İşteyken İş Bulduktan Sonrasındaki Süreç

tabii bu konuyu da konuşacağım

Şunu da sormak istiyorum sizlere: başvuru yaptığınız yer, neden çalıştığınız yerden çıkacaksınız/çıktınız diye sorarsa nasıl cevap verirsiniz? iş arkadaşlarım kötüydü denmez, işyerinde baskı vardı denmez. baskıya iş stresine gelemiyor mu derler. yeniliklere açığım, kendimi geliştirmek istediğim için işten çıktım denmez. karşı taraf kalıcı bir eleman olmadığınızı düşünür. peki ne denir ki?

Nasıl bir yönetim o kadar sinirleniyorum ki bu durumu. Bir günde neyi görüp beğeenmediler acaba artık iyice çalışanları alaya alıyorlar. Ne de olsa bir sürü mezun var biri gelir biri gider. Benim de başıma gelmişti 3 gün sonra sizle olmuyor dedi ve çıkarttılar. 3 gün içinde neyi görüp olmadığına karar verdi

Bazen Allah koruyor ama ha, şimdi dönüp bakıyorum iyi ki oralar olmadı

Her şerde bir hayır vardır hangi sektörde çalışıyorsunuz ?
Ben çevirmenim, o girdiğim ve çıkarıldığım işlerden birisi sağlık turizmi yapan bir hastaneydi, (ki tecrübeliydim bu alanda) diğeri de bir sivil toplum kuruluşu gibi bir yerdi. Şimdi proje bazlı çalışıyorum, yani akmasa da damlıyor.

Başarılar dilerim:)

Yeni is yeriyle sozlesme imzala, sonra istifani ver, ihbar suresince calis, varsa tatillerini al. Sakin yeni yerle sozlesme imzalamadan da istifa edeyim deme

Başlayacağım yer ile anlaştıysam bir tarih veriyorum onlara,bekliyorlar. İşyerime de istifa yazıyorum,ihbar süremi çalışıp gideceğimi belirtiyorum. O kadar. Ayrılma sebebim maddi oldu bugüne kadar. Maaşım her ayrıldığımda 2-3e katlandığı için normal karşıladılar. Şu anda çalıştığım yer de mesai saatlerinde esnek ve son maaş aldığım yerin 6 kat fazlasını verdi. Kim olsa koşarak giderdi. Ben tüm ihbarımı çalıştım,işlerimi en güzel şekilde devredip öyle ayrıldım. Sadece bir yerden doğum sonrası çocuğuma bakacak kimse yok diyerek ayrıldım.

Yeni başlayacağim yerle sözleşme imzalamışken başlamama bir gün kala onlar bile arayıp bilgisini vermedi, ben bi uğradığmda erkek olmadığım için vazgeçildiğimi öğrendim.(1 haftadır okey olduğum yer) savcılığa dilekce verdim yazismalarımizın kaydiyla beraber ama muhteşem hukuk sistemimiz dava bile açmadı. Mecbur yeni iş buldum. Işçiden magdurdan yana bir sistemde değiliz ne yazık ki mağduriyetimizi kendimiz gidericez sistem bizi buna zorluyor.
Yeni yere açıkça gerekcemi söylerim ben. Taciz olduysa derim. Vardiyası elverişli degilse derim. Derim yani. Bazen tasınicam dediğim de olmustur nasılsa arayıp tasindın di mi diye sormuyolar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…