Corona, insanlar, iş, sağlık tamam mı? devam mı?

ben ara verme sansina sahibim. ancak dr arkadasimi danismak icin aradigimda isinden olma pahasina da olsa cik demisti.. olay gosterilen cok daha vahim, ölmesen atlatsan bile biraktigi zararlar cok fazla demisti.. calismiyorum 2 aydir.

Covid hastalarına bakan ve evde çocukları bekleyen biz sağlık çalışanlarını da bir düşünün derim.

Ben çalışmak istediğim için ayrılmandan yana olmam ;) ihtiyacın yoksa huzursuzsan çekilmez o baska

Benim ailemdeki. herkes salgın başından beri çalışıyor.
Hatta eskisinden daha yoğun. İnsanlarla bire bir yakın temastalar işleri gereği.
Kronik bir hastalığınız yoksa ve bağışıklık sisteminiz de iyiyse çalışın.
Bence sürü bağışıklığına geçilmeli artık. Tüm dünyada yavaş yavaş yeni normale dönüyor zaten.
Ama siz hassassınızdır, bu çalışma durumu durumu sizi olumsuz etkiliyordur madi kaygılar da yoksa tabi ki bırakın.

Covid hastalarına bakan ve evde çocukları bekleyen biz sağlık çalışanlarını da bir düşünün derim.
Evet düşündüm. Yani şuan ne dememi ya da düşündükten sonra ne düşünmem gerektiğini soyler misiniz? İsinizin coook zor olduğunu biliyorum. Psikolojik etkileri olsun, aileye olan zarar olsun, size olan zarar olsun ama konuyla ne ilgisi var? Sizde sağlık calisanlarina dair konu açın o zaman. Siz sağlık çalışanı olduğunuz için bize bu konuları konusmak
korkmak düşünmek düsmez mi? Anlamıyorum gerçekten bu şekilde yaklaşımları.

Evet düşündüm. Yani şuan ne dememi ya da düşündükten sonra ne düşünmem gerektiğini soyler misiniz? İsinizin coook zor olduğunu biliyorum. Psikolojik etkileri olsun, aileye olan zarar olsun, size olan zarar olsun ama konuyla ne ilgisi var? Sizde sağlık calisanlarina dair konu açın o zaman. Siz sağlık çalışanı olduğunuz için bize bu konuları konusmak
korkmak düşünmek düsmez mi? Anlamıyorum gerçekten bu şekilde yaklaşımları.

Ben sizin düşüncelerinizi duygularınızı engellemek hafife almak için söylemedim. Ben bu konuyla ilgili konu açmam cunku bu benim mesleğim. Bilerek isteyerek severek seçtim. Bir sürü bulaşıcı hastalikla temas halindeyiz sadece corona değil ki hayatımızı tehdit eden. Risk şu an hayatın her alanında var ve bizim bununla yuzlesmemiz gerek. Biteceği tarih ya da ilerki süreçte bizlerin nelerin beklediğini kimse kestiremiyor. İşinizi sevmiyorsanız ve mutsuz çalışıyorsanız haklısınız ama şu an herkesin iş bırakması gerekiyor bu düşünceye göre. Tüm dunyanin huzurlu mutlu sağlıklı günlere kavuşması dileğiyle. Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olur inşaallah

Zorunda değilsen bence çıkabilirsin. Süreç sorunlu zaten. Ee çocuk da düşünüyorsun stres olmasın. Bizimde borç var kenarda çok az bir para var. Ama borcu asla karşılamaz. Yine de bu süreçte çalışmayı düşünmezdim.

Hayallegercek Hayallegercek Amin inşallah hepimiz için iyi güzel olan olsun. Kesinlikle sizin psikolojinizle bizimki bjr olamaz zaten. Siz hem daha metanetli hem daha zordasiniz mesleginiz gereği. Bir çoğunuz diyelim yani.
Gecen gün başımıza gelen bir olay geldi aklıma. İçeriye maskesiz giren bir musterimizi uyardım. Bu şekilde almamiz uygun değil sonra baskalarida onları almadigimizda bize bunu örnek verir. Onu gorenler zaten maskelerini indirdi. Bir şey diyemedim. Bir daha bu şekilde içeri almayacgimi söylediğimde kadın bana sağlık çalışanı olduğunu ve benden daha bilgili olduğunu söyledi. Bir anda gelişmiş bize gelmesi. Yani sokakta maskesiz geziyor. Oysa ki ben sokağa bile maskesiz çıkmıyorum, cikmamaliyiz. Zaten büyük sehirlerden birindeyim. 1 kişi bize tam 5 kisinin maskelerini indirmesine mâl oldu.
Biz karakter olarak açık arayip yararlaniyoruz nedense bunu huy edinmiş çoğu insan.
Benimde korkum bundan kimin nerede çalıştığını bilmeden onlarin insiyatifi kadar riskteyim. Yoksa dediklerinize bende harfiyen katılıyorum.

Yani gençsiniz, kronik bir hastalığınız çocuğunuz filan yoksa ben olsam çıkmazdım şu süreçte işten. Ekonominin ne olacağı hiç belli değil. Borcunuz da varmış elinize ne geçerse kar değil mi? Gerekirse maaşınızı full hayat şartlarınızı kolaylaştıracak şeylere harcayın işe taksiyle gelip gitmek, şuan piyasada bulunuyorsa bez maske yerine daha kolay nefes alacağınız modelde n35 almak gibi ama işten çıkmayın derim ben.

Aklıma gelmişken yazayım bir kutu maske alın iş yerine. İçeri maskesiz gelenlere maskesiz almıyoruz diyip bir tane uzatırsınız o zaman takarlar mutlaka. Zaten tanesi 1 tlye filan geliyor içiniz rahat eder.

Back