İşten sonra hiç bir şey için enerji bulamamak:(

Kardeşiniz var mı?Reklamdaki kadın gibi ,her işi yaptıktan sonra,top ta oynuyor mu Onunla?:KK53:Şaka bir yana mantıklı,benim oğlumda aynı,araştırmak lazım faydasını.

Valla var :))))) Erkek kardeşim 12 yaşında:))))) o kadar değilsede eve geldiğinde hala dinç oluyor yemek yapmak için çamaşır asmak için filan:)))) 12'ye kadarda oturup öyle uyuyor. Öyle yani:)))

Arkadaşlar merhaba,

Benim sorunum işten sonra kendimi çok çok çok yorgun hissetmem ve tek bir şey dahi yapmak istememem.
İşten geldiğimde saat 7.30 oluyor. Geri kalan vaktimi bir şeyler yiyip film izleyerek tüketiyorum.. Spora gitmek, kitap okumak, yürüyüşe çıkmak vs. asla içimden gelmiyor. Hal böyle olunca da biraz boşa geçiyormuş gibi geliyor günlerim. Kendimi rahatlatacak şeyler yapamıyorum kısacası. Var mıdır önerileriniz şöyle yapsan daha enerjik olabilrsin şunları yesen işe yarar diyeceğiniz şeyler ??

Öpücükler :)

Bende ayniyim :) günlerim uyumakla geçiyor:KK43: napcami bilmiyorum

aynı benım bekarlık günlerim..:)
işten 7de cıkıp,1 saat falan arkadaslarla takılıp sonra eve gelip kendımı odama atıp yer içer film izlerdım:)
ve hep yorgundum:)
evlenince helede çocuk olunca işin rengi değişti,,
şimdi işten cıkıp,çocugu alıp eve varışım yine 7yi buluyor..yemek hazırla,sonra ortalıgı toparla,sonra otur cocukla oyun oyna ılgılen,o arada göz ucuyla dizi takip et:)
cocuk zaten uyumuyo,uyudu diyelim hemen yogurdunu mayala,ertesi gün için çantasını hazırla,kendı kılık kıyafetım,dagılan oturma odasını topla..tabi koca o arada boş durmaz onla ilgilen:)bla blaa bitmiyo yani
ya dıyorum eskıden ne cok zamanım varmıs benım,ve ne büyük lüksmüş yorgun olmak

Ben de senin gibi 7.30da evde oluyorum. 3 yaşında kızım var; genelde bizim de aynı şekildeydi. Biraz kaşındık dersnaeye yazıldık,haftada 2 gün 10da geliyoruz eve. Şimdi yine kaşınıyoruz,2.bebek de istiyoruz.Bir de niye öyle oluyorsa arkadaş buluşmaları da haftaiçine denk getiriyorlar. Yani demem o ki içinde olduğun nimetin farkına var.İş dönüşü meşguliyetsiz olmak daha güzel.

spora gitmek içinden gelmiyor ama bunun çaresi spor.
bende de bu aralar tembellik var, akşam yemeği geçe kalınca özellikle hemen uyku bastırıyor.
dün çöp atayım bari, birazcık da yürürüm dedim, hop kendime geldim.
güzel de esiyordu hava, azıcık da yürüyüş, attım üzerimdeki miskinliği.
yürüyüş en güzeli bence, ama imkanın yoksa bir spor merkezine de gidebilirsin.
hem sosyalleşebilirsin de bu sayede, şöyle kadın kadına bir yer bulursan :)

akşam saat 6,30 gibi eve geliyoruz . Aperatif yemekler 2 kişi olduğumz için eşim zaten rejımde az bişeyler yıyo ona keza bende öyle.. yemekten once şöyle bır ortalığı toparlarım sonra yemek yerız saat 8 gibi bitiyo 8 den sonra çay demlıyoruz çay içerken sohbet muhabeett. Sonra sınavlara hazırlanıyoruz ikimizde :))

Çalışanlar böyle genellıkle c.tesi - pazar geziyoruz genellıkle..

İşten dönerken kafamda ne varsa o gerçekleşiyor.

Eve girer girmez üstümdekileri değiştirip pijamaları giyip yemek yeme +ağırlaşma +abur cubur aklımdaysa onlar gerçekleşiyor.

mp3 çalarıma hareketli parçalar yükledim, işten dönerken onları dinleyip kendimi enerjik hissediyorum. Eve dönünce de spor yaparım, sonra hafif bir şeyler yerim, yeşil çay içerim diye hayal ederek eve gidiyorsam o zaman eve girdiğimde enerjim oluyor. Ya koşu bandında yürüyorum 60 dk ya da Youtube'dan Leslie açıp spor yapıyorum. İyi geliyor.

Bazen de eve gidince tülleri çıkarıp makineye atayım diyorum, o zaman da enerjim oluyor.

Ama dersem ki aaaaa bugün çok yoruldum, öldüm, bittim, eve girip kendimi kanepeye atayım, işte o zaman ayakkabımı çıkarır çıkarmaz pilim bitiyor.

Biraz kendimi motive etmemle ilgili.

ayy dedim ki ben mi yazdım acaba..

5 gün önce makinaya çamaşır atmışım hala çalıştırmamışım bugün adam aşkım atletim yok mu ya bitmiş mi nolmuş diye evin içinde dolaşıyordu :KK51:

geliyorum yemek yiyip yatıyorum haftasonu evi temizliyorum birde bi gün dışarı çıkyıoruz hafta bitti.. ömür bitiyor.

eşim kuruyemiş aldı bana enerjik olayım diye hepsini kendi yiyor uyuyamıyorum sayesinde o_O

vitamin kullanmam gerek doktor öyle söyledi.. bir de yaz gelsin düzelirsin havalardan dert etme dedi.. ama takipteyim lütfen güzel öneriler verin :KK76:

Calisan ve cocuklu anne olarak sunu soyleyeyimki…ayni dertten muzdaribim..ama ben ve benim gibilerin yatmak gibi luksleri yok :-)

Cocuklar doysunlar yatsinlar, sonraki bir kac saat rahat edeyim derken bi bakmissin sarjin bitmis ve kendini yatakta buluyorsun ya da koltukta orda burda pineklerken.

Bazen gece 3-4 gibi kalkip ortaligi toparlarim yada makina calistiririm, utu yaparim, ozelliklede bulasik toparlar makinaya atarim…kafama eserse pasta borek yaparim :-)

Aksam yapmayive uykumun bolunmesini istemem tabii bende ama gercekten aksam ya enerjim kalmadigindan uyumus oluyorum ya da cocugu uyutayim derken uyuyakaliyorum.

Mesela dun aksam enerjim bitmisti gene, cocuklari yattiktan sonra ancak 1 tabak makarna yedim yatmadan once hemde..sonra ancak mutfak tezgahina koyup yattim. Geceki uykum zaten kaliteli degil, cunku bebek icin 40 defa uyaniyorum..yok emzigiydi yok susamasiydi derken..ne yaptim bende? Sabah kalkinca toparladim mutfak tezgahini bulasik makinasini calistirdim. Cocuga mamasini icirdim..ortalikta camasirlar vardi utulenecekleri ayirdim digerlerini katladim..yataklari duzledim..

Aslinda biz kadinlar hayatimizi mi zorlastiriyoruzki bazen? Yani halbuki bugun evde degilim o yatak duzlenmese ne olacak ki? Bi erkek olsa ceker kapiyi cikar ama ben cikmadan her zaman orayi halledeyim burayi halledeyim diye bakiyorum..bazen var ya aksam 10-11 gibi supurge bile tutuyorum ne yapayim? Gunduz olmayinca gece olmak zorunda. Aksamdan yaparsam temizligimi filan o zaman ertesi gune rahat ediyorum. Gerci aynisi oluyor ama en azindan gune duzenli giriyorum. Bu da benim psikolojim acisindan iyi geliyor.

Ama artik gunlerde uzuyor ins. Disari cikilir bol bol cocuklarlada cikilir. Bazende isler kalsin deyip kapiyi cekip cikacaksin cocuklarla yoksa is hic bitmiyor vallahi evde. Enerjim varsa cocuklar yattiginda 1-2 saat icinde camasir bulasik ortalik temizleniyor zaten. Ama dedigim gibi canim isteyecek ve halim olacak. Buarada evde oldugum gunler filan erkenden yemegimi halletmek icin ugrasiyorum genelde. Yemek hazirsa gerisi yavas yavasta oluyor cogu zaman. Ha hafta sonuda genelde Cumartesi gunleri yemek yapiyorum Pazar gununede yetsin diye az fazla yapiyorum. Pazar gunleri yemek derdim olmuyor sayilir. Sayilir diyorum cunku buyuk cocugumun istahi cok kotudur, bu yuzden ona illaki ayri ayri birseyler dusunurum. Ama bu durum zaten gunluk rutinim arasinda.

Çok yoğun bir iş tempom vardı
Eve geldiğim de aileme selam vermem ve iyi geceler dilemem arasinda 10 dakika vardi sonra odama geçer telefonda eve geldim diye rapor verirken sevgiliye uyuyakalirdim. .ona hiçbir zaman iyi geceler diyemedim hep uyurdum. .
Bir gün dedim ki ne yapiyorum ömür geçiyor ben bu işte sefil oluyorum hayati kaciriyorum ve ısı bıraktım maddi acıdan tatmin edici olduğu için birikmisim de vardı bir güzel yedim içtim gezdim
Buraya kadar Hikayem çok güzel
1 ayi biraz geçti artik dinlenmistim daha düşük tempoda işler aramaya başladım
Aradım aradım. . 2 ayda öyle geçti ben aramaya devam ediyorum 2 aylık arama sürecinden sonra bir kaç is gorusmesine de gittim, gitmedim değil .. kendime göre is bulamadım. . Zaten piyasa o kadar kötüydü ki benimle beraber 1 yıldır is arayan bulamayan arkadaşlarım vardı sonra bir gün patronum is yeri ile geziye beni de çağırdı koşarak gittim hatta en önce ben gittim .. memnun musun dedi Hayır dedim yalvaracaktim beni ise geri al diye neyseki gerek kalmadı bu kadar tatil yeter pazartesi gel dedi dünyalar benim oldu hiç naza çekmedim bile kendimi pazardan gidecektim neredeyse. Öyle ozlemistim ki işimi çalışmayı bir ise yaramayi, bir işi bilen kişi olmayı, hatta yadirganicam belki bu sözlerden ama egomu tatmin etmeyi ozlemistim. Çünkü bir işi başarıyor o işten anlıyor ve takdir görünce bu benim hoşuma giriyor ne kadar mütevazı gibi gozuksem de içim de bir ego varmış evet kabariyorda kabariyor. .
Sen böyle is mis yoruldum falan diyince vakit kalmıyor diyince aklıma o zamanlarım geldi paylaşmak istedim ..
Teşekkürler :-)
haha çok şirin:) kulağımıza küpe:)) teşekkürler tecrübeni paylaştığın için :KK66:

Arkadaşlar merhaba,

Benim sorunum işten sonra kendimi çok çok çok yorgun hissetmem ve tek bir şey dahi yapmak istememem.
İşten geldiğimde saat 7.30 oluyor. Geri kalan vaktimi bir şeyler yiyip film izleyerek tüketiyorum.. Spora gitmek, kitap okumak, yürüyüşe çıkmak vs. asla içimden gelmiyor. Hal böyle olunca da biraz boşa geçiyormuş gibi geliyor günlerim. Kendimi rahatlatacak şeyler yapamıyorum kısacası. Var mıdır önerileriniz şöyle yapsan daha enerjik olabilrsin şunları yesen işe yarar diyeceğiniz şeyler ??

Öpücükler :)
Ben de tam tersiyim, işte geçirdiğim saatler hariç hiç oturmuyorum, maximum enerji. Yapım bu. Şuna da inanıyorum ki tembellik tembellik getiriyor, yani oturdukça ve böyle yaşadıkça hiç toparlanamazsın. İş sonrası yapacak aktivitelerin, kursların filan olsun. Bunları yaptıkça açılacaksın yorgunluk filan kalmayacak. Dans kursu öneririm ilk fırsatta.

amin canım cümlemize ben çalışmıyorum ama akşama pert oluyorum oğlumunda en hareketli zamanları onun mu etkisi var bilmiyorum ki

ben evde oldugumdada mesela topla yika pisir tasir gene ayni yere donuyorsun ertesi gun..evdekiler oyle yoruluyor...ise giden kadinlarda normal gunluk seyleri yapamiyorlar ama erken kalkmak ve calismanin disinda mecburi yapilacak seyleri is harici yetistirmeye calisiyorsun..ondan yipraniyorsun..hani isler birikebiliyor..Allah herkesin yardimcisi olsun.

bence bu olay tamamen kişilikle ve karakterle alakalı ben evliyim çalışıyorum ve 3,5 yasında bir kızım var yeri gelir kitabımı okurum yeri gelir tv da dizimi izlerim yeri gelir aksam işten çıkınca çocuğumun ruh haline göre temizlik yaparım ama kardeşim var bekar çalışıyor ve işten gelince yemek yer yemez yatıyor bazen ben ondan daha sosyal olabiliyorum aman şimdi yapmıycaz da ölünce mi yapıcaz hayattayken ve gençken enerjimizi iyi harcalamalı ve bu tarz şeylerin üstesinden gelebilmeliyiz temizlik 2 saat yemek 2 saat günde dört saatlik işimiz ,çalıştığımız içinde paramız var silkelenip kendinize gelmelisiniz bence hafta sonuna iş bırakmayın cuma aksamından işlerinizi toparlayın temizlik çamaşır ütü ne varsa misafirlerinizi hafta içi akşamları ağırlayın cumartesi akşamlarını ailenize pazar gününü eşinize varsa çocuklarınıza ayırın mutlu olun

Bende bekarken öyleydim eve giderdim yemek yiyip ya uyurdum ya da tv karşısında uzanır dururdum bekarlık işte :KK48:aynı saatlerde yine çalışıyorum aynı iş yerimdeyim eve giderken planım vardır kafamda yemek yapmak eğer yemek varsa hemen ısıtmak falan sonra yemek bulaşıklar mutfağı toparlama derken en geç 9 gibi zaman bize kalıyor o akşam ya film izleriz ya video açar spor yaparım bazen puzzlemızla ilgileniyorum kitap okuyorum bunlar uyku açmıyor ama spor yaptığım akşamlar daha dincim ve daha geç uykum geliyor yoksa en geç 11 de uyuklamaya başlıyorum:KK53: Hafta içi ütüm lavaboları yıkamak falanda ayrıca var hafta sonu 1 gün bütün gün ev işi derken hoop hafta başı gelmiş bir pazarımız var onda da ya evde keyif çatıyoruz ya da geziyoruz sanırım hayat koşuşturması böyle bir şey :KK70:

X