Kız İsteme Isteme & Söz hic beraber olurmu kizlar? yardim!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gurbetcikiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence isteme ve söz bir arada olabilir.
en azından benim kuzenlerim hep öyle yapmışlardı.
zaten bu devirde isteme olayı biraz formaliteden olduğu için söz yüzükleri de aynı gün takılsa hiç fena olmaz.:jeyyar:

şimdi siz birbirinizi tanıdıgnız için ikisi aynı anda olması çok normak ve en uygun olanı masraf daha az olur hem iki taraf için de çok rahat olur.genelde birbirini tanıyan çiftler böle yapıyorlar.

babanla annen tekrar konuşmalı bence çnkü o anda istediklerinde baban düşünelim falan diye ertelerse karşı tarafa ayıp olur eger yüzükleri de alıp gelmişlerse hemde olmaz

aynen bnm babm da öle yapacaktır çnkü sevgilim annesi ve kardeşi ile tanışmaya geldiler ve snra söz takalım isterseniz bir gün akşam gelelim dediler. biz de babama söledik vermedi ve konuyu orda kapattı bnmle konuşmadan hemde

şimdi hala ilişkimiz devam ediyor annesi ile görüşüyoruz biraz erteledik yani olayları babam da belki düzelir diye ama hiç sanmıyorum yine aynı olur burnumdan getirir

napalım artık hakkımızda hayırlısı

güzelim sen tekrar annene söle babnla muhakkak konuşsun opuyorumnanaktan

bızımde söz ve ısteme aynı gün olmuştu 4 ay sonra falan nişan olmuştu. cok fazla takma güzelım hersey olacagına varır. bu arada hayırlı olsun şimdiden

Kizlar fikirlerimi degerlendirmeye alirsaniz sevinirim;

bence sevgılıne söyle o da aılesıyle konuşsun,madem sen zor durumda kalacaksın,sevgılın aılesını ıkna etmelı

Yani soyledim hatta annem annesiyle konustu olmaz diye, bizim kizin babasi razi degil dedi, anneside fazla gel git yapamayiz oyle herkesi birdaha toplayamayiz, yuzukler takilsin diye anneme baski yapiyorlar. Hatta annem ve babamin arasi acildi bu konu yuzunden babam daha vermedi beni bunlar kendi kendine yuzuklerle gelmek istiyorlar.

Sizde durum farkli canim, zaten taniyorlarmis senin esini. Benimkini hicbirsekilden ne yakindan ne uzktan taniyorlar, dogal olarak ben ne kadar tanisamda babamda tanimak ailesini bilmek gormek istiyor, ondan simdilik soze karsi.

Evet resmen akrabalar gelinmsin babam tek sizi kabul ediyor dedigim halde, bunlar hala biraz yuzsuz sekilde sulalesi ile gelicek gelde cildirma. Babam sicak ortam olussun diye tek anne babasi gelsin diye, sulaleside baski yapiyor b izde gelicegiz diye, bizimkide laf geciremiyor, kesin sorunlar yasancak o gun, kafayi yiyecem. Anlayissizmi bunlar?

Formalitede gel babama anlat, benim 2nci el kizim yok ilk istemede hem verilcek hemde sozu yapilacak, istiyorlarsa ugrasilar dedi, haklida bir yerde.

Babamla annemin arasi acildi bu konu yuzunden, hep sen kizina yuz verdin ondan bu durumlara geldik dedi. Babam hala cok uzgun ve sinirli, daha hayatimda biri oldugunu sindirememisken karsi taraf yuzuk diyip babami cileden cikartmak istiyorlar herhalde offf..

bızımde söz ve ısteme aynı gün olmuştu 4 ay sonra falan nişan olmuştu. cok fazla takma güzelım hersey olacagına varır. bu arada hayırlı olsun şimdiden

Tabi hersey olacagina varir, ama herseyin dertsiz sorunsuz guzel gecmesini istiyorum

Degerli fikirleriniz icin hepinize tesekkur ediyorum kizlar a.s.

benim de aynı gece oldu ama aramızda 20 saat vardı. hem ki ben de tek çocuğum. vermese bizimkiler vermezdi. ama babam gayet olgunluklar karşıladı madem uzaktan geldiniz cevabımı verelim dedi ve yüzükler takıldı

içinde bulunduğun durum çok enteresan canım yaa,baban neden yüzükler takılsın istemiyoki anlayamadım.normalde bu hoş karşılanan bi durumdur.ne güzel erkek tarafı dayısı,amcası,sülalesi toplanıp seni istemeye gelecekler.hem aileler,hemde akrabalar karşılıklı tanışıp kaynaşacaklar.o arada sizin ilişkiniz adına ciddi bir adım atılacak bütün akrabalar,sevdikleriniz buna şahit olacak.yani olmuşken tam olacak.gelip seni isteseler,sonrada bikaç ay sonrasına tarih verip söz ya da nişan için gitseler daha mı iyi yani?sen neden bu zamana kadar sevgilinle babanı tanıştırmadın?

önceden babana söle mutlaka ...

uzaktan geldıklerı ıcın normal bence.

ayrıca niye 2. el kızı olasın babanınkaydirigubbakcemile3ayy Allahım!benim babam hem gelip istesinler,hemde nişanımız olsun istiyo şimdi,senelerdir sakız gibi uzuyo ilişkimizde bi adı olsun istiyor adamcağız.bende ilk çocuğum,bir tane kızım,sülaledede bir taneyim.2. el miyim yanibu bi babayı gururlandırır.sen takılma böyle konulara.

Kizlar fikirlerimi degerlendirmeye alirsaniz sevinirim;

Formalitede gel babama anlat, benim 2nci el kizim yok ilk istemede hem verilcek hemde sozu yapilacak, istiyorlarsa ugrasilar dedi, haklida bir yerde.
.

istemede sözü yapılan kızlar 2. el mi oluyorlar bu mantığa göre?lmaz:
hangi devirde yaşıyoruzki?:umursamaz:
sonuçta sz sevmişsnz zaten anlaşmışsınız çocukla.
hiç mi gezmediniz dışarıda hiç mi el ele tutuşmadınız?
e bu durumda daha neyin nazı yapılıyorki?

bnce yanlışı sz en başta yapmışsınız.
bnm bildiğim önce aile tanışmaya gelir ve kız isteme merasimi yapılmaz.
sadece oturulur muhabbet edilir.
bir sonraki gelişte de- ki zaten 2. kez eve kabul edildiklerine göre aile onaylanmıştır ve kız verilecektir- formalite bir kız isteme merasimi olur ve söz yüzükleri takılır.

devlet dairesi gbi bugun git yarın gel olayı biraz abes oluyor gbi sanki.mirmirmirmir

ben babana hak veriyorum canım.. sen ne kadar tanırsan tanı baban tanımıyo onları. evlilikte de sadece kocanla evlenmezsin ki. baban aileyi adamakıllı tanımak istiyo, en doğal hakkı da. çünkü hiç ama hiç görüşmemiş. 2 saatlik yolsa napalım yani onlar önceden tanışmaya çaya gelselerdi madem.. sen ailenin yerine erkek arkadaşının ailesini ikna etmeye bak. hatta babanı gerekirse çok katı göster. fikrinden dönmüyo naptıysam falan de. bak arkadaşlar şaka demiş kız evi anz evi diye, ama gerçeğe bakınca bu laf hakkaten boş değil, var bi hikmet. yok öle pat diye kızı kapmak baban bi tanısın bakalım..

bizim isteme söznişan hepsi bir arada oldu bir kere geldiler yüzükleri taktık biz eşimle görev yerlerimize döndük 1 yıl sonra evlendik babam da gelgitlerden hoşlanmaz eşimin ailesi gelince yüzük takalım dediler babam da tamam dedi iyi oldu valla ama istemede sadece aile gelir nişanda sülale gelin ne olacak

Olmasına olur canım ama siz istemıyosanuz bunu sevgılınzıe söyleyın ilk önce aileler tanıssın bı ne oyle canım yangından mal kacırır gıbı öle

benimde yarın isteme ve söz olacak..2 saatlik mesafe.. anneler telefonda görüşmüştü.. söz tepsimiz hazır yarını bekliyoruz amcamlar teyzem falan bakalım =) bencede uzatmamak lazım sonra sorunlar çıkıyor.. herkes için en güzeli olsun ne diyim :)

ailene söle yüzük getrceklerini ki ayıp olmasın gelenlere.uzaktan gelmeler,i bi avantaj bi daha fırsat olmas falan dersin ailene artık.ama bence fazla kişiyle gelio seninkiler yavv ordu gibi

benim de aynı sorunum olacak sanırım bi iki ay sonra..
ben istanbuldayım ama sevgilim ankara da..
ve burda akrabaları falan da yok.
muhtemelen gel git yapmak istemeyecekler..
isteme ve söz bianda çıksın isteyecekler..
bilmiyorum ki bizimkiler hiç tanımadıkları biriyle
bian bunu kabul ederler mi.. :bbo:
çok zor gercekten..
bu arada kahveyi bizim mi yapmamız gerekir gercekten..
baska birinin yapması ayıp karsılanır mı..
ben ne bileyim heyecandan beceremem gibi geliyor

eğer tanışıyosanız ve ailenizin ilişkinizden haberi varsa olur ama yoksa kesinlikle saçma hepsinin bir arada olması hadi isteyelim onlar verdi aa bizimde yüzüklerimiz yanımızdaydı hadi takıverelim ne öle yaaaa...ama şartalr onu gerektiriosa olabilirde

bence kız tarafının dediği olmalı,sonuçta kız istemeye gelicekler onlar size uymalı canım şimdiden aileni ezdirme ,ne kadar zorlarsan okadar iyi olursun bunu unutma...

ben kahve vermemiştim arkadaşlar 30 kişiye kahve yapamam dedim yapmadım.

benim de istemeyle söz birlikte olmuştu.
aileler tanıştı önce
sonra istemeye gelecekleri tarih belli oldu
biz o tarihten önce yüzük seçtik ve babam tamma dedikten sonra yüzükler takıldı
kız evi naz evidir ama
babalar zor kabulleniyor kızlarını vermeyi :))
inşallah her şey istediğin gibi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…