• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Ayrılma Hakkında

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Merhaba.

Ben 26 haziranda işe başladım. Belirsiz süreli sözleşme imzaladım. Sözleşmede 2 ay deneme süresi olduğu ve tarafların bu sure ıcersınde bıldırımsız ve tazmınatsız sozlesmeyı fesh etme haklarının oldugunu belırten bır madde var...

Sorum şu, ben işten ayrılmayı düşünüyorum. Deneme süresi içinde işverene haber vermeden işten ayrılmam halinde ( örneğin hafta basından ıtıbaren işe gitmesem) herhangı bır sıkıntı olur mu?

nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Merhaba.

Ben 26 haziranda işe başladım. Belirsiz süreli sözleşme imzaladım. Sözleşmede 2 ay deneme süresi olduğu ve tarafların bu sure ıcersınde bıldırımsız ve tazmınatsız sozlesmeyı fesh etme haklarının oldugunu belırten bır madde var...

Sorum şu, ben işten ayrılmayı düşünüyorum. Deneme süresi içinde işverene haber vermeden işten ayrılmam halinde ( örneğin hafta basından ıtıbaren işe gitmesem) herhangı bır sıkıntı olur mu?

nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

canım senen dolmadan tazminat alma hakkın zate yok... sen yinede haber ver çık

canım senen dolmadan tazminat alma hakkın zate yok... sen yinede haber ver çık

Tazmınat almak gıbı bı arzum yok zaten cnm da benım derdım eger haber vermeden gıtmesem ıse sıkıntı cıkarırlar mı bana bunu dusunuyorum.

Acıklama yapmak ıstemıyorum sımdı ınsanlara nıye ayrılmak ıstedıgıme daır. Iadelı taahhutlu mektup gondermem gerekıyor demıstı bırılerı ne kadar dogru bılmıyorum. Netıcede deneme suresı ıcındeyım..

iş kanunun 15. maddesinin 2.fıkrası gereğince taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmasızın ve tazminatsız feshedebilir. işçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır. kanununda belirttiği gibi bildirim yapmaksızın deneme süresi içinde iş sözleşmesini feshedebilirsiniz

Back