• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme istemeye gelecekler ama büyük bi sorun var kararsızım yardım edin :((

TEKNURUM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
197
0
96
Muğla
Kızlar bu pazar beni istemeye gelicekler 25 yaşındayım erkek arkadaşım 27.Yaklaşık 8 yıldır çıkıyoruz.Üniversitesi askerliği işi derken bu kadar bekledik sıra geldi istemeye.Dün öğle yemeğinde erkek arkadaşıma nişanda bilezik takılıyormu dedim bana herkez takılıcak dedi dedim o da öyle birşey varsa biraz nişanı erteleriz dedi bakarız dedim geçti.Her neyse akşam üzeri erkek arkadaşımın annesi aradı bana bi fırça attı tehditler etti neymiş biz bi yüzükle girmişiz olaya siz daha neler çıkartıorsunuz dedi beni rezil edemezsiniz ben oğlan evlendiriyorum dedi bende bizim gelenekleri görenekleri ben bilmiyorum dedim geldiğinde bunlar konuşulur ben birşey diyemem dedim o da bizim gelenekleri görenekleri uygularsak altından kalkmazsınız ona göre tedbirini al bozuşuruz dedi bende birşey demiyorum ailem bilir dedim o da tamam dedi kapattı suratıma.neye uğradığımı şaşırdım isteme için kıyafet bakıyordum bırakıp o yağmurda ağlaya ağlaya eve gittim.Saat kaç oldu erkek arkadaşım annesi aradıktan sonra bir kere bile aramadı bende aramadım annen beni aradı böyle böyle dedi diye aileme zaten söylemem olacağı varsa da olmaz bu iş.Böyle birşeyi haketmedim ben nişan yüzüklerini bile erkek arkadaşım bana sen al dedi ben sana sonra veririm dedi bu nasıl birşey ya ben onlar için gelinliğimi bile kiralamayı düşündüm bilezik az istemeyi düşündüm onların durumu iyi değil 2 yıl önce iflas ettiler çoğu eşyamı aldım yıllardır bekliyorum üstelik bana bunu nasıl yaparlar herkes bana sen nasıl bi yola girdin diyo sessiz sakin bi kızım ben o yüzden tepeme çıktılar yardım edin ne yapayım içimde patladı bu olay 3 gün sonra bu kadın ne yüzle beni istemeye gelecek.Delircem ya 8 yıllık bi ilişkiyi bu yüzden bitirebilirim....

8 yıllık ilişkin var aşkın ta ortasındasın ne işi var kızım adetlerle falan senin,ailem bilir demişsin bu dogru değil:19:

maddi mevzuları ilişkini sokup bitirmeyin zedelemeyin aşkınızı..senin düşünceni doğru bulmadım beni yanlış anlama canım:31:

Sana yüzükleri sen al diyen bir adam üstüne böyle çingen bir anne. Canım kusura bakma ama daha ilk günden böyle yüzlerini gösteriyorlarsa ilerde utanmadan herşeyi size yığarlar. Sen böyle biriyle mutlu olabilir misin ? Bence bunu düşün. Sevgi bir süre sonra bitecek sonuçta.

ben de 6.5 yıllık ilişki üzerine nişanlanmıştım cnm. o dönemde her iki tarafında durumu olmadığı için eşim ve ben hiçbir şeye karıştırmadık büyükleri. biz karar verdik uyguladık. karşı çıkanlar olmadı mı oldu tabi ki. gerekirse babanı da ikna etmek zorunda kalıyorsun. gönül isterdi 10 bilezik takılsın. ama baktık ki bu tür konuları büyüklere bırakınca ilişki ayrılığa doğru gidiyor gençler olarak kendimiz karar verdik. zaten bilezik isteseydim de ailesi değil eşim kendisi yapmak zorunda olacaktı. adetleri uygulamaya kalkarsak altından kalkamazsınız lafını çok duydum ben de. hiç umursamadım kendi mutluluğuma baktım cnm. sen de adet gelenek görenek için ilişkini yıkma bence. bir araya gelip ortak bir karar verin ve büyüklerinize de böyle iletin. kaç yıl emek vermişsin...

8 yıllık ilişkin var aşkın ta ortasındasın ne işi var kızım adetlerle falan senin,ailem bilir demişsin bu dogru değil:19:

maddi mevzuları ilişkini sokup bitirmeyin zedelemeyin aşkınızı..senin düşünceni doğru bulmadım beni yanlış anlama canım:31:

Ben adetlere takılmadım zaten canım sadece kadına öyle söylemek zorunda kaldım kadının dediklerini duysan hak verirdin hiç birşey alayım demiyo benim aldıklarıma bahane buluyo kendi de öyle oğluda beyaz eşya aldım markasını beğenmediler geçen yemek takımı alıcaktım beğenmiyolar 5 kuruş vermiyolar bide aldıklarıma bahane buluyolar ne durumda olduğumu bi bilseniz burnundan kıl aldırmıyo ve bunun oğluyla evlenicem 8 yıldır tanıyamamışım diye sormaya başladım kendime.Bu arada ailem ne derse o olucak çünkü bana birşey olsa sadece ailem arkamda olucak onları hiçe sayamam.

Sana yüzükleri sen al diyen bir adam üstüne böyle çingen bir anne. Canım kusura bakma ama daha ilk günden böyle yüzlerini gösteriyorlarsa ilerde utanmadan herşeyi size yığarlar. Sen böyle biriyle mutlu olabilir misin ? Bence bunu düşün. Sevgi bir süre sonra bitecek sonuçta.

Canım bilmiyorum şu anda kafamda bende o soruyu soruyorum bende onlara masraf olmak istemiyorum ama onlarda dul kadın almıyo kusura bakmasınlar çok ezdirdim kendimi nasıl toparlayacağımı bilmiyorum aşk sevgi bitecek birgün evet ama saygıyı baştan kuramadık sanırım dün anladım :(

valla canım sen söyleyeceklerimden etkilenme ben senden küçüğüm sana akıl verecek değilim sen düşün taşın ama ailede çok önemli aileyse evlenmiyorsun evet ama hemen bir şey olduğunda aile burnunun dibinde bitiyor :50: ben olsam aileme söylerim ve onlar konuşurlar sonuçta 8 yıllık ilişkin var bitecek değil ya seni saf bulmasınlar koyun ağırlığınızı ortaya :51:

terbiyesizlik kadına bak sen ya kız alıyorsun yapıcan tabi yuzukleribile erkek arkadasınız sen al dediyse demekki evlenirken hersyi sana yukliycekler uzulmekde haklısın canım 8 senedir hicmi birikim yapmadı bu insanlar oglan evlendiriyosan elini tasın altına koyucan yapıcan ya sozu ertele yada soz olsun sonraki davranıslarına gore degerlendir durumu

ben de 6.5 yıllık ilişki üzerine nişanlanmıştım cnm. o dönemde her iki tarafında durumu olmadığı için eşim ve ben hiçbir şeye karıştırmadık büyükleri. biz karar verdik uyguladık. karşı çıkanlar olmadı mı oldu tabi ki. gerekirse babanı da ikna etmek zorunda kalıyorsun. gönül isterdi 10 bilezik takılsın. ama baktık ki bu tür konuları büyüklere bırakınca ilişki ayrılığa doğru gidiyor gençler olarak kendimiz karar verdik. zaten bilezik isteseydim de ailesi değil eşim kendisi yapmak zorunda olacaktı. adetleri uygulamaya kalkarsak altından kalkamazsınız lafını çok duydum ben de. hiç umursamadım kendi mutluluğuma baktım cnm. sen de adet gelenek görenek için ilişkini yıkma bence. bir araya gelip ortak bir karar verin ve büyüklerinize de böyle iletin. kaç yıl emek vermişsin...

Canım bizde herşeyi kendimiz yapalım diye konuştuk aslında benim ailem destek çıkar ama ona ailesi yardım edemicek benim tek dediğim nişanda bilezik takılıyomuş demek onu da inan onlar için demiştim çünkü onlar çok acayip hiç ezilmicekler gururları yüksek olucak artist artist dolaşacaklar tam anlatamıyorum şu anda ama nasıl diyim o bileziği takılmazsa kendileri mahçup olucak.Ve onlar alamıcaksa ben kendim bile almayı düşündüm çünkü böyle şeyler laf oluyo ben gelemiyorum böyle şeylerin canımı sıkmasına.İstemeye gelsinler bakalım aileme bıraktım.

terbiyeni bozmadan topu ailelere atmışsın..annesinin arayıp ağzına geleni söylemesine karşılık yapabileceğin en edepli davranışı sergilemişsin..

8 yıllık bir sevgililikte olsa iş ciddiye binince herşey değişiyor..ama bu senin kendi gururunu ve ailenin onurunu hiçe saymanı gerektirmemeli.. bugün böyle yapan yarın neler yapmaz laflarına girmicem ama erkek arkadaşına da ailesine de 8 yıl geçirdik biz ayrılmayız izlenimi verip herşeylerine evet deme..asi ol demiyorum ama hakkını da yedirme.. ailen sen sevdiğin için herşeylerine evet diyebilirler ama sen kendini ezdirme arkadaşım :34:

umarım tatsızlık yaşamadan en güzel şekilde geçirirsiniz süreci, hayırlısıyla :54:

valla canım sen söyleyeceklerimden etkilenme ben senden küçüğüm sana akıl verecek değilim sen düşün taşın ama ailede çok önemli aileyse evlenmiyorsun evet ama hemen bir şey olduğunda aile burnunun dibinde bitiyor :50: ben olsam aileme söylerim ve onlar konuşurlar sonuçta 8 yıllık ilişkin var bitecek değil ya seni saf bulmasınlar koyun ağırlığınızı ortaya :51:

Evet canım ya ağırlığımı koymam lazım ezdirmemem kendimi aileme şu anda birşey demedim bekliyorum pazarı bi gelsinlerde.

Canım istemeye gelmeden önce ailelerin bu konuları oturup inceden inceye konuşması gerekir.Bizde öyle yapmıştık ve Allahıma şükür ne ses ne seda herşey güzel olmuştu,darısı sana olsun inşallah.

Ama benim fikrim istemeyi erteleyin ve önce bu konularla ilgili konuşun,netleştirin kafalarda soru işareti kalmasın
aileler için önemli malum..

Mutluluklar dilerim canım,herşey gönlünce olsun..

terbiyesizlik kadına bak sen ya kız alıyorsun yapıcan tabi yuzukleribile erkek arkadasınız sen al dediyse demekki evlenirken hersyi sana yukliycekler uzulmekde haklısın canım 8 senedir hicmi birikim yapmadı bu insanlar oglan evlendiriyosan elini tasın altına koyucan yapıcan ya sozu ertele yada soz olsun sonraki davranıslarına gore degerlendir durumu

Ne yapıcam bilmiyorum bu akşam erkek arkadaşımla konuşucam hala annesinin beni arayıp böyle böyle şeyler dedi demedim dersem annesiyle sorun çıkar diye korkuyorum ama demem lazım napıcam bilmiyorm istemeyi bile ertelemeyi düşündüm belki annesi o zaman yalnış yaptığını anlar

Ben adetlere takılmadım zaten canım sadece kadına öyle söylemek zorunda kaldım kadının dediklerini duysan hak verirdin hiç birşey alayım demiyo benim aldıklarıma bahane buluyo kendi de öyle oğluda beyaz eşya aldım markasını beğenmediler geçen yemek takımı alıcaktım beğenmiyolar 5 kuruş vermiyolar bide aldıklarıma bahane buluyolar ne durumda olduğumu bi bilseniz burnundan kıl aldırmıyo ve bunun oğluyla evlenicem 8 yıldır tanıyamamışım diye sormaya başladım kendime.Bu arada ailem ne derse o olucak çünkü bana birşey olsa sadece ailem arkamda olucak onları hiçe sayamam.

ailen seçmedi sonuçta erkek arkadaşını sen seçtin..şimdide pes edersen o senin bileceğin iş tabiki..ne edersen kendine edersin..8 yıla acırım ben..
:31:
yüzüğü sana al demesi iyi bir durum değil.:19:

Son düzenleme:
ben oyle kayınvalidyi yolarım ya ana şuna bak:53:
yalnız seninde iki hatan var canım birincisi niye sen almaya kalkıyorsun her iki yüzüğü birden. olurmu oyle şey. ikincisi altın konusunu hiç açmasaydın keşke. istemeden sonra uygun bir gunde gelip konuşmaları lazımdı. bizde oyle oldu yani.ama hadi kalktın bu lafı ettin diyelim kaynananın boyle davranması ne kadar çirkin. sakın kendini ezdirme. ve onların alması gereken hiçbir şeyide kendin alma kusura bakma ama enayilik yapma

canım ii düşün bak sevgilin seni aramamış bu olaydan sona annesinin tepkisini görmüştür büyük ihtimalle aramasına da o lafları sana etmesine de engel olmamış burda çok konu var eşlerinin susması yüzünden boşanan bayanlar.....

terbiyeni bozmadan topu ailelere atmışsın..annesinin arayıp ağzına geleni söylemesine karşılık yapabileceğin en edepli davranışı sergilemişsin..

8 yıllık bir sevgililikte olsa iş ciddiye binince herşey değişiyor..ama bu senin kendi gururunu ve ailenin onurunu hiçe saymanı gerektirmemeli.. bugün böyle yapan yarın neler yapmaz laflarına girmicem ama erkek arkadaşına da ailesine de 8 yıl geçirdik biz ayrılmayız izlenimi verip herşeylerine evet deme..asi ol demiyorum ama hakkını da yedirme.. ailen sen sevdiğin için herşeylerine evet diyebilirler ama sen kendini ezdirme arkadaşım :34:

umarım tatsızlık yaşamadan en güzel şekilde geçirirsiniz süreci, hayırlısıyla :54:

Saygısızlık etmem asla ben öyle yetiştim asıl canımı sıkan neden aileme söylemesi gereken şeyleri bana söylüyo böyle bi kaç şey daha olmuştu altın istemeyin benden şart koşarsanız olmaz demişti ona bile sesimi çıkarmadım ama hakkımı yedirmek istemiyorum ben sadece mutlu olmak istemiştim

Canım erkek arkadaşına annesinin yaptığını anlat. Baktın annesini tutuyor. O zaman anlarsın gerçek yüzünü. Sonuçta kız alıyorlar bu devirde yüzük alamayacak adam, nasıl evlenecek. Kusura bakma belki kırılıyorsun ama böyle genç kızların bu tür ailelerde ziyan olması zoruma gidiyor.

bir erkek her ne kadar durumu kötü olursa olsun bence 'yüzükleri sen al ' dememeli.. hele annesinin yaptığı büyük bi terbiyesizlik.. anlatacağı varsa da tatlı dille anlatmasını bilmeli insan.. bence sen bu konuyu annene anlat canım.. o senin için en mantıklısını düşünüp sana akıl verir.. en azından bilgisi olsun yani...

Canım istemeye gelmeden önce ailelerin bu konuları oturup inceden inceye konuşması gerekir.Bizde öyle yapmıştık ve Allahıma şükür ne ses ne seda herşey güzel olmuştu,darısı sana olsun inşallah.

Ama benim fikrim istemeyi erteleyin ve önce bu konularla ilgili konuşun,netleştirin kafalarda soru işareti kalmasın
aileler için önemli malum..

Mutluluklar dilerim canım,herşey gönlünce olsun..

Bugün akşam erkek arkadaşımla konuşucam gerekirse ertelicez.İnşallah canım

Back