- 20 Mart 2020
- 118
- 75
- 13
- 28
- Konu Sahibi dolunayy96
Merhaba arkadaşlar haksız yere işten çıkarıldım hamileyim iki gündür ne uyku uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum 2 ay önce başladım işe büyük bir sigara firmasında piyasa analiz uzmanı olarak 11 aylık sözleşmeyle alındım. Hamile olduğumu sağlık raporu alırken öğrendim. Problem yapmadılar ilk başta herşey yolundaydı. Ne olduysa virüs çıktıktan sonra oldu salı günü ay sonuna kadar pozisyonda çalışan herkese idari izin verildi. Perşembe günü dün arayıp işten çıkarıldığımı pozisyona sınırlama geleceğini soylediler. Bugün evime kadar gelip belge imzalattılar 19 unda işime son verilmiş. deneme süresi muhabbeti oldu 2 ay kadar 4 gün sonra doluyordu sürem. Ancak evrakta deneme süreli iş veren tarafından feshi yazmıyor. 'Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi' yazıyor. Hicmi bir hakkım olmaz bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor yeni evliyiz eşim geçen ay kaza yaptı prim alamıyor iki aydır iş durumu sallantıda borç desen bogazımıza kadar birde çocuk olacak. Ben girince rahatlamıştık biraz maaşım falanda yüksekti teşekkür ederim şimdiden