Söz Kesimi Isteme söz için uzaktan gelen misafire hazırlık.acil yardım lütfen :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ada08
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ada08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
23
14
88
37
Arkadaşlar 6yıllık ilişkimizi resmiyete dökmeye sonunda ikna edebildik aileleri.. Ikna ettik ama benim ailemde öyle sorunlar çıktı ki ne hevesim ne isteğim hiç bir şey kalmadı. Duman oldu uçtu gitti gözümde her şey.
bu hafta sonu gelecekler istemeye.isteme ve söz bir arada olacakŞimdiki durum şu tüm hazırlığı tek başıma yapmam gerek. Lütfen olur muymuş öyle şey canım, annen duruyorken sen ne yapabilirsin, bırak tecrübe konuşsun gibi yorumlar yapmayın, çok kırgın ve yorgunum zaten. Neler yapmam gerek tecrübelerinizi anlatın lütfen.
Misafirler uzaktan gelecekler. Cmt sabahı burada olacaklar. Babam ve kardeşim karşılayacak ve otele yerleştirecekler. Bizde kalırlar mı ki diye çok düşündük ama akşam isteme olacak ve herkes oturuyorken belli bir saatte herkes odasına çekilip hazırlanıp salonda buluşacaklar. Çok saçma bir ortam olacağından en iyisi otelde kalmaları diye düşündük. Hem onlar rahat hazırlanır hem biz.

Evde yapmam gereken hazırlıklar neler?
Bildiğim kadarıyla önce hummalı bir temizlik yapmam lazım.
Geldiklerinde ikram etmek için çikolata lokum gibi şeyler alıp koymalı mıyım?
Uzaktan gelecekleri için direk isteme faslına geçilmez herhalde. Önce çay ikramı yanında kuru pasta börek falan mı yapmalıyım?
Çay içildikten sonra isteme faslından önce kahve ikramı yaparsam çayın üstüne çok mu saçma olur?
Yani ikram sırası ne olmalı.
Ve zamanını nasıl ayarlamalıyım?

Gelelim karşılamaya kalabalık değil sevgilim-annesi ve babası gelecek.kapıyı açtığımda içeri buyur ettim.çiçek ve çikolatayı alcam ve doğal olarak elim kolum dolu olacak ellerini orada mı öpmeliyim.
Çiçeği ve çikolatayı açmadan salona koymam gerekirmiş sanırım. Çiçeği açmam gereken zaman var mı,açıp vazoya mı yerleştirmeliyim öylece mi kalmalı. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın.

Öncelikle evde güzel bir temizlik rahatça oturulabilecek şekilde boş alanlar açılmalı
Kahvenin yanına ikram etmek için çikolatalı lokum kafi olacaktır
Öncelikle yemek vermelisiniz uzaktan geldikleri için ama size gelmeden dışarıda yemek yiyeceklerse yine de çayın yanına sarma,börek,tuzlu tatlı kurabiye,sütlü bir tatlı ya da baklava tarzı birşeyler olmalı tabi ki börek ve poğaçaları da unutmamak gerek
Çay içildikten sonra kahve verilebilir bizde öyle yapmıştık önce yiyeceklerle çaylarını içerler sonra adet yerini bulmalı kahve yanına çikolatalı lokum servis edilebilir
Siz ayarlayamıyorsunuz zaten yiyecekler bitmeye yakın kahveyi yapabilirsiniz direk onlar alınıp kahveler verilebilir iyi ayarlanmalı yoksa benim gibi hangi ara kim verdiye gidebilirsinizBazıları önce kahve ikram edip sonra yiyecek faslına geçiyor ama aç karnına biraz zor olur ya da kahve içildikten sonra lokum yendikten sonrada yemek yenmez

Kapıyı tek açmayacaksınızdır anneniz babanız kardeşlerinizde olacaktır muhakkak çikolatayı size çiçeği annenize verirse herhangi bir sorun olmaz zaten az kişilermiş babanın eli öpülebilir anneye de sarılırsınız belki olur biter
Çiçek ve çikolata onların göreceği şekilde masanın üzerine koyulur en son kız verildikten sonra kolonyayla beraber çikolata açılıp herkese ikram edilir bu da kızı verdik gitti gibi bir anlama geliyormuş Ne çok şey öğrenmişim be

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden mutluluklar dilerim Rabbim tamamına erdirsin inşallah heyecan yapmayın desem de boş bence olabildiği kadar heyecan stres yaşansın anın tadını çıkarın derim ben bir daha gelmiyor öyle anlar

Bende bu tanışma faslını yeni atlatmış biri olarak tecrübemi paylaşayım
Temizlik faslı zor gerçekten her gün bir odayı bitirirerek halledebilirsin. Dip köşe vazolar sandalyeler iç birini atlama tek bi toz kalmasın sanki mal satın alcaklar bu işe ben sinir oluyorum ama napalım adetler evi iyi bi süzüyolar çünkü.Hatta bi arkadaşımın evine top yumak atmışlar koltuk altı temizmi diye insanlar çok garipleşebiliyor.

Kapıyı ben açmadım babam tam kapının yanındaymış o açtı şaka gibi ne çiçek ne çikolatayı alabildim onlarıda kaptılar
Ama çiçeği hemen vazoya koyduk. Ellerini montlarını almadan öptüm yani hemen girişte sonra teker teker montları aldım işkence gibiydi.
Ben hiç içeri geçmedim. Teyzem kahveleri hazırla dedi kahve ikarmından sonra servise geçtik. Börek tatlı vs 5 çeşit yaptık.
Çay servis faslından sonra biraz daha oturup kalkıyorlar zaten il dışınan gelmişlerdi sizinki gibi. Ama biz yemek olarak sözde vericez sözde haftaya.
Yanlız kahveleri verirken çok dikkatli ol yer açık olsun bizde orta sehpa ve yanlardada küçük sehpalar olduğundan ben çok zorlandım bide iyice bi süzüp açık aramışlar. Yok ayakkabım ayağımdan fırlıyomuş bilmem ne öylede canım sıkıldı biraz. Ben baktım isteme konusu açıldı erkek arkadaşıın kahvesini tuz yumağı yaptım birazda kızdırmıştı beni yapmalısın çok komik oluyor. Herkes resmen o yüz ifadesine yerlere yattı :)
Benim biraz sıkıcı stresli geçti umarım güzel atlatırsın :)
Net bi sıralama yok yani ana göre herşey şekilleniyor kendine sıralama yapma ben onuda yaparak iyice stres oldum çünkü.
Şimdiden hayırlı olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…