Söz Kesimi İsteme-Söz-Nişan Bir Arada, Öneriler

Papatyalar ve Huzur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2017
262
181
35
Merhabalar

10 Eylül'de isteme-söz-nişan hepsini birden yapmayı planladık, tarih belirlendi gelecekler
Ancak aklıma takılan bir kaç bir şey var

Öncelikle kahve konusu, yaklaşık 40 kişi olacağız ve neredeyse hepsi büyüklerimiz, amcalar, dayılar, teyzeler, halalar. Kahve sırasını geçtim de o kadar kahveyi nasıl yapacaz bilmiyorum. Bizimkiler kahveleri içmiş, konuşmaya başlam, hatta istenmiş, verilmiş diğerleri hala kahve bekliyor olacak düşünsenize. Kuzenimde 15 kişiye 3 kahve makinesi yetmemişti, konuşmayı bitirdiler herkes ayaklandı ama hala kahvesini bekleyenler bile vardı, 3 makine de olsa onca kişiye yetişmiyor, var mı bir önerisi olan ?

Bir diğer konu ise kuaför bana 12'de çıkarsın buradan dedi, o da bir aksilik olmazsa ancak karşı taraf erken gelmek istiyor sanırım, ben de kaçta gelinir pek bilmiyorum, normalde bu iş için kaçta gelmeleri en uygunudur ? En geç kaça atabilirim ? Kaçta gelmelerini isteyeyim ?

Bir de erkek arkadaşım tek taşı düğünde takmak istedi, sadece alyans takarsak sözlü mü oluyoruz ? Tek taş takınca mı nişanlı olunuyor ? Ne zor, ne karışık işlermiş bunlar

Mutlaka şuna dikkat et dediğiniz, bu aslında akla gelmez ama işini kolaylaştıracaktır dediğiniz önerileriniz, püf noktalarınız var mı ? Ya da şöyle yaptım pişman oldum, böyle yapmadım pişman oldum dediğiniz şeyler ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

Merhabalar, biz de sizin gibi yapmıştık biraz örnek vereyim.
Bi kere kahve ilk kişilere verilince hemen istemeye başlansa da kahve makineleri çok hızlı yaptığı için bir yudum alınca diğerleri de dağıtılıyor hemen. sorun yaşayacağınızı snmıyorum bizde olmamıştı. 3 makine vardı biz de de. 3 - 4 bardak çıkıyor zaten bi makineden. 12 kişiye felan dağıtılmış olacak zaten bir kerede, 2.posta da dağıtsanız yeterli. Küçüklere vermeseniz de olur. hızlı hızlı doldurulup hemen yeni bardaklar için yapılmaya başlansın.

Erken gelmemeleri gerekir akşam olacaksa eğer. Biz de 6 gibi gelmeye başlamışlardı. siz de o tarz saat konusunda nişanlınızla anlaşın ona göre gelsinler. siz evde yokken gelemezler zaten saçma olur.

Tek taşı evlilik teklif edildiğinde takılır aslında,sonra siz nişan da takarsınız o da alyansları getirir, takılır kurdale kesilir. İlla düğünde takmak istiyorsa sadece alyans takılıp kurdale kesilsin o zaman. Çokta önemli değil bu işler. Alyans nişanlanınca takılır zaten sorun yok yani.

Gecen gün kuzenimin sözü oldu. Iki kahve makinesi vardı ve 30 kişiydik yaklaşık. Ikili bir adet kahve makinesinden 6 kişilik kahve yaptık. Bir haznesine üç kişilik kahve koyup makinenin suyunu maksimuma getirin. Makine ötünce iki haznesinin de tekli butonuna basıp tekrar çalıştırın :) yani üç makineniz varsa tek seferde 18 kişilik kahve yapmış oluyorsunuz bu şekilde. bir postayı dağıtınca da 5 dakika arayla ikinci posta çıkar heralde...

X