Kız İsteme Isteme & Söz hic beraber olurmu kizlar? yardim!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gurbetcikiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

Gurbetcikiz

Ziyaretçi
Kizlar,,,

kafam cok karisik yardim edin lutfen, sevgilim ailesi yani sulalesiyle gelcekler beni istemeye amca, dayi, hala, teyze ne varsa iste 20 kisiyi geciyor? Ama daha once ailemi gormediler sadece dayilariyla tanismaya gelmislerdi.. Yani bu kadar kisiyle kiz istemek dogalmi??

Babam zaten biraz isteksiz gibi hem ilk kiziyim fln onun icin baya zorluk cikarcak gibi, sevgilimde ben yuzuklerle gelicegim yuzukleride takaris dedi? babam istemeyi sindiremezken o soz isini nasil sindirecek kesin kafayi yer kavga mavga cikar.. Napicagimi sasirdim, yani hem uzak yoldan gelcekler hemde isteme soz bir arada olcak hemde sulalecek gercekler normalmi bu? :gitme:

Canım bunu baştan konuşmalısınız...
Bizlerde genelde isteme ve söz birlikte olur ama baştan konuşulur...
Kuzenimin aileside aynen senin gibi hiç tanımıyordu karşı trafı fakat hiç sorun olmadı, karşı taraf sabah erkenden geldi daha ii kaynaşabilmek için bizim aile büyükleride akşama gittiler, hiç sorun olmadı...
Bence söz konusunu baban bilmeli...

canim valla bilmiyorum sizin aile icinde olagan bi durummu bu ama beni istemeye rahat bi 30 kisi gelmislerdi,o arada yüzüklerde takildi.ertesi haftada nisan yapildi.
bilmiyorum aslinda bana sorarsan normal..
bizim aileler tanisiyorlardi ama geleceklerini duyurduklarinda babam kendi aile büyüklerimizide toplayip fikirlerini almisti,berabercede konustuk,istedigimi söyledim ve o aksamda sorun cikmadi.
baban senin istedigini biliyorsa neden sorun ciksin?kiz babalari icin cok zor bir durum ama o aksam hersey yolunda gider merak etme ;)

Ay valla o kadar uzgunumki su anda.. Babam hala icine sindirememis, gelip gitsinler sonra karar verilri diye, ya anlatamiyordumda bir insani 3/5 kere gormekle taniyamiyacagini benim sozume guvensinler yeter isterim, ben taniyacagim kadar taniyorum evlenmek isteidigim kisiyi.. Hersey gonlumce olmak isterken, annem ve babam isteksiz gibi hem uzak oldugunu (2saat mesafe) , bisey buluyorlar yani..
O gun soz olursa ne guzel aileler birbirine gelip gider kaynasirlar tanisirlar, ama bunu uygun bir dille nasil babama anlatacagim..

Hem babam butun sulaleyle geliceklerinide bilmiyor tek babasi ve oglu zannediyor, yani hem sulalecek gelinince sok gecircek hemde yuzuk olayi acilinca off kafayi yiyecegim kizlar..

Bunlar genc kizin en guzel gunleri olmasi gerekirken destek almiyorum hicbiryerden.. senaglama

kaç kişi geleceklerini solemelisin babana hatta annen solesin bence babanda düşündüğün gibi bi durum yaratmıcak sonuçta sen istiosun şimdi sana ole geliodur inan bana herşey yolunda gitcek sonucunu yaz ama buraya

Valla babam cok anlayisli bir insan beni gozunden sakinir cok sever, ama boyle erkek isi araya girdimi beni herseyden kiskanir yani vermek istemiyor bahaneler uretecek hep zorliyacak fln, sonrada karsi tarafi biktaracak, olan bizim iliskimize olacak...

Bizimkide Öyle Oldu Gayette Güzel Geçti Canım Bende Babamdan Korkuyordum Son Anda Bişey Çıkaracak Diye Fakat Kayın Babamla Muhabbet Etmekten Beni Pek Gözü Görmedi..
Hatta Öyle Olduki Bir Ara İstemeyi Unutacaklar Sandım -tatlicadiarzu-
Hiç Kafana Takma Relax Ol ilk Yarım Saatten Sonra Taşlar Yerine Oturuyor kaydirigubbakcemile5
Şimdiden Hayırlı Olsun :1hug:

Istemeye geldiklerinde hemen yuzuklerlemi gelmisler cnm? peki baban ilk defami goruyordu bu aileyi?

canım çok normal..hangi devirde yaşıyoruzki..karşı tarafa eziyet etmek niye..
bence babanla görüş bu konuyu.ki sizinkilerde bir kere görüşmüşler zaten..
bizde de 2 hafta önce tanışmaya geldiler.tanışıldı.sonra isteme nişan bir arada olacak dedik biz babama.biz eşimle böyle karar verdik ailelerde saygı duydular.
o gece biz hazırlandık.
istemeye geldiklerindede babam verdi.oldu bitti..

bak canım bende ailenin tek kızıyım ve senin baban nasılsa benimkide oleydi benm sevgilim ve ailesinin bize ilk gelişleriydi hatta babam öncesinde benle konuştuğunda bakarız demişti sadece ama geldiler 2. günü istendim ve verildim emin ol baban da senin düşündüğün kadar yapmıcaktır..

Ama ben sinirlenmesinden korkuyorum siz kendi kendinize karar verdiyseniz kendi kendinize yapin der kesin babam, yani bilmiyorum.. Cok huzursuzum kizlar/ablalar napicagimi bilemiyorum babamla konusmaya calisiyorum ama konussamda cevre fln ayip oyle acik acik konusma diyorlar, gecen dedim baba istiyorum diye zar zor cikti agizimdan ama cok sinirlenmisti, annemde diyor artik kendin anlat, benim yuzunden aralari bozuluyormus of durum zor yani,, bikacgun kaldi oysa..

sen şimdilik kapat bu mevzuyu zaten geleceği zamanı bilio baban onları görsün bi konuşsun o zaman daha net olur herşey..hem istememesinin sebebi ne olabilir ki

tatlım aslında 2 saat mesafe çok fazla değil benmkiler 6 saatlik yoldan geldiler ve yüzüklerle gelmek istedi sevgilim de..ben de öyle olsun istedim gel git yapmayalım diye..babam buna karşı çıktı tabi onlar gelmeden konuşuldu ve sadece isteme amaçlı geldiler.. babam da biz düşünelim dedi ve sevgilimin babası onların memlekete davet etti.gittik geldik iyice kaynaştılar ve bu haftasonu sözlencez..
yanii ben babamın kendi çapında haklı olduğunu anladım bu durumda..sen tanıyosun sevgilini tamam ama baban gözükapalı veremez seni hemen..içine sinmesi lazım..şimdi benim babam çok rahat huzurlu, hissediyorum bunu..
sen de sevgilinle konuş aceleye getirmeyin yani babanı da düşün canım

Istemeye geldiklerinde hemen yuzuklerlemi gelmisler cnm? peki baban ilk defami goruyordu bu aileyi?

evet ilk defa görüştüler ilk tanışma isteme hatta alyanslarımızı taktık biz -tatlicadiarzu-
ilişkimizin 2.yılına adım attığımız gün bu olayı gerçekleştirdik zemuszemus
Ailesiyle ailem telefonda filan görüşmüşlerdi fakat ilk defa geldiler herşey birgünde oldu bitti gitti canım :kedi:

canım aynı şeyi bende yaşadım, biz nişanlımla her nakadar tek bi günde halledilsin istesekde babam öyle yüzük müzük takılmaz ilk günden , istesinler gitsinler sonraki gelişlerinde bakarız dedi,
velhasıl bir ctesi günü geldiler oturdular istediler, sonraki perşembe geldiler tekrar istediler o zaman tektaşımı taktı nişanlım..

ya kızlar benimde başımda aynı olay var. şimdi benimde isteme nişan hepsi aynı gün olucak aynı şekilde bizimkilerde rahat bi 30-40 kişi olucak. tek düşündüğüm konu hepsine kahve mi yapılcak hadi yaptın diyelim nasıl hepsine köpüklü yapabilcen ki ayn ne zor yaa :(

canım kahveyi hiç dert etme o en kolay iş :dance:zaten sen yapma başkası yapsın kusenin ya da aileden herhangi birileri

bence sevgılıne söyle o da aılesıyle konuşsun,madem sen zor durumda kalacaksın,sevgılın aılesını ıkna etmelı

bizimde isteme söz nişan bir arada oldu ben öyle istedim açıkçası
ama zaten babam eşimi benden çok önceleri tanıyordu
annemde tanıyordu
ve ben eşimi hiç tanımazken annem babam ve arkadaşları eşimin ailesinin evine balk yemeye gitmişlerdi
biz sonraları tesadüfen tanışıp aşık olup anlaşınca hiççç uzatmadık hepsi bir aradan çıktı
kahveleri dayımın eşi sevgli yengem ve amcamın oglunun eşi yaptı 3 4 tepsi taşıdım zaten heycandan o anı anlamıyorsun bile jet hızıyla dagılıp biiitiyor :)

oy tatlım ya nie o kadar stres yapıosun...iş bu evreye gelmiş ya ona şükret,karşı tarafın gelmesine izin var zorlanmıyosun hiç değilse...
ama madem bu kadar kasılıyosun,sevgiline endişelerini anlat bence,hani gidişata göre çıksın mesela yüzükler ortaya,kaynaşsınlar,sende rahatla böylee bi mutlu ol
zemuszemus
bi de bence 2 saat çok uzak değil,akrabalarda öyle acele edip kalabalıkla göz korkutmasınlar,daha çok kanaşırlar,beklesinler azcık kaydirigubbakcemile4

Back