• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten ayrılmak istiyorum.

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.573
503
323
Merhaba arkadaşlar. Ben işten ayrılmak istiyorum ama kararsızım gerçekten. Kafamda bir sürü soru var. Önümüzdeki ekim ayında kursa başlıycam inşaallah. Zaten kurs öncesi ayrılmak istiyordum yani öyle bir düşüncem vardı en azından bu kurs bahane olabilirdi diye düşünüyorum. Ama şimdi ekim ayına kadar bekleyemem gibi geliyor. Çok sıkıldım işten feci hemde. Burdaki insanlardan da feci sıkıldım. İyi bir maaş alıyorm ama artık öyle birşey ki resmen paranın kölesi olmuşsuz ve para için çalışmak zorunda kalıyorum yani sevdiğim istediğim bir iş olsa düşük getirisi olacağı için tereddüt ediyorum.

4 yıldır çalışıyorum şuanki iş yerinde . bazen iyi bazen kötü hissediyorum burada. 1,2 gün izinli olsam sıkılıyorum evde. işe geldiğim zaman da oflayıp puflayıp geliyorum. çünkü bu ortamı ve işi sevmiyorum. Ayrılsam çok mu sıkılırım evde.
Ne yapacağım çok kararsızm fikir verebilir misiniz. şimdiden tşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar. Ben işten ayrılmak istiyorum ama kararsızım gerçekten. Kafamda bir sürü soru var. Önümüzdeki ekim ayında kursa başlıycam inşaallah. Zaten kurs öncesi ayrılmak istiyordum yani öyle bir düşüncem vardı en azından bu kurs bahane olabilirdi diye düşünüyorum. Ama şimdi ekim ayına kadar bekleyemem gibi geliyor. Çok sıkıldım işten feci hemde. Burdaki insanlardan da feci sıkıldım. İyi bir maaş alıyorm ama artık öyle birşey ki resmen paranın kölesi olmuşsuz ve para için çalışmak zorunda kalıyorum yani sevdiğim istediğim bir iş olsa düşük getirisi olacağı için tereddüt ediyorum.

4 yıldır çalışıyorum şuanki iş yerinde . bazen iyi bazen kötü hissediyorum burada. 1,2 gün izinli olsam sıkılıyorum evde. işe geldiğim zaman da oflayıp puflayıp geliyorum. çünkü bu ortamı ve işi sevmiyorum. Ayrılsam çok mu sıkılırım evde.

Seni boğan bu ortamdan hemen uzaklas bence. Hem evde ek is yapabilirsin hanimlar icin cok zevkli ve iyi para kazandiran isler var o_O

ısten ayrılmayın bence , bu devırde ıs bulmak zor meslegınız nedır bılmıyorum ama ıyı maas alıyorum yazmıssınız ısten ayrıldıktan sonra maddı olarak sıkıntı cekersenız daha da bunalırsınız gecıcı bır sıkıntı dıye dusunuyorum ben sureklı aynı seylerı yapmak yormus sızı bıraz zaman verın kendınıze

Şuan bende aynı psikoloji içerisindeyim :KK31:
izinli zamanımda kv ler rahat bırakmıyor gel gel diye iş ortamım artık bayıyo.
ama ben ocak sonu cıkıyorum bi aksilik çıkmazsa.
bence meşkalemiz olduğu sürece sıkılmayız gibi geliyor.çünkü bende aynı tereddütleri yaşıyorum.
kendini geliştirmeye yönelik aktiviteler içinde bulunursak bu süreç hoş gecebilir :D

Seni boğan bu ortamdan hemen uzaklas bence. Hem evde ek is yapabilirsin hanimlar icin cok zevkli ve iyi para kazandiran isler var o_O
ben de öyle düşünüyorum hani çok sıkılırsam evde yapabilirim birşeyler. işte bir acaba? var kafamın içinde. pişman oluır muyum diye düşünüyorum :(

ısten ayrılmayın bence , bu devırde ıs bulmak zor meslegınız nedır bılmıyorum ama ıyı maas alıyorum yazmıssınız ısten ayrıldıktan sonra maddı olarak sıkıntı cekersenız daha da bunalırsınız gecıcı bır sıkıntı dıye dusunuyorum ben sureklı aynı seylerı yapmak yormus sızı bıraz zaman verın kendınıze

haklısınız bu zamanda gerçekten çok zor iş bulmak. evet biraz maddi yönden sıkıntı çekebilirim bunun farkındayım ama sevmediğim ve her gün zorla geldiğim bir yerde mutlu olamiyorum. başıma ağrılar giriyor stresten. dün mesela izinliydim doktora gideceğim diye. sonra eve geldim falan. öyle iyi geldiki

bunlar işten ayrılmak için geçerli nedenler değil. Herkesin birinci nedeni para. Zaten bu olmasaydı kimse çalışmazdı ki.
Herkesin göbek atarak işe geldiğini sanıyorsan yanılıyorsun.

Biz 2 arkadaş bu sebeplerle biraktigimiz islerimizi simdi mumla ariyoruz.."daha iyisini hak ediyoruz bu ne boyle" diye doldurduk kendimizi ama ülkenin hali harap. Şimdi de üstünden yillar geçti basladigimiz yere geri mi döneceğiz diye donemiyoruz..

Kisacasi çok mutsuzsaniz ayrilin ancak çok iyimser olmayin başka bir is için..

ben de öyle düşünüyorum hani çok sıkılırsam evde yapabilirim birşeyler. işte bir acaba? var kafamın içinde. pişman oluır muyum diye düşünüyorum :KK43:

Kesinlikle olmazsin ben yapiyorum cunku hem maddi geliri iyi hem esimi ihmal etmiyorum hem evimi sen bi goz at istersen ..

Şuan bende aynı psikoloji içerisindeyim :KK31:
izinli zamanımda kv ler rahat bırakmıyor gel gel diye iş ortamım artık bayıyo.
ama ben ocak sonu cıkıyorum bi aksilik çıkmazsa.
bence meşkalemiz olduğu sürece sıkılmayız gibi geliyor.çünkü bende aynı tereddütleri yaşıyorum.
kendini geliştirmeye yönelik aktiviteler içinde bulunursak bu süreç hoş gecebilir :D

haklısınız. ben de ekim ayında kpss kursuna gideceğim inşaallah. o zamana kadar evde bir uğraş edinebilirim tabi ama tereddütlerim var yapabilir myim diye

bunlar işten ayrılmak için geçerli nedenler değil. Herkesin birinci nedeni para. Zaten bu olmasaydı kimse çalışmazdı ki.
Herkesin göbek atarak işe geldiğini sanıyorsan yanılıyorsun.

doğru diyorsunuz birçok kişi sevmediği işi yaptığını belirtiyor ..sadece sıkıldım gerçekten izin alsam biraz kafayı toplasam desem o da münkün değil. şu ay sonuna kadar artılarını eksilerini düşüneyim. teşekkür ederim

Sabredin.Ayrılmayın.
Bende 12 yıldır aynı kurumda çalışıyorum.
Zaman zaman sıkılıyorum ,sizin gibi yeter mi acaba bıraksammı diyorum.
Sonra 2 gün izin alıyorum.
Tekrar şie döndüğümde herşey düzene giriyor.

hemen yıllık izne çıkın, bu arada iş ilanlarına bakın, izne çıkınca da görüşmeleri yapın.. kafanıza uyan bir yer bulursanız ayrılırsınız, bulamazsanız işinize dinlenmiş ve kabullenmiş olarak devam edersiniz ;)

doğru diyorsunuz birçok kişi sevmediği işi yaptığını belirtiyor ..sadece sıkıldım gerçekten izin alsam biraz kafayı toplasam desem o da münkün değil. şu ay sonuna kadar artılarını eksilerini düşüneyim. teşekkür ederim
sevmediği işi yapmak da değil bence gerek ülkenin çalışma şartları, gerekse kazanılan para insanları çalışmaya motive etmiyor. Parayı kazanıyorsun diyelim X maaş alıyorsun ama hikaye bu X maaştan bir ton gelir vergisi kesiliyor. Devlet ne kadar çok maaş alırsan o kadar çok alıyor senden. Ama kıdem tazminatı verileceği zaman ne kadar çok maaş alırsan o kadar tazminat ya da işsizlik demiyor. Belli üst tavan belirliyor. O zaman neden gelir vergisi kesilirken o üst tavan yok ortada. Sonra en çok vergi ödeyen en çok çalışıyor. Ben özel sektör mağduru olarak ctsi yarım gün çalışıyorum. Hafta içi izin almak ölüm. Ama makina değilim işim olamaz mı? Kaldı bi anneyim, çocuğumun okuluyla ilgili bir sürü şey oluyor. vs vs vs..Tüm bunlar insanın motivasyonunu bozuyor ve illlallah ettiriyor. Çalışan kadınların geneli bu durumda. Bence şartların iyiyse çıkmak yerine kendini başka şekilde motive et.

Durumun iyiyse maddi olarak mutlu da değilsen iş yerinde çık derim tabiki de, ama maddi olarak iyi değilsen çıkmanı istemezdim sonuçta hepimiz para için çalışıyoruz :/

Bundan 3yıl önce çalıştığım yerden bende böyle buhranlar Yüzünden ayrıldım. Sonra farklı iş yerinde başladım ama maalesef çok pişman oldum. Hala onun pişmanlığını yaşıyorum desem yalan olmaz hani.
Bence ayrılmayın amaç belli para kazanmak.

Sırf buyuzden çıkılmaz işten.bu zamanda iş de iyi ucrette çok zor.izin gunlerinizde çıkın gezin tozun enerji depolayın besgun hemen geçer.

Back