver, ihbar suresince calis, varsa tatillerini al. Sakin yeni yerle sozlesme imzalamadan da istifa edeyim demeMerhabalar ❤
Çalışıyorken, iş başvurusu yapıp süreç olumlu sonuçlandıktan sonra neler yapıyorsunuz? Yeni başlayacağınız yerden garanti olsun diye hemen bir sözleşme istiyor musunuz? Süreç boyunca hep online görüşme (mülakat) yaptıysanız ne yapardınız? Siz yeni başlayacağınız yere güvenerek mevcut çalıştığınız yerden istifa edeceksiniz çünkü. Sonrasında yeni başlayacağınız yer sizi işe almaktan vazgeçerse nasıl hak aranabilir? Bunun için hangi önlemler alınmalı?
Yeni bir iş bulup, mevcut işten bu şekilde ayrılacaksa çıkana kadar nelere dikkat edilmeli? Siz ne yapıyordunuz süreç boyunca?
ek: Şunu da sormak istiyorum sizlere: başvuru yaptığınız yer, neden çalıştığınız yerden çıkacaksınız/çıktınız diye sorarsa nasıl cevap verirsiniz? iş arkadaşlarım kötüydü denmez, işyerinde baskı vardı denmez. baskıya iş stresine gelemiyor mu derler. yeniliklere açığım, kendimi geliştirmek istediğim için işten çıktım denmez. karşı taraf kalıcı bir eleman olmadığınızı düşünür. peki ne denir ki?
teşekkür ederim, sözleşme isterim mutlaka. tatillerimi vereceklerini sanmam.Yeni is yeriyle sozlesme imzala, sonra istifani ver, ihbar suresince calis, varsa tatillerini al. Sakin yeni yerle sozlesme imzalamadan da istifa edeyim deme
Yasal olarak, olan tatillerini vermeleri gerekmez mi? Gerci Turkiye tarafini pek bilmiyorum....ve sozlesme imzalamadan asla istifa etme.teşekkür ederim, sözleşme isterim mutlaka. tatillerimi vereceklerini sanmam.
o zaman her durumu kabul edip ayrılacaksınız işten diğer işe geçiş yapacaksınız belirsizlik insanı yorarama öyle böyle değil çok bunaldım