isteğe bağlı ssk ödemesi

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Herkese merhaba, iyi haftalar diliyorum:KK200:
Ben çalışmıyorum. Çocuklarım çok küçük şuan çalışmayı düşünmüyorum. Ama ömrüm boşa geçsin, yıllar sonra ah vah etmek istemiyorum.
2009 yılında açılmış bir iki sene çalışmışlığım ödenmiş sigortam var. Şimdi çok geç kalmadan isteğe bağlı sigorta açıp ödemek istiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama malum çocuklar kafam çok almadı. Bilen bu şekilde ödeyen arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Kaç yıl ödemem gerekiyor emekli olmak için ve kaç tl den ödeniyor. Şimdiden teşekkür ederim

Ben çalışmıyorum. Çocuklarım çok küçük şuan çalışmayı düşünmüyorum. Ama ömrüm boşa geçsin, yıllar sonra ah vah etmek istemiyorum.
2009 yılında açılmış bir iki sene çalışmışlığım ödenmiş sigortam var. Şimdi çok geç kalmadan isteğe bağlı sigorta açıp ödemek istiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama malum çocuklar kafam çok almadı. Bilen bu şekilde ödeyen arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Kaç yıl ödemem gerekiyor emekli olmak için ve kaç tl den ödeniyor. Şimdiden teşekkür ederim
çocukları kaç yılında doğrdun...

600 liraya yakin oduyorsun aylik belki 580_590 arasidir bir tanidigim oduyordu 600 liraya yakin demisti.

Emekli olmak icin sanirim yas icin 5400 normal emeklilik icin 7200 gunu olmasi gerek oyle okumustum bir ara.

Ek 5 tarım ödemesi yapabilirsiniz. Aylık ödemesi 583.00 tl civarı.7200 gün prim öderseniz 58 yaş da,5400 gün prim öderseniz de 61 yaşında emekli olabilirsiniz.Ayrıca çocuklarınız içinde doğum borçlanması yapabilirsiniz.İşe girişinizden sonra doğdular ise.

Ta
Ek 5 tarım ödemesi yapabilirsiniz. Aylık ödemesi 583.00 tl civarı.7200 gün prim öderseniz 58 yaş da,5400 gün prim öderseniz de 61 yaşında emekli olabilirsiniz.Ayrıca çocuklarınız içinde doğum borçlanması yapabilirsiniz.İşe girişinizden sonra doğdular ise.
tarım ödemesi nedir acaba

staj çalışması hizmetten ya da ilk işe girişten sayılmıyor. onun sana yararı ilerde doğum borçlanması yapmak istersen staj sayesinde yapabilirsin.

9000 bin gün (bağkur kapsamında oluyormuş çünkü) ve şu anda 650 tl çocuğun varsa doğum borçlanması yapabilirsin (cocuk başına 2 sene) son 3 4 yıl kendini bi yerde sigortalı gosterirsen 7000 gün ;)

Aylık 600 civarı ödeme sanırım...çocuk borçlanması yaparsanız günlüğü 23 tl demişti ssk 4 yıl 33.500 filan geliyor
ama emeklılik yaşı bekleyeceğiniz için emekli olmaya yakın borçlanmak mantıklı olan
staj sayılmıyor ayrıca her halükarda yaşı bekleyeceksiniz belki çocuklar büyüyünce çalışma imkanı bulursunuz acele etmeyin derim

Back
X