• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Isteme & Söz hic beraber olurmu kizlar? yardim!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gurbetcikiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
daha önce tanışma olduysa çok normal.seni isteyecekler,ailen verecek bu da zaten söz vermektir yani

önceden tanışma olmadıysa zor.benim benim için önce anne yenge fln geldi sonra babası amacası geldi istedi ki babam biz de sizi tanıyalım dedi açtırmadı konuyu sonra biz toplanıp onlara gittik ve hala bekliyoruz ki bayramdan sonra babam verdim desin de söz yapalımhihoyyyt

sözlüm kahve yapmayacakmısın dedi bende hayır dedim daha sonra kimse birşey demedi canım :)

baştan ipleri elinde tut.. sana hak verip düşüncene saygı duyuyorsa evet ben bu adamla evlenebilirim diyebilirsin..
ama eğer hayır isterken yüzüğü de takalım derse inat ederse boşver gitsin. aileni ezdirme sakın.
unutma gelin ata binmiş yaa nasip demiş...

kız isteme söz merasimlerinin kesin bir kuralı yok bence artık herkes farklı yapıyor. benim bi arkadasım mesela aileler önce dısarıda bir yemekte tanıstılar. sadece anne ve babalar, daha sonra geldiklerinde ise hem söz hem nişan gibi aile arasında yakın akrabalarla yaptılar bu bir yol olabilir. benim ise istemem ve sözüm bi arada oldu. ailelerimiz daha önce tanısmıyordu. biz istanbulda yasıyoruz, onlar ise denizlide. biz dört yıldır cıkıyorduk , abim de benden 10 yas buyuk ailemizin reisi gibidir o ilk cıkmaya basladıgımızı ogrendiginde nasıl bir aile olduklarını arastırmıstı, babam da istemeye gelicekler deyince bir sey demedi. hemen verdi , emin ol ben ailemin en kucugu olarak gayet degerliyim hatta sülalede el üstünde tutulurum , o gun isteme ve sozun bir arada olması da emin ol benim degerimi dusurmedi ya da beni 2. el yapmadı. ama burda onemli olan senin ne istedigin , bunu bir kere yasıcaksın , ayrı ayrı heyecanını yasamak istiyorum diyorsan , istemen ayrı sozun ayrı olsun. sahsen bana kalsa cok heyecanlı bi insan oldugumdan hic olmasa isime gelirdi :) ayrıca kahveyi de ben yapmadım , mutfakta oturup o heyecanlaa kuzenlerime ablalarıma guzel yapın guzel yapın die bagırdım :) sonra kendim ikram ettim :)

KIZLAR BEN EŞİMLE TANIŞTIM 5 İNCİ GÖRÜŞEMEİZDE FELAN ZATEN EVLENME TEKLİFİNİ ALDIM HEMDE EŞİM BERLİN TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ SIRF BENİMLE EVLENMEK İÇİN BAŞLAMADN KAYDINI İPTAL ETTİRDİ YILALRDIR OĞLUNU YANINA ALMANIN HAYALİNİ KURAN BAABSI BU FİKRİ DUYUNCA Bİ TRAVMA YAŞADI SONRA EŞİM ANNEMİ İKNA ÇABALARIDNA İDİ AİLEM BU AY SONU GELECEK İSTEYECEK NE OLUR Bİ SORUN OLMASIN DERKEN AİELSİ ARADI BİZ BU AKŞAMA BİLET ALDIK GELİYORUZ :) GÜNLERDEN PAZAR :) NEYSE GELDİLER PAZARTESİ AKŞAMIDA BİZDELERDİ AMCASI KARDEŞİ ANNESİ BABASI KAYINVALİDEM EŞİME DEMİŞKİ GİDER BAKARIM AİLEYİ KIZI BEĞENMEZSEM Bİ ÇAY İÇER KALKARIM :) KISA Bİ TANIŞMA FASLI OLDU OLMADI KAYINVALİDEM BAŞLAMIŞ HALAM AVRDI İÇERDE O ANLATIYOR HADİ BEYLER AÇIN ARTIK KONUNUZU :):):):):) ÖNCE AMCASI SONRA BABSI SONRADA KAYINVALİDEM AYRI AYRI ALLAHIN EMRİ İLE İSTİYORUZ DEMİŞLER :):):):):) O DERECE YANİ :) ANNEM KALA KALDI SEN GELDİN DAHA TANIMADAN HEMEN İSTEDİN AMA KIZI BEĞENDİN Mİ LAFA BAK ŞİMDİ KIZ ANNESİNİN SÖYLEYECEĞİ LAF MI :):):) SONRA KAHVELER İSTENDİ YAPTIK İÇTİLER BU KEZ KAYINVALİDEM ANNEMİ Bİ KENARA ÇEKTİ BİZİM BİR HAFTALIK İZNİMZİ VAR GELMİŞKEN NİŞANIDA TAKALIM :):):):):) PAZARTESİ İSTENDİ ÇARŞAMBA BİZİM EVDE Bİ YEMEK YENDİ GENİŞ Bİ İALE KALABALIĞI İLE PERŞEMBE NİŞAN ALIŞVERİŞİ YAPILDI CUMA NİŞAN TAKILDI DAHA GENİŞ Bİ İALE KALBALIĞI İLE :):)::) VE CUAMRTESİ ONALR BİZİ DIŞARDA YEMĞE GÖRÜTDÜLER PAZARDA BİNİP UÇAĞA ALMANYAYA GERİ DÖNÜLER BEŞ AY SONRADA DÜĞÜN TARİHİ BU ARADA KARARLAŞTIRILMIŞ OLDU :):):)::):):) TANIŞMA VE NİŞAN HEPSİ 2 AY İÇİNDE OLDU BİTTİ

YANİ ŞU HAYATTA HERŞEY OLABİLİR .... ŞUAN EŞİM ASKERDE KISA DÖNEM GİTTİ BENDE HAMİLEYİM 8 ŞUBAT 2008 DE NİŞANLANDIK , 13 TEMMZU 2008 DE EVLENDİK , 12 AĞUSTOS 2009 DA EŞİMA ASKERE GİTTİ , 19 OCAK 2010 DA O GELECEK , 15 MART 2010 BEKLENEN DOĞUM TARİHİMİZ :):):): BİZ ÇOK HIZLI YAŞIYORUZ AMA MUTLUYUZ :asigim::asigim::asigim:

bızımde söz ile isteme bır arada oldu zaten geneldede bu şekılde oluyor daha sonra nişan yapılıyor...

canım bende isteme ve sözü bi arada olur diye biliyorum normal yani..istemeye kalabalık gelmelri daha güzel daha ne istiyonkaydirigubbakcemile3 baban içinde turşunu kuracak değil ya bigün istesede istemkaydirigubbakcemile3esede olucak

evet canım genelde söz isteme bir arada yapılıyor artık, yalnız buradaki sorun babanın istememesi sanırım.

Bu durumda aileni ikna edecek olan da sensin. Sonuçta aile arasında karar verilecek bir şey bu

Gurbetcikiz, bende ayni senin durumundayim =) Bende Yurtdisinda yasiyorum ve bu yaz tanisma, isteme ve söz ayni anda olcak. Onlarda Uzaktan ve kalabalik gelecekler. Uzakta olduklari icin ve biz yurtdisinda oldugumuz icin hepsi bi arada olmak zorunda. Ailenin büyügü ve ilk kiziyim dogal olarak zorluklar yansiyor bize=) ben babama annemden dogru ulasiyorum =)) bende cok takiyordum kafama nolcak nasil gececek bi aksilik olurmu ama artik hersey olacagina varir diyorum allahin izniyle gececez bu yoldan sykma canini ;) hayirlisi neyse o olsun

Kizlar,,,

kafam cok karisik yardim edin lutfen, sevgilim ailesi yani sulalesiyle gelcekler beni istemeye amca, dayi, hala, teyze ne varsa iste 20 kisiyi geciyor? Ama daha once ailemi gormediler sadece dayilariyla tanismaya gelmislerdi.. Yani bu kadar kisiyle kiz istemek dogalmi??

Babam zaten biraz isteksiz gibi hem ilk kiziyim fln onun icin baya zorluk cikarcak gibi, sevgilimde ben yuzuklerle gelicegim yuzukleride takaris dedi? babam istemeyi sindiremezken o soz isini nasil sindirecek kesin kafayi yer kavga mavga cikar.. Napicagimi sasirdim, yani hem uzak yoldan gelcekler hemde isteme soz bir arada olcak hemde sulalecek gercekler normalmi bu? :gitme:

aslında kalabalık gelmeseler daha ıyı olurdu.çunku ilk kez tanısacaklar aıleler,daha önce birbirini hiç görmemişler mutlaka konusacakları vardır aılelerın basbasa..kalabalık olunca herkesın kafadan bır ses cıkar.uzak sehırde olmanın dezavantajı da var tabı.ama korkma yıne de.geldıklerınde babanın gonlunu almayı becersın sevgılının babası.yanı sevgılıne sımdıden söyle bunu.bırak yzuklerıyle gelsınler mudehale etme.o aksam kı duruma gore yuzuklerını takarlar ya da takmazlar.hem yuzuk takılırsa guzel bır jest olur babana karsı da.ısteme ve söz bir arada olur neden olmasın kı.benı de perşembe ıstemeye gelecekler gelırken yuzuklerıyle gelecekler.sen rahat ol akışına bırak canım

Bugün benim de kızımı istemeye geldiler:71: üstelik söz yüzüklerini de taktık:85: aslında emrivaki gibi oldu ama ne yaparsın onlar kararını vermişler çoktaaaaan bize de bu mutlu günü paylaşmak düştü artık. Allah var herşey çok güzeldi ve çok özenilmişdi :)aile de iyi bir aile, anne de benim gibi hacı :) en azından ilk defa karşılassak da konuşacak çok şeyimiz vardı..... Dilerim kızım mutlu olur

benim sözüm olmamış demekki :)

isteme oldu 1 ay sonra nişan oldu. ee söz nereye kaybolmuş? istenilince verilince zaten söz verilmiş olunmuyormu? :26:

Gurbetci Kiz bende merak ettim sonucu insallah
hersey yolunda ilerlemistir. Bi bildirirsen cok sevinriiz ;)

Doğrusu ben söze olumlu bakmıyorum , gerçi evlilik için daha çok zaman varsa yapıcak başka bişey yok ama , önce isteme sonra söz sonra nişan sonra düğün , çok uzuyor böyle olunca , ama senin için söyleyim isteme ve söz tabiki aynı anda olur , hatta düğünü çok uzak zamanda olmayanlar , isteme ve nişanı bile aynı anda yapıyor . Zaten sözün anlamı ne , siz ve aileleriniz birbirinize söz veriyorsunuz , istenip verildikten sonra söz verilmiş oluyor ve sözün simgesi olarak söz yüzükleri takılıyor , yani aynı anda olması gayet normal . Ama babanla bu durumu konuş tabiki önceden , o an pat diye çıkmasın yüzükler yoksa daha yolun en başından arada gerginlik çıkar ve en çok sen üzülürsün canım .

Allah mutlu etsin şimdiden hayırlı olsun ...

Back