İşten ayrılırken tehdit edildim

Alo 170 e bildirim yapmakla çok iyi yapmışsınız orası ayrı
Benim anlamadığım neden çay getir götürü yaptınız? Bunu neden kabul ettiniz? "Bu benim iş tanımımda yok" gibi gayet basit bir cümle ile bu durumdan kurtulabilirdiniz

Ordaki herkes bu tür işleri yapıyormuş. Çevremdeki özel sektörde çalışanlarda özel sektör böyle falan dedi hadi neyse dedim. Benden önceki deneme sürecindeki çalışan itiraz ettiği için 3. Günden yollamışlar

Korktukları için sizi sindirme amaçlı tehdit ediyorlar. Sakın korkma kardeşim, hakkını ara. Herkes hakkını arayıp dişli olsa işverenler bunları yapamazlar. Bir gün bile sigortasız çalıştırmanın çok ağır yaptırımları var (öyle biliyorum). Dik dur ceza alsınlar. Benim de zamanında sigortamı yapmadılar. Şimdiki aklım olsa süründürürdüm onları.

İşten ayrıldıktan sonra mahkemeye başvurup hakkınızı arayabiliyosunuz sanırım araştırın isterseniz

Hiç bir şey yapamazlar. Senin ki tehdit değil ki. Hakkını aramak. Helal olsun sana sadece kendini değil ordakileri de düşünmüşsün.

Hiç bir şey yapamazlar. Senin ki tehdit değil ki. Hakkını aramak. Helal olsun sana sadece kendini değil ordakileri de düşünmüşsün.
Evet hakkımı aradığımı söyledim ama tabi adam suçluluk ve korkuyla ne dediğin bilmeyip saçmaladı beni korkutabileceğini sandı tehdit ederek galiba

Gayriresmi kayıtların tutulduğu yeri nokta atışı biliyorsanız maliyeye de haber verin. Ertesi gün baskın yapıyorlar. Gayet böyle polisli vs. Ama kayıtların tam yerini biliyor olmak şart. Ödül alıyorsunuz. Bilginize.

O konuda o kadar bilgim yok malesef 1 ay kadar çalıştım zaten o kadar detaylı bilmiyorum hiç

Sigorta kanunu, iş kanunu, bilimum ne kadar kanun varsa hiç birinde deneme süreci diye bir şey yok, deneme süreci uyanık geçinen iş verenin uydurduğu, işe ihtiyaç duyanın da uyduğu üfürükten tayyare bir kural. Kanunen sigorta işe başladığınız an açılır.

Şikayet ettiyseniz uzmanlar gider araştırır, sigorta için süre verir, onlar da yapar, kolay kolay ceza yazmazlar.

Şu an süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama 2000'li yılların başlangıcında beni de sigortasız çalıştırdıklarını öğrendim ve işten ayrıldım. Birkaç ay çalışmıştım sadece. Ayrılırken de, geriye dönük sigorta ödemelerimi yapmazsanız sizi şikayet edeceğim dedim. Kaçak işçi çalıştırdığınızı da söyleyeceğim dedim. Çünkü Türkmen asıllı elemanları vardı.
Çok umursamadı işveren ama sonrasında şirketin muhasebecisinden avukatına bir sürü kişi arayıp benimle uzlaşmaya çalıştı ve araştırdığımda, bu konunun çok ciddi yaptırımları olduğunu öğrendim.
Yani iş yerinin başı hayli belaya girecek gibiydi. Benim elimde yığınla kanıt vardı orada çalıştığıma dair. Evrak, kamera kayıtları vb. Hepsini de beni arayanlara söyledim. Geriye dönük SGK ödemesinin çok meşakkatli olacağını, bunu sulh yoluyla çözebileceğimizi söyledi mali müşavir.
O zamanın parasıyla bana yüklü bir ödeme yaptılar ve ben de şikayet etmedim çünkü o paraya ihtiyacım vardı.
Bir daha da kimseyi sigortasız çalıştırmayacaklarını düşünüyorum. Hayli korkmuşlardı.

Sigorta parasını alsaydım sigorta için şikayet etmemek için anlaşmış olacaktım ama benim amacım o değildi. Oradaki işçilerin bile korkup sigortasını yaparlarsa bişeydir benim için
İyi yapmışsınız.
İnsanları işe alıp ,deneme süresi diyerek 1 ay bedava calıştırıp gönderiyorlar demek ki. Ne güzel tezgah kurmuşlar,haram zıkkım olsun sizlerin çabası,emeği,boğazlarına dursun.
Susmadığınız,kendinize belki faydası olmayacak bir konuda gereğini yaptığınız için de teşekkür ederim size. Banane ben parama bakarım demeniz de gayet olasıydı. Öte yandan sizden öncekiler bunu yapmış/yapabilmiş olsalardı belki siz bunları yaşamayacaktınız. Keşke herkes hakkını aramayı öğrense.
Hiçbirşey yapamazlar size. Neyinizi biliyorlar ki ne yapabilirler,kusurlu olan onlar.

Çok iyi etmişsin serefsizlere ve çok ciddi cezaları var.
Bizim isyerine de geldi.
Suriyeliler de oradayken denetim yerler inşallah.
Tek tek kontrol ediliyor çünkü

Hemen ceza vermeyip sigorta yapmaları için süre tanıyolar diyenler olmuş umarım öyle değildir yoksa ne anladım ben bu işten

Teşekkür ederim desteğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…