bence stresden adet olamamışsındır eğer hamileysen napıcan?merhaba arkadaşlar. ben 18 yasında bi kızım. sevgilimle aramızda cinsel birliktelik oldu çoğu kez ve gebe olmaktan şüpheleniyorum. en son adetimi martta gördüm ve 28 günün üstüne bi 23 gün gecikme yaşıyorum şu an. bugün özel bi yerde doktora gittim. kadın ultrasona soktu ve gebelik gözükmediğini ama bunun olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi. test yaptırabilirsen yapalım gebelik testi dedi. hayır dedim çünkü ailemin bi şekilde bu durumu öğrenmesini istemiyorum. o da bi ilaç yazdı. 5 gün boyunca kullanmamı ve eger adet olmazsam gebe olabilme ihtimalim olduğunu söyledi. ilacın adı tarlusal. ilaç hakkında başka bi bilgi vermedi, ben internetten araştırdım az önce. ve gebelikte kullanmayın çok riskli felan yazıyor. sizce ne yapmalııyım bundan sonra? biliyorum şu an bunu okuyanlar belki kınıyo belki ayıplıyo belki üzülüyo ama olan oldu coktan ve su anki durumuma bi care bulmak istiyorum. üniversite sınavına hazırlanıyorum 1 ayım kaldı şurda sınava girmek icin zaten. stresten de adet olmuyo olabilirmiyim acaba? korkuyorum baya anlayacağınız. yorumlarınızı bekliyorum...
evet seninde yazdığın gibi olan olmuş kan testi yaptır
buraya gelip konu açmaktansa bir an önce çözümlemeye çalış
farlutalı bende kullanıyorum adet geciktirmelerinde 4 gün sonra oluyurm banada doktor vermişti ama çok sık kullanmamak gerekiyor evde test al kendin bak boşuna ilaç kullanmış olma
Madem hastanede kan testi yaptırmaya çekiniyorsun eczaneden gebelik testi alıp denemelisin. Stres adeti geciktirir, ama 23 gün çok fazla. Hiç belirti yok mu adet ağrısı gibi?
haklısın da korkuyorum istemedim testi yaptırmayı annemle gidersem olur da ve orda testi yaptırmıştınız felan derlerse diye :/
umarım strestendir bende öyle umut ediyorum ama diğer arkadaşım da stresten olmayacağını söylemiş. bilmiyorum gerçekten napcağımı en azından var ya da yok bilmek istiyorum yarın kendim test alıp yapcam muhtemelen negatif çıkcak zaten doktor ultrasonda bile göremedi :S ilaç bttkten sonra olmazsam işte kan testi yaptırırım herhalde ama dedidiğim gibi öğrenilme ihtimali beni şüpheye düşürüyo
malesef yok bazen ağrıyo karnım ama çok az ve çok nadir 2 günde 1 ağrıyo diyebilirim. evet test alıp yapcam yarın ama negatif çıkarsa ultrasonda bile çıkmadı çünkü gebelik, ilaca devam mı edeyim ne yapayım bilmiyorum kafam karıştı(((
Alıp dene bence bi testi sen. Bir de birlikteliklerde dikkat edin. 18 yaşına gelen insanı yargılamak değil derdim ama dünya korunma yöntemi var...
haklısın da korkuyorum istemedim testi yaptırmayı annemle gidersem olur da ve orda testi yaptırmıştınız felan derlerse diye :/
umarım strestendir bende öyle umut ediyorum ama diğer arkadaşım da stresten olmayacağını söylemiş. bilmiyorum gerçekten napcağımı en azından var ya da yok bilmek istiyorum yarın kendim test alıp yapcam muhtemelen negatif çıkcak zaten doktor ultrasonda bile göremedi :S ilaç bttkten sonra olmazsam işte kan testi yaptırırım herhalde ama dedidiğim gibi öğrenilme ihtimali beni şüpheye düşürüyo
ilaç bittikten 1 hafta snra fln olursun adette keşke güvenmeseydin karşındaki hiçbirşeyn değildi sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?