Modern kapitalizmin etkilerini yaşıyorsun, çalışmak bence insanın doğasına aykırı.Biz insanlar öyle çabuk adepte oluyoruz ki bazen uzalaşmak istiyruz , sonrada özlüyoruz.Çok saçma ya ...Takıl keyfine göre .Geçim derdin yoksa.
Ayrıca KPSS için belli bölümler haricinde 90 alan kişiler bile evde şuan.. Bransinda siralamaya girmiş ama yok devlet alim yapmıyor..
Ki maliye bakani tekrar aciklama yaptı 2015 yilinda fazla alim olmayacak tavsiyem özel sektöre yonelmeniz diye... Yani hangi bölümden hazirlanacaksanz bu yil kaç kişi kaç puana nasil gitmiş iyi arastirin. Çünkü sonu hic beklendiği gbi olmuyor artik..
haklısınız bu zamanda gerçekten çok zor iş bulmak. evet biraz maddi yönden sıkıntı çekebilirim bunun farkındayım ama sevmediğim ve her gün zorla geldiğim bir yerde mutlu olamiyorum. başıma ağrılar giriyor stresten. dün mesela izinliydim doktora gideceğim diye. sonra eve geldim falan. öyle iyi geldiki
evli değilsiniz sanırım. evli olsanız, ev geçindirseniz çıkabilir miydiniz?
ya da memur olsaydınız sevmeseniz de işinizden ayrılabilir miydiniz?
sabretmeyi öğrenin, işinizi sevmeye çalışın, ortamınıza kendi kendinize renk katın.
belli ki izin konusunda da sorun yok, istediğiniz zaman alıyorsunuz izin.
bence çıkmayın işten, pişman olursunuz.
evet para her şey değil ama aynı zaman da her şeyde :) hepimiz para için çalışıyoruz ve gün içinde nelere katlanıyoruz. sıkın dişinizi ve sabırlı olun. canınızı sıkan ne ise de ondan uzak durun.
Şahsen bende göbek atarak gelmiyorum işe. bazen basıp gidesim geliyor.. ama para
Yani çalışmaktaki tek amacım para.. sizin değilse iş değişikliği yapın.
bu devirde iş bulunmuyor.asgari ücretle çalışıyorum ama şartlarım iyi.üniversite mezunuyum.işten çıkıp adam akıllı memurluğa zorlayayım diyorum,90-95 almam lazımki atanayım oda zor geliyor gözüme en iyisimi elimdekinin kıymetini bileyim.kış döneminde olur.bende sabahları zorla geliyorum işe ama hamd olsun bi işim var.sizde sabredin bahara doğru düzelirsiniz
Al benden de o kadar işe gelirken ayaklarım geri geri gidiyor, bende evde yapamayacağımı biliyorum ama gene de çok sıkıldım bu durumdan. Terk-i diyar edesim var