hayat hareketi sever... istekler enerjıyı sever .... ama bazı kalıpları beynımızden sılmenız gerekır şöle ki para ancak çok çalışarak kazanır diye düşündüğünüzde asla çok paranız olmaz ... yada gercekten çok para kazanarak para kazanırsınız..ama bakın bır etrafınıza sizden daha az çalılşıp maddi gücü daha fazla olan var mı?
harıkasınız
sızın anlattığınız pozitif düşüncenın negatıf dusunceye nazaran ne kadar güçlü olduğuna bır ornektır.o yuzden arasıra negatıf olamktan korkmayın
arkadaşlar istemekle ilgili bahsettiğim hadisi aşağı yazdım.ben birşeyler isterken bu hadisten çok etkilenirim ve bana inanılmaz ümit verir.paylaşmak istedim.
Ey Âdemoğlu, dua senden, icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden; şükür senden, fazlasıyla vermek benden; sabır senden, yardım benden... Ne istedin ki benden sana vermedim...
çok sağol canım..merhaba konuya bayıldım....
cnm 1 ay olmuş bunu paylaşalı ama ben yeni okudum ve ürperdim.....
ne kadar az dua ettiğimi farkettim...
üstelik en değerli şey......
çok önce bir kitapta okumuştum :geçmişte yaptığımız dualar bugünleri,bugün yapacak oldugumuz dualarda yarınları şekillendirir.......
bazen farkında olmadıgımız küçük şeyler hayat için olmazsa olmazdır aslında...................
merhaba konuya bayıldım....
cnm 1 ay olmuş bunu paylaşalı ama ben yeni okudum ve ürperdim.....
ne kadar az dua ettiğimi farkettim...
üstelik en değerli şey......
çok önce bir kitapta okumuştum :geçmişte yaptığımız dualar bugünleri,bugün yapacak oldugumuz dualarda yarınları şekillendirir.......
bazen farkında olmadıgımız küçük şeyler hayat için olmazsa olmazdır aslında...................
çok sağol canım..
evet bende ne zaman bu kutsi hadisi okusam içim ümit doluyor ve karamsarlığım gidiyor.çok şükürler olsun Rabbime ki bize böyle dua etme gibi fırsatlar vermiş.
önceki mesajımın devamı olarak yazıyorum. gerçekten paylaşımlarınız çok güzel. bu hadis bana da ümit verdi :)
Tabiki duamizi edecegiz ama sirf duayla olmaz bu isler, hayatta cabada göstermek lazim, yani disiplinli olup isini veya okulunu veya derslerini seversen eger iste asil o zaman Allah senin arkandadir.
Ama sirf oturdugum yerde dua ederek olsun istediklerim diyorsaniz yanlis düsünüyorsunuz, cünkü cabasiz birseye ulasilmaz, ama duamizida tabiki hep Allah`dan hayirlisini dileyecegiz.
Tabiki duamizi edecegiz ama sirf duayla olmaz bu isler, hayatta cabada göstermek lazim, yani disiplinli olup isini veya okulunu veya derslerini seversen eger iste asil o zaman Allah senin arkandadir.
Ama sirf oturdugum yerde dua ederek olsun istediklerim diyorsaniz yanlis düsünüyorsunuz, cünkü cabasiz birseye ulasilmaz, ama duamizida tabiki hep Allah`dan hayirlisini dileyecegiz.
canım benim inan ve allah tan yardım iste ben istedigim cogu şeye kavuştum allah yaptıgın duaları kabul edıyor ve ama suresını sen bılemıyorsun yanı sunu anlatayım daha ıyı anlarsın allah benım dualarımı hep kabul ettı cok sukurler olsun
ben hıkayemı anlatayım bıraz uzun olacak ama anlatayım hangı dualarım kabul oldu ben ilkokulda okurken benım zamanımda kızlar cok okutulmuyordu ve benı babam kurankursuna yazdırdı ortaokul hevesım bıttı dıye dusunuyordum ablamı okula yazdırdı sonra okuldan almıstı cok uzuluyordum kuran kursuna gıderken elıme yasın kıtabı gectı gullu yasın denılenlerden ısmı azam duasını ve kenzül arş duasını ve su duayıda o kıtapta bulmustum cuma gunu ne dılersen kabul oluyo dıe 'lailahe illa ente ya hannanu yamennanu ya bediyüssemavati vel arzı ya zelcelalı vel ikram :BOYLE DUA EDILIRSE dogu, batı, yer ,gök arasında kabul olunmayacak bısey yoktur.Bu duayla cuma gunu dua edılırse KESIN KABUL OLUYO DENEDIM OLUYO
Babam benı orta okula ve lıseye gonderdı sonra öss ıcın dua ettım 2 yıllıgı kazandım yoksa ılcede kalıp evlendırılecektım sonra dgs sınavı yanı ogretmenlık ıcın bu sınava hazırlandım ve cok dua ettım 3 kere gırme hakkım vardı bu sınava ve hep dua ettım 3.sene kazandım yanı ettıgım duaların sonucunu 3 sene sonunda gordum okudum okulumu bıtırdım ogretmenım bu arada bı cocukla cıktım 7 sene cıktık cok sorunlu bı ılıskımız vardı nerdeyse 1000kere ayrıldık barıstık bırbırımızı cok sevıyor cok kıskanıyorduk kavgalar hep bundan oluyordu yıne dua ettım hep 7 sene sonunda ımkansız oldugu halde evlendım cok mutluyum haaa bu arada bıde esımın bız cıkarken sı yoktu bunun ıcın cok dua ettım bız evlendıgımızde calıstıgı ısten maas alamıyordu sonra yıne dua sımdı mukemmel bı ıste calısıyor
yanı rabbımden ıste ama yurekten ıste mutlaka kabul oluyo ama suresını sabırla bekleyıp devamlı bunun ıcın cabalayıp ugrasırsa dua ederse rabbım kesın verıyo bu yuzden dıkkatlı dua etmek gerekır bıde senın ıcın ılerde hayırlı olmayan kotu bı sey ın kabul ettıgını dusun ıstedıgın seylerı mutlaka ıyı dusun ben sımdı 3.5 yıldır evlıyım sımdı yenı kpssye calısmaya basladım atanmak ıstıyorum ve bebek ıstıyorum allah herkesın dılegını gerceklestırsın dıyorum
ve sana bunların yanında duaların kabul olma vakıtlerını arastır o vakıtlerde yukarda bahsettıgım duaları et kesın duan kabul olurve sabırla bekle dıkkatlı dua et agzından cıkacakları sec allah hepsını kabul eder
bıraz uzun oldu ama yazmak ıstedım herkesı opuyorum
"la ilahe illa entel ya hannanü ya mennanü ya bediy'assemavati vel erdı ya zelcelali vel ikram" olmayacak mıydı o? yanlış yazılmış sanırım duada önemlidir böyle şeyler yanlış etmemek lazım duayı...